Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Hitzlsperger: «Εντυπωσιακή η εξέλιξη του Henderson σε ώριμο ηγέτη!»

Hitzlsperger: «Εντυπωσιακή η εξέλιξη του Henderson σε ώριμο ηγέτη!»

Hitzlsperger: "Εντυπωσιακή η εξέλιξη του Henderson σε ώριμο ηγέτη!"

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Αγγλία ως παίκτη, είχα συνηθίσει να ακούω τους παίκτες να βρίζουν λέει ο Thomas Hitzlsperger- πρώην παίκτης των Aston Villa, West Ham και Everton!

Συνέβαινε σε κάθε αγώνα οπότε το είχα συνηθίσει εξηγεί.
Μέχρι που όπως λέει ο ίδιος ήρθε αντιμέτωπος με έναν παίκτη τον Μάιο του 2011, του οποίου το βρισίδι ήταν τέτοιου επιπέδου ώστε αναγκάστηκε να το προσέξει!
Ήμουν στη West Ham τότε και παίζαμε εναντίον της Sunderland, την τελευταία αγωνιστική, στο Upton Park.
Η Sunderland κέρδιζε 3-0 και στο μέσον του κέντρου τους ήταν ένας νεαρός παίκτης που δεν σταμάτησε να φωνάζει στα 90 λεπτά του αγώνα.
Μπορούσε να λέει πράγματα και στους συμπαίκτες του, αλλά και στους δικούς μας, δυνατά και καθαρά.
Δεν τον ένοιαζε να αναστατώνει τους υπόλοιπους παίκτες, αν και φαινόταν άπειρος και σχετικά άγνωστος οπότε αποφάσισα να συγκρατήσω το όνομά του.
Τον έλεγαν Jordan Henderson!
Ακολούθησα την καριέρα του Henderson από τότε και ο τρόπος με τον οποίον εξελίχθηκε η καριέρα του με εντυπωσίασε.
Τότε, εκείνες τις μέρες ήταν άπειρος, έτρεχε κατά μήκος του γηπέδου, κάνοντας άγρια τάκλιν και έβριζε όποιον στεκόταν δίπλα του.
Ήταν ξεκάθαρο όμως ότι είχε ταλέντο και τον είδα σαν αρχηγό, και 7 χρόνια μετά με δικαίωσε τόσο στην ομάδα του όσο και στην Εθνική Αγγλίας.

Ο Henderson είναι ο αρχηγός της Liverpool και με τις οδηγίες του Jurgen Klopp έγινε πιο ραφιναρισμένος παίκτης κάτι που το αποδεικνύει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Υπήρξε ένας από τους πιο συνεπείς τους παίκτες και ο ρόλος του την Τετάρτη εναντίον της Κροατίας θα είναι πολύ σημαντικός για τις ελπίδες του να παίξουν στον Τελικό της Κυριακής.
Ο Henderson είναι απίστευτα πειθαρχημένος στον ρόλο του Νο 6 προστατεύοντας τους 3 αμυντικούς του όταν απαιτείται, ενώ δίνει το παρόν όταν οι Άγγλοι έχουν την κατοχή και αρχίζουν να παίζουν πιέζοντας για να βρεθούν στη μικρή περιοχή του αντιπάλου.
Από τη φύση του ένας φοβερός αθλητής, ο Henderson δεν έχει πρόβλημα να τρέξει μπροστά και να προσφέρει βοήθεια στους επιθετικούς των Άγγλων και στη συνέχεια φυσικά να φύγει γρήγορα προς τα πίσω για να προσφέρει προστασία στην άμυνα του.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της FIFA o Henderson έχει κάνει μόλις ένα τάκλιν ως τώρα, πράγμα περίεργο για τη θέση του.
Αποδεικνύει όμως πόσο καλά τα έχει καταφέρει ο Henderson στο ρόλο του Νο 6 αφού οι θέσεις του πάντα είναι εξαιρετικές- για να κόβει τις επιθέσεις των αντιπάλων, οπότε και δεν χρειάζεται να τρέχει και να κάνει τάκλιν παντού, όπως έκανε τις πρώτες μέρες της καριέρας του.
Η ίδια στατιστική μας εξηγεί πλέον με τον καλύτερο τρόπο πως λειτουργούν πλέον οι Άγγλοι μέσοι.

Στην εποχή μου όλοι μιλούσαν για το στυλ παιχνιδιού του Steven Gerrard- ακατάπαυστο τρέξιμο, μεγάλες μπαλιές, καλά τάκλιν, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και ο Henderson θα είχε επηρεαστεί από αυτά δεδομένου ότι ο Gerrard ήταν ένας τόσο εκπληκτικός παίκτης- είδωλο.
Ακόμα και πιο παλιοί παίκτες είχαν επηρεαστεί από το στυλ του Gerrard, αφού θυμάμαι τον Wayne Rooney, τον Μάιο του 2016 στο Upton Park, όταν παίζαμε εναντίον της Manchester United να ‘αντιγράφει’ τις πάσες του Gerrard στον αγωνιστικό χώρο.
‘Ηταν θεαματικές βέβαια αλλά από επιθετικής άποψης δεν βοήθησαν και πολύ την United. Και βέβαια η θέση του Rooney ως κεντρικού επιθετικού δεν θα μπορούσε να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα όπως ενός μέσου που παίζει αρκετά πιο πίσω.

Τώρα βέβαια βλέπουμε όλο και περισσότερους Άγγλους μέσους να προσπαθούν να βρεθούν στο σωστό μέρος του αγωνιστικού χώρου τη σωστή στιγμή.
Και επίσης όσο αφορά τη μπάλα, παίζουν πιο γρήγορες και σύντομες πάσες που επιτρέπει στην ομάδα τους να ανεβαίνει προοδευτικά προς το αντίπαλο τέρμα.
Είναι ένα σημάδι της Ισπανικής επίδρασης στη νέα γενιά των Άγγλων και αναμφίβολα ο Henderson είναι από εκείνους που επωφελήθηκε πιο πολύ σε σχέση με άλλους από αυτό το στυλ.
Η έλλειψη επίσης των τάκλιν από πλευράς Henedrson δείχνει την επίδραση του Southgate για να μην παραχωρεί η ομάδα του ηλίθια φάουλ.

Η Κροατία θα αποδειχθεί ένα δυνατό τεστ για την Αγγλία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαφοροποίηση των τακτικών και του στυλ των Άγγλων για τον συγκεκριμένο αγώνα.
Δεν προβλέπω όμως δραστικές αλλαγές και αν αποκλείσουμε τον τραυματισμό, ένας παίκτης που προβλέπω ότι θα παίξει σίγουρα είναι ο Henderson, ο παίκτης που αναπτύχθηκε σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς και ώριμους μέσους της γενιάς του.

Το παρόν άρθρο εμφανίστηκε στον Guardian την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 από τον Thomas Hitzlsperger.

Hitzlsperger: "Εντυπωσιακή η εξέλιξη του Henderson σε ώριμο ηγέτη!"
Hitzlsperger: «Εντυπωσιακή η εξέλιξη του Henderson σε ώριμο ηγέτη!»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com