Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η ανανέωση του Mane και ο κορμός πενταετίας

Η ανανέωση του Mane και ο κορμός πενταετίας

Ο Sadio Mane είναι ο επόμενος παίκτης που η διοίκηση της Liverpool έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα. Και ίσως να υπάρξουν και εξελίξεις και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Και όλα αυτά σε ένα καλοκαίρι που είδε ήδη τους Roberto Firmino και Mohamed Salah να υπογράφουν συμβόλαια που τους κρατούν στο Merseyside χωρίς ρήτρα αποδέσμευσης.

Ο Mane ήταν φανταστικός το δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν. Έκανε step up μετά την αποχώρηση Coutinho και άφησε πίσω ένα τετράμηνο αρκετά μειωμένης απόδοσης από το Σεπτέμβριο μέχρι και το Δεκέμβριο. Έδειξε το 2018 γιατί παραμένει όσο σημαντικός ήταν και τη σεζόν 2016-2017, μία χρονιά που δυστυχώς η απουσία του για 2-3 μήνες κατέδειξε πόσο απαραίτητη είναι η παρουσία του. Και η ανανέωση του Αφρικανού winger δεν είναι σημαντική μόνο εξαιτίας της συμβολής του παίκτη στην απόδοση της ομάδας. Είναι σημαντικό να συμβεί για να είναι ακόμη ένα σπουδαίο βήμα στη στελέχωση της ραχοκοκκαλιάς της Liverpool.

Μετά τους Firmino και Salah, η Liverpool θέλει να «δέσει» και τον Sadio Mane
Μετά τους Firmino και Salah, η Liverpool θέλει να «δέσει» και τον Sadio Mane

Tο σημαντικότερο επίτευγμα του Klopp στην ομάδα είναι ότι επιτέλους δημιούργησε μετά από κοντά μία δεκαετία έναν κορμό, ο οποίος θα εξελίσσεται κάθε χρόνο και θα ενισχύεται από ελάχιστες προσθήκες κάθε χρόνο. Πάμε να δούμε τα συμβόλαια. Salah, Firmino, Keita, Van Dijk, Fabinho έχουν όλοι συμβόλαιο μέχρι το 2023. Οι μεν διότι ήρθαν τώρα , οι δε επειδή ανανέωσαν. Σε αυτή την κατηγορία ευελπιστούμε να συμπεριλαμβάνεται και ο έτερος της φανταστικής επιθετικής μας τριάδας. Joe Gomez, Alex Oxlaide Chamberlain, Robertson (που κανονικά έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 αλλά υπάρχει οψιόν αυτόματης επέκτασης για ένα έτος) έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2022 όπως και οι Solanke , Woodburn με τους δύο δεύτερους να μην λογίζονται ως δύο βασικά εργαλεία αυτή τη στιγμή αλλά σίγουρα μιλάμε για παίκτες που μπορούν να μείνουν στην πρώτη ομάδα και με τον καιρό να έχουν πιο σημαντικό ρόλο. Alexander Arnold, Georginio Wijnaldum , Dejan Lovren έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2021 με τους Arnold και Lovren να έχουν ανανεώσει πρόσφατα. Σε αυτούς προσθέστε και τους Moreno και Milner , τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το 2019 αλλά είναι πολύ πιθανό να ανανεωθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Μιλάμε ήδη για 13-14 παίκτες και προσθέστε και ακόμη δύο με τρεις που θα έρθουν αυτό το καλοκαίρι και θα υπογράψουν μεγάλα σε διάρκεια συμβόλαια. Μην ξεχνάτε πως ο επιτελικός μέσος προορίζεται και για βασικός στη μεσαία γραμμή άρα από κέντρο και μπροστά όλη η ομάδα (εφόσον ανανεώσει και ο Mane ) θα έχει ορίζοντα πενταετίας.

Το κλισέ πως στο ποδόσφαιρο πολλά μπορούν να αλλάξουν από μέρα σε μέρα ισχύει. Και δεν λέμε πως όλα τα συμβόλαια θα τηρηθούν έως το τέλος. Ωστόσο, είναι βάσιμο σενάριο ο κορμός αυτός να διατηρηθεί για κάποια χρόνια ακόμη και αν συνοδευθεί με τίτλους σιγά σιγά γιατί όχι να διατηρηθεί και σχεδόν όλος. Το ότι η Liverpool έχει αρχίσει να γίνεται ξανά ένα ελκυστικό εγχείρημα δεν ισχύει μόνο για παίκτες έξωθεν του οργανισμού της αλλά και για όλους όσους βρίσκονται εντός της στον παρόντα χρόνο.

Και επειδή η ομοιογένεια είναι κατά τη γνώμη μου το πιο απαραίτητο συστατικό για να μπορείς να διεκδικείς επιτυχίες από το πάνω ράφι για συναπτά έτη, οφείλω να πω πως όλη η ανάλυση που προηγήθηκε με κάνει αισιόδοξο όχι μόνο για τη σεζόν 2018-2019 αλλά και για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια. Είναι στο χέρι των παικτών και του προπονητικού επιτελείου να μπουν και οι τίτλοι στο μενού ώστε να λιγοστέψουν όλοι εκείνοι , οι οποίοι θα βλέπουν τη Liverpool σαν ένα σκαλοπάτι και όχι το κεφαλόσκαλο. Και επειδή ασφαλώς δεν μπορούμε να το απαιτήσουμε από όλους αυτό, μπορούμε από τους περισσότερους. Και η αρχή μπορεί ασφαλώς να γίνει από τη χρονιά που ξεκινάει στις 12 Αυγούστου.

Η ομάδα είναι έτοιμη να βασιστεί στον ίδιο κορμό παικτών για τα επόμενα χρόνια
Η ομάδα είναι έτοιμη να βασιστεί στον ίδιο κορμό παικτών για τα επόμενα χρόνια
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com