Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 8/8/1968 Γεννιέται ο Julian Dicks (vid)

Σαν σήμερα: 8/8/1968 Γεννιέται ο Julian Dicks (vid)

Σαν σήμερα το 1968 γεννιέται στο Bristol ο Άγγλος διεθνής με την U21 της χώρας του και πρώην αριστερός αμυντικός της Liverpool, ο Julian Andrew Dicks. Ο Dicks αγωνίστηκε μόλις μια χρονιά στο Anfield, κατέχει όμως ένα μοναδικό ρεκόρ…

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Birmingham το 1985 από την οποία μεττεγράφηκε στην West Ham τον Μάρτιο του 1988. Το Σεπτέμβριο του 1993 μετακινείται από το Λονδίνο στο Liverpool και αποτέλεσε επιλογή του τότε προπονητή μας Graeme Souness. O Julian φημιζόταν για τα – σε υπερβολικό βαθμό – δυνατά του μαρκαρίσματα, δεν ήταν άλλωστε τυχαίο το παρατσούκλι που του είχαν προσδώσει αφού τον φώναζαν «Ο Εξολοθρευτής» (The Terminator).

Λίγο καιρό μετά την μετεγγραφή του, ο Roy Evans αναλαμβάνει την Ομάδα στην θέση του Graeme Souness και ο αριστεροπόδαρος αμυντικός μπαίνει σε «καραντίνα» από το νέο manager στην U23. Μην βλέποντας μέλλον στους Reds, αποφάσισε να επιστρέψει στα «Σφυριά» μόλις έμαθε το ενδιαφέρον του manager των Λονδρέζων Harry Redknapp, από τον γιο του και συμπαίκτη του στους Reds, Jamie Redknapp. Έτσι θα αποχαιρετήσει το Anfield στο τέλος της season 1993/94, έχοντας πραγματοποίησε 28 εμφανίσεις σκοράροντας 3 γκολ.

O Julian κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ το οποίο σήμερα μοιάζει αδύνατο να σπάσει. Είναι ο τελευταίος παίχτης που σκόραρε στο τέρμα που βρίσκεται στην περίφημη εξέδρα του Kop, όταν ακόμα επιτρέπονταν να βρίσκονται εκεί όρθιοι φίλαθλοι. Για την ιστορία, η Liverpool κέρδισε σε εκείνο το παιχνίδι την Ipswich με 1-0.

Ας θυμηθούμε ένα από τρία γκολ που σημείωσε με την famous Red φανέλα ο Julian:

Σαν σήμερα: 8/8/1968 γεννιέται ο Julian Dicks
Σαν σήμερα: 8/8/1968 γεννιέται ο Julian Dicks
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com