Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Fekir, Lallana ή ποιος το στοίχημα για τη μεσαία γραμμή;

Fekir, Lallana ή ποιος το στοίχημα για τη μεσαία γραμμή;

Ο Nabil Fekir στριφογυρίζει ακόμη στο κεφάλι πολλών φίλων της Liverpool. Μιας και κόπασε κάπως η ευφορία από τη μεταγραφή του Alisson Becker από τη Roma πολλοί σκέφτονται ακόμη το Γάλλο επιτελικό μέσο ως το final piece of the jigsaw. Θα έρθει όμως ο Γάλλος; Αν έρθει , για που προορίζεται; Και αν δεν έρθει, τι συμβαίνει;

Πάμε να τα δούμε ένα ένα. Ο λόγος  που οδήγησε την ομάδα να κάνει πίσω την ύστατη στιγμή ήταν η μέθοδος αποκατάστασης της ζημιάς στο χιαστό πριν δύο χρόνια, όπως προκύπτει ως επικρατέστερος από το ρεπορτάζ. Και όχι γιατί το γόνατο του παίκτη έχει κάποιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Αλλά γιατί είναι πολύ πιθανό να προκύψει εκ νέου πρόβλημα στο σημείο αυτό. Έτσι διαρρέει τουλάχιστον. Όπως διαρρέει μέχρι στιγμής  και το ότι η μεταγραφή Alisson σήμανε τέλος στις βαρβάτες μεταγραφές για φέτος. Στη Γαλλία βέβαια το ρεπορτάζ είναι διαφορετικό και αναφέρει πως ακόμη υπάρχουν πιθανότητες να χτιστεί ξανά γέφυρα για την υλοποίηση της μεταγραφής.

Όπως έγραψα και στη στήλη πριν δύο εβδομάδες, δεν πιστεύω πως πρέπει να ξεγράφουμε 100% την πιθανότητα να έρθει τελικά ο Fekir. Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως δεν θα συμβεί ωστόσο η Liverpool εδώ και 12 μήνες από την απολογία της στη Southampton για τον Virgil Van Dijk άλλαξε άρδην τη στάση της ομάδας προς τα media και το τι βγαίνει προς τα έξω. Έτσι έκλεισε ο Fabinho εν μία νυκτί χωρίς ενημέρωση, έτσι έγινε και ξαφνικά πρόταση για τον Alisson. Οπότε γνώμη μου είναι να μη θεωρείτε εξαιρετικά πιθανή την απόκτησή του αλλά να μην την ξεγράφετε και τελείως. Κρατήστε μία πισινή. Μικρή.

O Nabil Fekir είχε φθάσει πραγματικά μία ανάσα από το να ντυθεί στα κόκκινα
O Nabil Fekir είχε φθάσει πραγματικά μία ανάσα από το να ντυθεί στα κόκκινα

Και για που προοριζόταν ο Fekir; Αν υποθέσουμε πως ο Klopp θα ξεκινήσει τη σεζόν με 4-3-3 όπως έπαιξε κατά κανόνα πέρυσι αλλά και δοκιμάζει μέχρι τώρα στην προετοιμασία, θα ήταν ο τρίτος του κέντρου ως δεύτερος παίκτης πιο μπροστά από τον Fabinho μαζί με τον Keita. Εκεί δηλαδή που αγωνιζόταν ο Coutinho πέρυσι μέχρι το Δεκέμβριο.

Και αν δεν έρθει όμως ο Fekir και πράγματι τελείωσαν οι ηχηρές μεταγραφές; Εδώ ξεκινάμε να κάνουμε σενάρια. Είναι δεδομένο πως ο Klopp πάντα πιστεύει στην κάλυψη κενών εκ των έσω πρώτα, όταν δεν μπορεί να πάρει τους παίκτες που θέλει. Άρα, εφόσον ο Γάλλος δεν κλείσει, δύσκολα θα σπεύσει να προσεγγίσει άλλον, αν ήδη έχει σκεφτεί λύσεις από τους υπάρχοντες παίκτες. Ποιες μπορεί να είναι αυτές;

1) Adam Lallana : φαντάζει η πιο εύκολη λύση στο μυαλό. Να ποντάρει ο Klopp στον αγαπημένο του Adam Lallana. Μία επιλογή ρίσκο με το ιατρικό δελτίο του παίκτη πέρυσι. Ωστόσο ,αν ο Άγγλος μείνει υγιής , έχει πολλά να προσφέρει. Και ίσως ήρθε η στιγμή να τον δούμε σε ακόμη πιο δημιουργικό ρόλο , όπως είχε στη Southampton. Μην ξεχνάμε πως επί Klopp, ο πρώην αρχηγός των Saints έδινε κυρίως το ρυθμό στο pressing και έγραφε αμέτρητα χιλιόμετρα. Παραμένει όμως ένας εξαιρετικά ποιοτικός παίκτης, με τρομερή ικανότητα στους μικρούς χώρους.

