Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα 13/7/1979 γεννιέται ο Craig Bellamy (vid)

Σαν σήμερα 13/7/1979 γεννιέται ο Craig Bellamy (vid)

O Craig Bellamy πανηγυρίζει στο παιχνίδι της Liverpool στη Βαρκελώνη το 2007.

Σαν σήμερα γεννιέται στο Cardiff o διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ουαλίας, πρώην μεσοεπιθετικός της Liverpool, Craig Douglas Bellamy.

Ο Craig Bellamy ήταν ο δεύτερος γιος από τους τρεις της οικογένειας του και με τον πατέρα του Douglas να παίζει ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο, ήταν φυσικό να επηρεαστεί θετικά προς το άθλημα. Ξεκίνησε να παίζει με τις παρέες του μεγαλύτερου αδελφού του Paul κι αυτό τον βοήθησε να εξελιχθεί τεχνικά αλλά και σωματικά, πολύ γρήγορα στο άθλημα.

Με την προτροπή του πατέρα του, ο Craig Bellamy θα συμμετάσχει στα camps της Cardiff City χωρίς να τραβήξει την προσοχή τους, σε αντίθεση με την Bristol Rovers που τον πήραν στις Ακαδημίες τους, μόλις στα 9 του χρόνια! Δύο χρόνια αργότερα (1990) θα τραβήξει την προσοχή των ανιχνευτών ταλέντων της Norwich City κι έτσι θα μεταπηδήσει στις Ακαδημίες των «Καναρινιών».

Το 1996 σε ηλικία 17 ετών η Norwich City θα του προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο και θα πορευτούν παρέα έως το 2000, χρονιά που πήρε μετεγγραφή στην Coventry City, η οποία πλήρωσε στα «Καναρίνια» το ποσό ρεκόρ για τους Sky Blues (παρατσούκλι της Coventry), 6 εκ. λίρες!

Στην Coventry θα παραμείνει μόλις μία χρονιά, καταγράφοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις οι οποίες συνοδεύτηκαν από γκολ, τα οποία όμως δεν βοήθησαν να αποφύγουν τον υποβιβασμό και θέλοντας να μην ακολουθήσει την ομάδα του στην Championship, πήρε μετεγγραφή στην Newcastle Utd.

Εκεί θα παραμείνει για 4 χρονιές και το 2006 θα μετεγγραφεί στην Blackburn Rovers, μετά από σύγκρουση που είχε με τον τότε manager των Magpies, Graeme Souness. Στους Rovers θα παραμείνει μόλις μία χρονιά και εκεί θα εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο με τις επιδόσεις του, γεγονός που τραβήξει την προσοχή πολλών ομάδων για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Στην Liverpool θα μετεγγραφεί για 1η φορά τον Ιούνιο του 2006 από την Blackburn Rovers με το ποσό της μετεγγραφής να φθάνει τα 6 εκ. λίρες, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα, δηλαδή να φορέσει την φανέλα της ομάδας που υποστήριζε από μικρό παιδί. Στην χρονιά εκείνη θα σημειώσει 9 γκολ σε 42 εμφανίσεις με την Κόκκινη φανέλα, με την κορυφαία στιγμή της χρονιάς να είναι το σημαντικό γκολ που θα σημειώσει στο Camp Nou, στη νίκη της Ομάδας μας επί της Barcelona στον δρόμο για τον τελικό της Αθήνας.

Τον Ιούλιο του 2007 και μετά από σύγκρουση με τον Rafa Benitez, θα μετεγγραφεί στην West Ham Utd με το ποσό της μετεγγραφής να κλείνει στα 7,5 εκ. λίρες, που ήταν ρεκόρ μετεγγραφής για τα «Σφυριά». Στο Upron Park θα παραμείνει έως τον Ιανουάριο του 2009, αφού θα μετακινηθεί στο Manchester για λογαριασμό της City.

Τον Αύγουστο του 2011 θα επιστρέψει στο Anfield με ελεύθερη μετεγγραφή από την Manchester City και θα σημειώσει άλλα 9 γκολ σε 37 εμφανίσεις με τους Reds, συμμετέχοντας ενεργά στην κατάκτηση του Carling Cup.

Το καλοκαίρι του 2012 και συγκεκριμένα τον Αύγουστο θα αποχωρήσει με ελεύθερη μετεγγραφή για την Cardiff City, κατόπιν αιτήματος του παίκτη να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στην οικογένειά του, παρ’ όλο που η πρόθεση του Brendan Rodgers ήταν να τον συμπεριλάβει στο roster της επόμενης χρονιάς.

Δύο χρόνια αργότερα (2014) θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση και θα ακολουθήσει προπονητική καριέρα σε τμήματα υποδομών.

Ας θυμηθούμε μερικά από τα γκολ που σημείωσε με την ένδοξη Κόκκινη φανέλα, ο Ουαλός επιθετικός στα παρακάτω 2 video:

Σαν σήμερα 13/7/1979 γεννιέται ο Craig Bellamy
Σαν σήμερα 13/7/1979 γεννιέται ο Craig Bellamy
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com