Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τέσσερα βασικά ερωτήματα για την LFC pre season

Τέσσερα βασικά ερωτήματα για την LFC pre season

H καθιερωμένη μας LFC pre season ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες και πριν λίγη ώρα πήραμε και την πρώτη εικόνα δράσης στο φιλικό απέναντι στην Chester, το οποίο παρότι παρακολούθησα δεν το θεωρώ ενδεικτικό οποιασδήποτε αξιολόγησης. Ξέρετε πως τα πρώτα φιλικά παιχνίδια είναι πάντα ένα ξεμούδιασμα και μία ευκαιρία να μπει ξανά ο οργανισμός των αθλητών σε ρυθμό αγώνα μετά από διακοπές. Ωστόσο μιας και πήραμε και εμείς το διάλλειμα μας μετά από γεμάτη σεζόν, επανέρχομαι μοιραζόμενος μαζί σας τέσσερα πράγματα που περιμένω να δω να απαντώνται σε αυτή την προετοιμασία.

Τα δύο από αυτά είναι αρκετά δημοφιλή. Τα άλλα δύο όχι τόσο. Και θα ξεκινήσω με αυτό που υποσυνείδητα καίει τους περισσότερους από εσάς φαντάζομαι. Τι θα γίνει με τη θέση στο «1»; Τίποτα ιδιαίτερο από ότι φαίνεται. Ο Karius δεν είναι ο τερματοφύλακας που καθηλώνει ούτε ο καλύτερος στον κόσμο. Υπάρχουν καλύτεροι; Ναι. Υπάρχουν χειρότεροι; Ναι. Το ερώτημα είναι για ποιον λόγο να πάρεις τώρα παίκτη εκεί; Η απάντησή μου είναι μόνο αν ξέρεις ότι είναι καλύτερος από τους υπάρχοντες. Και χαίρομαι που έτσι σκέφτεται ο Klopp. Ο Karius έγινε μία τραγική ποδοσφαιρική φιγούρα στο βράδυ της 26ης Μαίου αλλά στο εξάμηνο που τον ζήσαμε ως βασικό το πρόσημό του είναι συνολικά θετικό. Και αυτό δεν κρίνεται από το ότι έκανε λάθη στο πιο κρίσιμο ματς. Για μένα δεν είναι λογικό να κρίνουμε οποιονδήποτε τερματοφύλακα από ένα παιχνίδι. Θα τον κρίνω από όλα όσα έχει αγωνιστεί. Και χαίρομαι που και εδώ η λογική μου συμφωνεί με του Γερμανού. Όπως ήθελε μόνο τον VVD για την άμυνα επειδή αυτός πίστευε πως είναι το upgrade version, έτσι και για το τέρμα του κάνουν λίγοι. Και αν δεν μπορεί να πάρει κάποιον, δεν θα πάρει για να ικανοποιήσει τη «λαική ετυμηγορία». Αμφιβάλλω για το αν θα πάρουμε τερματοφύλακα ακόμη και αν φύγει ο Mignolet χωρίς βέβαια να το αποκλείω. Ίσως ήρθε η ώρα του Ward να είναι στο 2. Και τότε υπάρχει και ένας εξαιρετικά ταλαντούχος Grabbara για το Νο 3.

Ποιος θα συμπληρώσει το lifting της μεσαίας γραμμής; Ο Can μας τελείωσε, ο Chamberlain δυστυχώς δεν θα εμφανιστεί πριν τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και ο Henderson με την Αγγλία στα ημιτελικά του mundial θα αργήσει να μπει στην προετοιμασία. Ποιος μας μένει; Ο Gini Wijnaldum, ο Lallana που ψάχνει εναγωνίως απαλλαγή από μυικά προβλήματα και οι μικροί από το περυσινό υλικό. Ωστόσο ο Klopp επιτέλους ήθελε 6αρι που φτιάχνει και παιχνίδι και πήρε τον Fabinho και ήθελε παίκτη που είναι συνεχώς σε δύο περιοχές και πήρε τον Keita. Ωστόσο, θέλει ακόμη έναν παίκτη που θα δώσει δημιουργικά τη σπίθα που λείπει στη μετά Coutinho εποχή. Πολλά λέγονται γιατί δεν ήρθε ο Fekir και δεν θα εξετάσω τα επιχειρήματα εκατέρωθεν απόψεων για το πραγματικό αίτιο πίσω από το ναυάγιο. Εγώ θα πω πως ίσως το τελευταίο επεισόδιο δεν παίχτηκε ακόμη. Ο Fekir θέλει Liverpool, o Klopp αποκλείεται να έπαψε να εκτιμά το Fekir και ίσως το μπαλάκι τώρα είναι στη μεριά του κύκλου του παίκτη να χτίσει ξανά το deal. Ακόμη πάντως και αν δεν έρθει ο Γάλλος, σίγουρα θα αποκτηθεί παίκτης τέτοιος στη μεσαία γραμμή. Και από τη στιγμή που επιτέλους θα παίζουμε με ένα εξάρι, είναι εξαιρετικά κρίσιμη η προσθήκη αυτή καθώς σίγουρα θα πάρει ελευθέρα από τον Klopp να κόβει και να ράβει στη δημιουργία και το decision making της ομάδας.