Νέο κούρεμα και νέα αρχή για τον Adam Lallana;
Νέο κούρεμα και νέα αρχή για τον Adam Lallana;

2) James Milner : δεν μπορεί κάποιος να έχει απαίτηση από τη συνεισφορά του μέχρι τώρα από το 2015 και έπειτα. Πραγματικά ψυχωμένος ανά στιγμές και πάντα ουσιαστικός. Ωστόσο σε αυτή την ηλικία, δύσκολα μπορεί ένας προπονητής να ζητήσει πολλά περισσότερα στο δημιουργικό κομμάτι από τον Millie. Όχι όμως και ότι ο ίδιος δεν θα προσπαθούσε να το κάνει. Και όσα προσφέρει μέχρι στιγμής πραγματικά αρκούν.

3)Gini Wijnaldum : Ο Ολλανδός δεν είναι ο box to box μέσος που χρειάζεται η Liverpool για 10 μήνες. Και στις δύο πρώτες του σεζόν ήταν μετριότατος με σχετικά λίγες εξαιρέσεις. Ίσως ο Γερμανός ποντάρει στο step up του παιχνιδιού του πρώην μέσου της Newcastle αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει όχι μόνο να σκοράρει περισσότερο αλλά να μην επιλέγει συνεχώς να απεκδύεται ευθυνών όσο πλησιάζει στην περιοχή του αντιπάλου.

4)Xherdan Shaqiri : Ναι η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος παίκτης δεν είναι χαφ. Είναι εξτρέμ. Και αποκτήθηκε κυρίως για να προσφέρει λύσεις στην επίθεση. Αν όμως κάποιος προσέξει ότι ο Klopp λίγες ώρες μετά την παρουσίασή του είπε πως τον υπολογίζει για πολλές θέσεις, ίσως συμφωνήσει μαζί μου πως είναι μία σκέψη. Σε παιχνίδια που θα χρειαστεί δημιουργία, έμπνευση και μία τρελή ενέργεια, ο Ελβετός μπορεί να κατέβει πιο κάτω και πιο κεντρικά. Δεν θα το δούμε συχνά μάλλον αλλά κρατήστε το στην άκρη του μυαλού σας.

5)Marko Grujic : Ο Σέρβος έχει ποιότητα, έχει ικανότητες αλλά δύσκολα θα μείνει στην ομάδα. Η Cardiff το παλεύει να τον φέρει πάλι πίσω στην Ουαλία ως δανεικό. Βέβαια ακόμη η μεταγραφή δεν έχει κλείσει και όσο παίξει (αν παίξει στην προετοιμασία διότι ενσωματώθηκε χθες) μπορεί να δώσει αφορμές στον Klopp να σκεφτεί ξανά το θέμα. Παραμένει ξεκάθαρα λύση outsider διότι το επικρατέστερο σενάριο είναι στις 9 Αυγούστου να είναι παίκτης άλλης ομάδας.

6)Το νέο αίμα : από την άλλη μεριά υπάρχει ο Ben Woodburn και παίκτες όπως ο Curtis Jones, ο οποίος εντυπωσιάζει στη θέση του box to box μέσου από την αρχή της προετοιμασίας φέτος. Νέα παιδιά, με ποιότητα και δημιουργικές αρετές. Εγκυμονεί όμως μεγάλο ρίσκο να βασιστεί κάποιος απότομα πάνω τους ειδικά για να κρατούν κλειδιά μαέστρου στη μεσαία γραμμή. Η πίστη όμως του Klopp στα νιάτα δεν μπορεί να αποκλείσει να δούμε έναν νέο Trent Alexander Arnold φέτος αλλά στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

O Curtis Jones αποτελεί μἰα από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προετοιμασίας
O Curtis Jones αποτελεί μἰα από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προετοιμασίας

Όλη αυτή η συζήτηση έγινε ακόμη πιο έντονη εξαιτίας της απώλειας του Oxlaide Chamberlain. Διότι ο Άγγλος μέσος έμοιαζε να έχει βρει το… λιμάνι του στον άξονα. Αλλά οι Reds θα πρέπει να μην υπολογίζουν σε εκείνον. Αν γυρίσει νωρίτερα, έχει καλώς.

Μπορεί , λοιπόν, η κουβέντα να συνοψίζεται γύρω από το όνομα του Fekir αλλά ο Klopp πολύ πιθανό να έχει να λύσει και άλλες σπαζοκεφαλιές στο κεφάλι του για τον δεύτερο box to box μέσο χωρίς να σκέφτεται υποχρεωτικά μια μεταγραφή. Μένει να δούμε αν θα έρθει τελικά παίκτης για τη θέση αυτή και αν όχι προς ποιο σενάριο κλείνει ο προπονητής της ομάδας ή τι άλλο έχει στο μυαλό του για το παζλ της μεσαίας μας γραμμής.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com