Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μία μάλλον υπερβολική επιφυλακτικότητα για Shaqiri

Μία μάλλον υπερβολική επιφυλακτικότητα για Shaqiri

Ο Xherdan Shaqiri αποτελεί την τρίτη επιλογή ενίσχυσης του Jurgen Klopp για το φετινό καλοκαίρι με τις προσθήκες των Naby Keita και Fabinho να έχουν προηγηθεί κατά πολύ χρονικά. Ο Ελβετός με αλβανικές ρίζες εξτρέμ είναι τελικά ο εκλεκτός του Γερμανού για να δώσει το απαραίτητο βάθος στην επιθετική τριπλέτα της Liverpool, σε μία μεταγραφή που είχε εξαρχής ξεκάθαρη στόχευση.

Ο Shaqiri δύσκολα ήθελε να έρθει στη Liverpool επειδή είναι βέβαιος πως θα σπάσει την τριάδα Salah-Firmino-Mane. Διότι δεν θα το κάνει. Ξέρει πως έρχεται για να δώσει μία καλή εναλλακτική επιλογή. Και αυτό από μόνο του είναι αρκετά θετικό. Διακρίνω εδώ και δύο περίπου εβδομάδες μία έντονη επιφυλακτικότητα στους φίλους της Liverpool. Σέβομαι απόλυτα τη γνώμη του καθενός ωστόσο γράφω για να εξηγήσω γιατί διαφωνώ και γιατί το ποτήρι κατ’εμέ πάντα είναι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.

Πρώτα και κύρια. Γράφω ξανά πως η συγκεκριμένη επιλογή είναι καθαρά μία ενίσχυση βάθους και όχι ενδεκάδας. Και τι προσέθεσε η Liverpool στον πάγκο της; Προσέθεσε έναν παίκτη που στα 26 του χρόνια έχει ακόμη εξαιρετικά χρόνια ποδοσφαίρου μπροστά του και έχει ήδη μπόλικη εμπειρία από τέσσερα ευρωπαικά πρωταθλήματα (εκ των οποίων τα 3 πρώτης ταχύτητας) αλλά και από το Champions League. Επίσης προσέθεσε έναν παίκτη που έχει τίτλους. Δεν νομίζω πως 13 τίτλοι (μεταξύ των οποίων και το Champions League) είναι αμελητέοι σαν ποσότητα ούτε πως άλλος παίκτης στο υπάρχον ρόστερ της Liverpool έχει τόσους. Προσέθεσε έναν παίκτη με φανταστικό ταλέντο και δείκτη ποδοσφαρικής ευφυίας, έναν ακόμη παίκτη που δίνει το απρόβλεπτο στοιχείο και μπορεί να συνεισφέρει τόσο σε σκοράρισμα όσο και σε δημιουργία. Προσέθεσε έναν παίκτη που του έλλειψε σε στιγμές στην καριέρα του η πειθαρχία για να κάνει το βήμα παραπάνω αλλά τώρα θα βρει τον Jurgen Klopp, ο οποίος δεν αστειεύεται ούτε σε ζητήματα πειθαρχίας ούτε σε ζητήματα των «εγώ» πάνω από το σύνολο και ο διεθνής Ελβετός εξτρέμ θα αναγκαστεί να ακολουθήσει το σύνολο και όχι το σύνολο εκείνον.

O Shaqiri έρχεται για να πρόσθεσει κι άλλα γκολ στην ομάδα της Liverpool
O Shaqiri έρχεται για να πρόσθεσει κι άλλα γκολ στην ομάδα της Liverpool

Και πάμε και στον άλλο πολύ σημαντικό παράγοντα της συμφωνίας αυτής. Τα χρήματα. Ζούμε στην εποχή που η Crystal Palace κοστολογεί τον Wilfried Zaha στα 80.000.000 ευρώ (ναι τόσα ζητά από την Everton που τον θέλει). Καλός και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής ο Zaha, ωστόσο είναι ένα ιδανικό παράδειγμα του σε ποια εποχή ζούμε. Και η ομάδα μας έδωσε για τον παίκτη με όλα τα στοιχεία που ανέλυσα άνωθι κάπου στα 16.000.000 ευρώ εκμεταλλευόμενη ειδικό relegation buy out clause που υπήρχε στο συμβόλαιό του με τη Stoke City. Nα θυμίσω ότι δώσαμε 10.000.000 ευρώ για τον Iago Aspas; Ή τα 22.000.000 για τον Downing; Μην ξεχνάτε πως το έτερο όνομα που έπαιζε ζεστά για τη θέση ήταν το όνομα του άσημου Simon Moses της βελγικής Gent, κάτι που δείχνει σε μένα τουλάχιστον πως η ομάδα είχε αποφασίσει πως από τη στιγμή που ο παίκτης που θα αποκτούσε δεν θα ήταν βασικός δεν χρειάζεται να ξοδέψει τρελά χρήματα. Και ο πυρήνας της σκέψης αυτής από μένα είναι επιδοκιμαστέος. Άρα, σε τέτοια χρήματα ο Shaqiri μοιάζει πραγματικά μία εξαιρετική επιλογή.

Προσωπικά δεν θεωρώ πως κάποιος παίκτης που ήρθε επί Klopp έχει αποτύχει. Ίσως κάποιοι μπορούν ακόμη να δείξουν πράγματα αλλά νομίζω ουδείς απέτυχε. Και αυτό με κάνει να εμπιστεύομαι τις επιλογές του προπονητή της ομάδας μας με κλειστά τα μάτια διότι μου έδωσε το δικαίωμα να το κάνω. Και εφόσον επέλεξε τον Shaqiri με αυτά τα χρήματα κάτι βλέπει παραπάνω από εμάς. Προσωπικά για όλους τους λόγους που ανέφερε παραπάνω θεωρώ πως έχουμε πιάσει εκ νέου «κότσο» πολύ κόσμο με τη συγκεκριμένη επιλογή. Και στο κάτω κάτω της γραφής ακόμη και αν αποτύχει η συγκεκριμένη επιλογή, γιατί για ποδόσφαιρο μιλάμε, δεν νομίζω πως τα 16.000.000 έριξαν έξω οικονομικά τη Liverpool ή θα σημεδέψουν τη μεταγραφική μας πολιτική. Άρα, μιλάμε για μία win-win κατάσταση και μπορούμε να περιμένουμε πράγματα από το νέο μας ποδοσφαιριστή.

Υ.Γ : Νομίζω όλοι σας θα προτιμούσατε τον Ελβετό αλλαγή όταν χτύπησε στο Κίεβο ο Salah παρά τον ανέτοιμο Lallana. Άρα ασφαλώς και προσφέρει πράγματα που δεν είχαμε πέρυσι.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com