Ο Naby Keita ενσωματώθηκε από την πρώτη μέρα της LFC pre season
Ο Naby Keita ενσωματώθηκε από την πρώτη μέρα της LFC pre season

Τι θα γίνει με τους μικρούς; Ίσως η φετινή pre season είναι ώρα μηδέν για πολλούς παίκτες που είναι μεταξύ του έχουν πολύ ταλέντο αλλά ακόμη δεν χωρούν στα σχέδια πλήρως, Woodburn, Ojo, Kent και Wilson είναι τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα. Ο Wilson πήρε την ευκαιρία του από την αρχή απέναντι στην Chester, έκανε εξαιρετικό δεύτερο μισό πέρυσι με τη Hull και με τόσες ομάδες να τον θέλουν ζει ένα πολύ κρίσιμο καλοκαίρι στα 23 του χρόνια. Ο Kent που σκόραρε ένα φανταστικό τέρμα σήμερα, γύρισε από το δανεισμό στη Freiburg και μάλλον είναι και εκείνου  η τελευταία ευκαιρία να κερδίσει πολλούς πόντους. Ο Ojo δηλώνει πιο έτοιμος από ποτέ πνευματικά να πάρει την ευκαιρία του ενώ ο Wooodburn ίσως είναι πιο μπροστά από όλους τους άλλους. Σημαντικό είναι το γεγονός πως ο Klopp θέλει παίκτη για την επιθετική τριπλέτα ως έξτρα λύση και αυτό μάλλον δείχνει πως δεν θα έχουν όλοι θέση στο ρόστερ του χρόνου. Ίδωμεν , αν κάποιος  από τα πολύ ταλαντούχα αυτά παιδιά έχει να παίξει ενεργό ρόλο στη σημαντική δράση τους επόμενους μήνες.

O Wilson σκόραρε δις απέναντι στην Chester
O Wilson σκόραρε δις απέναντι στην Chester

Τι θα γίνει με τη θέση στο «9»; Firmino ακούνητος. Δε νομίζω πως διαφωνεί κανείς μας. Μετά έχουμε τα εξής : Sturridge δύσκολα θα μείνει με ένα χρόνο συμβόλαιο και 120.000 εβδομαδιαίο λογαριασμό. Ο Origi θα έχει κάποιες ευκαιρίες στην προετοιμασία αλλά αμφιβάλλω αν θα κερδίσει τον Klopp. Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως ο Γερμανός τον περιμένει αλλά νομίζω πως η αλήθεια είναι πως χρειάζεται εξαιρετική προσπάθεια από μεριάς του Βέλγου επιθετικού , ο οποίος δυστυχώς δεν έχει εξελιχθεί έως τώρα όπως εγώ προσδοκούσα. Ο Solanke πέρασε μία δύσκολη σεζόν αλλά εν τέλει βρήκε το πρώτο γκολ στην τελευταία αγωνιστική και πολύ πιθανό να συμπληρώνει εκ νέου τη θέση. Ο Ings θα αποχωρήσει διότι έχει έρθει σε συμφωνία με την ομάδα και υπάρχει και η περίπτωση του Rhain Brewster που έμεινε στην ομάδα ΚΥΡΙΩΣ επειδή έλαβε υπόσχεση πως είναι στα πλάνα για την πρώτη ομάδα πλέον. Και εκείνος όμως δεν θα επιστρέψει άμεσα. Ο Klopp αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται απόκτηση παίκτη στη θέση και με τον Firmino να μπαίνει στην προετοιμασία μετά τις 25 Ιουλίου θα δούμε πως θα αξιοποιήσουν το χρόνο τους οι υπόλοιποι.

Έχουμε χρόνο ακόμη μπροστά καθώς δεν έχουμε κλείσει ούτε 10 μέρες προετοιμασίας. Ωστόσο με τις μεταγραφές πλέον στην Premier League να κλείνουν στις 9 Αυγούστου πολλά πράγμαα θε τρέξουν πιο γρήγορα από όσο έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια μιας και το Παγκόσμιο Κύπελλο μπήκε στην τελευταία του στροφή. Ίδωμεν , λοιπόν, και θα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε οτιδήποτε αξιοσημείωτο υπάρξει.

O Sturridge πανηγυρίζει μαζί με τον Keita
O Sturridge πανηγυρίζει μαζί με τον Keita

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com