Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αχ βρε Naby πόσο σε είχαμε ανάγκη!

Αχ βρε Naby πόσο σε είχαμε ανάγκη!

Ο Naby Keita ήταν το κερασάκι στην τούρτα της πρώτης αγωνιστικής για τη Liverpool, η οποία είχε ονειρικό ξεκίνημα στην Premier League όχι μόνο από άποψη βαθμών αλλά και από αξιολόγηση συνολικής εμφάνισης.

Σε ένα κυριακάτικο μεσημέρι που η ομάδα έπρεπε να δείξει από την αρχή τα δόντια της τα πήγαν όλοι πολύ καλά με τον μέσο από τη Γουινέα όμως να είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Είχα γράψει σε πολλά σημεία παλιών μου κειμένων στο liverpool.gr μέσα στον τελευταίο χρόνο πόσο σημαντική ήταν η συγκεκριμένη προσθήκη. Και μάλιστα έχοντας παρακολουθήσει εκτενώς στην Λειψία ήμουν βέβαιος πως θα ανταπεξέλθει ακόμη και στο απαιτητικό από άποψη προσαρμογής πρωτάθλημα της Premier League.

Ένας απόλυτα σύγχρονος χαφ που τρέχει ασταμάτητα και στις δύο περιοχές, κόβει, δημιουργεί και όπως θα φανεί και στο μέλλον σκοράρει. Χθες ο Keita ήταν απλά εξαιρετικός και παρότι είχε άξιο συμπαραστάτη τον commando, James Miller, φάνηκε από το πρώτο ενενηντάλεπτο της σεζόν το κάτι παραπάνω στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Κάτι το οποίο έμοιαζε να λείπει εδώ και πολλά χρόνια.

Πολλές φορές οι μικρές λεπτομέρειες δείχνουν την ποιότητα ενός παίκτη και η στιγμή που ο Αφρικανός πασάρει στον Robertson στη φάση του 1-0 αποτελεί τον ιδανικό συγχρονισμό και την ιδανική εκτέλεση σε λίγα δευτερόλεπτα. Η παρουσία του Keita στη μεσαία γραμμή και το σύνολο της δουλειάς μοιάζουν να είναι ικανά να ξεκλειδώσουν και τον Gini Wijnaldum, ο οποίος συνολικά τον τελευταίο μήνα αλλά και στο χθεσινό παιχνίδι θυμίζει ολοένα και περισσότερο έναν παίκτη box to box που παίζει με περισσότερο επιθετικό ένστικτο.

Ο Klopp έχει δηλώσει πως υπολογίζει τον πρώην παίκτη της Λειψίας και για τη θέση «10» δείχνοντας πως εμπιστεύεται πλήρως την ικανότητα του στη δημιουργία ωστόσο η Liverpool επί Klopp έπαιξε ελάχιστους μήνες με δεκάρι (στους πρώτους μήνες του Γερμανού στον πάγκο) και η θέση του καθαρού box to box μέσου στο τωρινό 4-3-3 μοιάζει να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Naby.

Πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν να τον δουν στη δράση αλλά και περίμεναν πως θα βελτιώσει άμεσα πράγματα και ο νέος κάτοχος της βαριάς φανέλας με το «8» ξεκίνησε με την πρώτη ευκαιρία να αποκτά πολλούς πόλους θαυμαστές και φίλους. Μπορεί ακόμη να έχουμε δει μόλις μία αγωνιστική αλλά θεωρώ ασφαλές να πω πως όλοι θα έχουμε παραπάνω έγνοια όταν δεν θα παίζει ο Naby Keita και θα ευχόμαστε να είναι υγιής συνεχώς. Το νέο δυναμό στο κέντρο της Liverpool μοιάζει… πυραυλοκίνητο και είναι κάτι που είχαμε πραγματικά ανάγκη.

Υ. Γ : Η εμφάνιση της ομάδας χθες ανταποκρίνεται στο ποδόσφαιρο που προσδοκούμε από την ομάδα. Η διαφορά όμως των σπουδαίων ομάδων από τις καλές είναι η σταθερότητα και αυτό είναι φέτος η πρόκληση για την ομάδα εξαιρετική ομάδα του Klopp.

Ο Naby Keita μοιάζει ως ο κρίκος που έλειπε από το κέντρο της Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com