Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Liverpool που πάει για πρωτάθλημα και οι κομβικοί μήνες της σεζόν

Η Liverpool που πάει για πρωτάθλημα και οι κομβικοί μήνες της σεζόν

Με το δεξί έχει ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στη νέα σεζόν της Premie League η Liverpool και ετοιμάζεται για τη δεύτερη αγωνιστική και την επικίνδυνη έξοδο στο Selhust Park, της Crystal Palace.

Μόλις στη δεύτερη στροφή του πρωταθλήματος η ομάδα του Jürgen Klopp δοκίμαζεται σε μια πολύ δύσκολη έδρα, η οποία κρύβει παγίδες, όπως και κάθε χρόνο για τους Reds. Μπορεί να μετράνε ισάριθμες νίκες στις 3 τελευταίες τους επισκέψεις οι Reds στο συγκεκριμένο γήπεδο, όμως καμία από αυτές δεν ήρθε με εύκολο τρόπο.

Είτε θυμηθούμε την περσινή επικράτηση, με ανατροπή και γκολ του Mo Salah στο τέλος, είτε του 2016 με το πέναλτι του Benteke στις καθυστερήσεις το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Είναι μια δύσκολη δοκιμασία το Selhust Park για τη Liverpool.

Φυσικά και πρέπει οι Reds να κοιτάνε παιχνίδι με παιχνίδι, όμως ο στόχος της σεζόν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Βασικό για τη διεκδίκηση του είναι το πρόγραμμα και αυτό μπορεί να είναι αρκετά βατό για τον πρώτο μήνα, όμως δεν είναι ανάλογη η συνέχεια.

Ο τελευταίος αγώνας του μήνα για τη Liverpool είναι με την Brighton στο Anfield και μπορεί να θεωρηθεί κατά κάποιο τρόπο εύκολος. Από Σεπτεμβρή ξεκινάνε, όμως τα δύσκολα. Την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρίου υπάρχει η επίσκεψη στο King Power Stadium της Leicester, επίσης μια έδρα, την οποία δεν θα τη χαρακτήριζα σε καμία περιπτωση εύκολη.

Μπορεί οι Αλεπούδες να έχουν αποδυναμωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν θα έχουν εύκολο έργο οι Reds. Ο Σεπτέμβριος συνεχίζεται με τους αγώνες εναντίον των Tottenham, Southampton και Chelsea. Μάλιστα, τα παιχνίδια με τις δύο ομάδες του Λονδίνου είναι εκτός έδρας. Θα καταφέρει η ομάδα να κάνει το 7 στα 7; Να ολοκληρώσει μόνο με νίκες τους πρώτους δύο μήνες της σεζόν;

Γιατί όμως θα είναι πολύ σημαντικό να έχουν κάνει το 7 στα 7 οι Reds; Διότι το πρώτο παιχνίδι του Οκτώβρη είναι κόντρα στη City, δηλαδή το πρώτο φαβορί για τον τίτλο και παράλληλα κάτοχό του. Μάλιστα, η ομάδα του Pep Guardiola έχει απίστευτα βατό πρόγραμμα μέχρι να έρθει στο Anfield. Αντιμεωπίζει κατά σειρά τις : Huddersfield, Wolves, Newcastle, Fulham, Cardiff και Brighton.

Φυσικά, ακόμη και το 7 στα 7 να μην έχει γίνει δεν θα έχει κριθεί απολύτως τίποτα μέχρι το παιχνίδι του Anfield. Όμως, εγώ τουλάχιστον θα ήθελα να είχαν την ευκαιρία να τους προσπεράσω στη βαθμολογία με νίκη. Δεν είναι κρυφό το γεγονός, πως τους έχουμε πάρει τον αερά στο σπίτι μας. Σίγουρος δεν μπορώ να είμαι για τίποτα, όμως πιστεύω, ότι στις 4 Οκτώβρη θα τους κερδίσουμε ξανά.

celebrations liverpool city
Μπορούν να το κάνουν ξανά οι Reds.

Το έχω γράψει ξανά. Είμαστε καλύτερη ομάδα, ήμασταν και πέρυσι. Τους κερδίσαμε 3 φορές. Καθαρίσαμε την πρόκριση στους 4 του Champions League μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Τι δεν είχαν οι Reds πέρσι; Βάθος πάγκου. Μόνο σε αυτό υστερούσαν. Φέτος το έχουν. Πιστεύω και εσείς θα συμφωνείτε μαζί μου σε αυτό, αλλά αν δεν το κάνετε, μπορείτε απλά να δείτε τον πάγκο κόντρα στη West Ham.

Ο Οκτώβρης δεν θεωρώ, πως κρύβει κάποιο άλλο ματς-παγίδα για την ομάδα και ούτε ο Νοέμβρης. Ναι, υπάρχει το παιχνίδι στο Emirates, όμως με μια σοβαρή εμφάνιση δεν θα έχουν πρόβλημα οι Reds και πιστεύω, ότι θα φύγουν με το διπλό.

Πάμε τώρα στον δεύτερο κομβικό μήνα, ο οποίος είναι ο Δεκέμβρης. Είναι κομβικός, γιατί έχει τα περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλο μήνα (7) και 3 ντέρμπι με Everton, Manchester United και Arsenal. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις τον τελευταίο μήνα του 2018 με νίκη επί της Everton στο Anfield και για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για ψυχολογικούς.

Το επόμενο ντέρμπι είναι εκείνο με τη Manchester United στις 15 Δεκέμβρη ξανά στο Anfield. Εγώ αυτό το παιχνίδι χωρίς πολλά πολλά το χαρακτηρίζω ως must win. Τελευταία φορά που τους κερδίσαμε στο πρωτάθλημα ήταν το 2014 και στο Europa League το 2016. Φέτος ήρθε η ώρα της νίκης και χωρίς να τους αφήσουμε περιθώρια για δικαιολογίες.

Πέρασε καιρός από το 2016

Ο μήνας ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση εναντίον της Arsenal και φυσικά το πρώτο παιχνίδι του επόμενου μήνα είναι με τη City. Με λίγα λόγια μετά τους δύο κομβικούς μήνες οι Reds έχουν το μεγαλό ντέρμπι κόντρα στους Πολίτες. Για το λόγο αυτό χαρακτηρίζω κομβικούς μήνες της σεζόν τον Σεπτέμβρη και τον Δεκέμβρη.

Η σταθέροτητα θα είναι το κλειδί για τη Liverpool τη φετινή σεζόν, όπως τόνισε και ο Jürgen Klopp. Τα ντέρμπι ναι μεν είναι σημαντικά, όμως υπάρχουν και τα παιχνίδια με τις μικρότερες ομάδες και σε αυτά πρέπει η ομάδα να έχει την απαραίτητη σοβάροτητα και να αποδείξει την ανωτερότητα της. Αγώνες, όπως για παράδειγμα με τις Fulham, Wolves και Watford θα δείξουν τι έχει αλλάξει στη σταθερότητα των Reds.

Πιστεύω, ότι η Liverpool όχι μόνο μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν, αλλά και να το κατακτήσει.

Μπορεί να πανηγυρίσει φέτος ο κόσμος της Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com