Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι Reds στο Παγκόσμιο Κύπελλο : Φάση των ομίλων

Οι Reds στο Παγκόσμιο Κύπελλο : Φάση των ομίλων

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας βρίσκεται σε εξέλιξη και χθες ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων. 16 ομάδες συνεχίζουν στα knockouts, άλλες 16 αποχωρούν από τη Ρωσία. Στη φάση των ομίλων βρέθηκαν 8 παίκτες των Reds. Πάμε να δούμε τι έκαναν και 8 αναλυτικά : 

Mohamed Salah (Αίγυπτος) : Ο καλύτερος παίκτης της Liverpool τη φετινή σεζόν, Mo Salah βρισκόταν στον Πρώτο Όμιλο του Μουντιάλ, με αντιπάλους Ουρουγουαή, Ρωσία και Σαουδική Αραβία. Ο Salah τραυματίσηκε στον τελικό του Champions League και δεν κατάφερε να αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ουρουγουάη, όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 0-1. Αγώνιστηκε συνολικά 180 λεπτά στα επόμενα δύο, σκόραρε δύο τέρματα, αλλά η χώρα του γνώρισε ισάριθμες ήττες από Ρωσία (3-1) και Σαουδική Αραβία (2-1) στις καθυστερήσεις, παρά το γεγονός, ότι ο Mo άνοιξε το σκόρ. Πολλά πρόβλημα στην Εθνική Αιγύπτου, με κυριότερο τη συνάντηση του Salah με τον Τσετσενό αρχηγό πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο παίκτης των Reds τερμάτισε στην τελευταία θέση του Α ομίλου με 0 βαθμούς.

Dejan Lovren (Κροατία) : Στον τέταρτο όμιλο συμμετείχε ο αμυντικός της ομάδας μας, Dejan Lovren, με αντιπάλους την Αργεντινή, την Ισλανδία και τη Νιγηρία. Ο Dejan πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις τα πρώτα δύο παιχνίδια κόντρα σε Νιγηρία και Αργεντινή, όπου αγωνίστηκε βασικός και βοήθησε την ομάδα να φτάσει σε νίκες με σκορ 2-0 και 0-3 αντίστοιχα, κρατώντας παράλληλα ανέπαφη την εστία του κόντρα σε εξαιρετικούς αντιπάλους. Στο παιχνίδι με την Ισλανδία, ο Lovren πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 70’ στη θέση του Pjaca, η Κροατία νίκησε ξανά, αυτή τη φορά με 1-2. Ο αμυντικός των Reds τερμάτισε πρώτος στον όμιλο και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη Δανία στη φάση των 16.

Roberto Firmino ( Βραζιλία) : Στον Ε Όμιλο της διοργάνωσης βρέθηκε η Βραζιλία του Bobby μαζί με Ελβετία, Σερβία και Κόστα Ρίκα. Ο επιθετικός των Reds δεν αγωνίστηκε βασικός σε κάποιο αγώνα, ωστόσο στα παιχνίδια με Ελβετία (1-1) και Κόστα Ρίκα (2-0) πέρασε ως αλλαγή και έκανε αισθητή την παρουσία του και στα δύο ματς. Ειδικά, στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα, ο Firmino άλλαξε τον αγώνα μόλις πέρασε ως αλλαγή και άλλαξε όλο τον αγώνα, κέρδισε την κεφαλιά, που οδήγησε στο γκολ του Coutinho. Η καλή του εικόνα, όμως δεν ήταν αρκετή, για να του δώσει φανέλα βασικού ο Tite ή έστω να τον χρησιμοποιήσει ως αλλαγή κόντρα στη νίκη με 2-0 επί της Σερβίας. Στην πρώτη θέση του ομίλου η Βραζιλία με 7 βαθμούς και θα αντιμετωπίσει το Μεξικό στη φάση των 16.

Marko Grujic (Σερβία) : Στον όμιλο μαζί με την Βραζιλία του Roberto Firmino και ο Marko Grujic. Η Σερβία αν και ξεκίνησε ιδανικά την διοργάνωση με νίκη επί της Κόστα Ρίκα με 1-0, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Δύο ήττες από Ελβετία με ανατροπή (1-2) και Βραζιλία (2-0) την άφησαν τρίτη και εκτός συνέχειας. Ο Grujic δεν χρησιμοποιήθηκε σε κάποιο αγώνα.

Simon Mignolet ( Βέλγιο ) : Στον 7ο όμιλο το Βέλγιο του τερματοφύλακα των Reds, με αντιπάλους την Αγγλία, την Τυνησία και τον Παναμά. Ο Mignolet δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε κάποιο αγώνα, καθώς ο Thibaut Courtois χρησιμοποιήθηκε για 3 90λεπτα. Το Βέλγιο, όμως κατάφερε να προκριθεί ως πρώτο στον όμιλο με νίκες επί του Παναμά (3-0) , της Τυνησίας (5-2) και της Αγγλίας (1-0), σε ένα παιχνίδι, που και οι δύο ομάδες δεν χρησιμοποίησαν τους βασικούς. Το Βέλγιο θα κοντραριστεί με την Ιαπωνία στη φάση των 16.

Jordan Henderson (Αγγλία) : Στον ίδιο όμιλο μαζί με τον Simon Mignolet και ο αρχηγός της Liverpool, Jordan Henderson. Ο Hendo αγωνίστηκε ως βασικός στα πρώτα δύο παιχνίδια με Τυνησία και Παναμά και η Αγγλία πέτυχε ισάριθμες νίκες με σκορ 1-2 και 6-1 αντίστοιχα. Εξαιρετική απόδοση και στους δύο αγώνες από τον Henderson και η θέση του ως βασικός στον αγώνα με την Κολομβία θεωρείται δεδομένη.

Trent Alexander-Arnold (Αγγλία) : Η απίστευη σεζόν για τον νεαρό δεξιό οπισθοφύλακα των Reds συνεχίστηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς αγωνίστηκε κόντρα στο Βέλγιο για 78’ λεπτά για την τελευταιά αγωνιστική του ομίλου. Εξαιρετική απόδοση από τον μικρό με 9 πάσες κλειδιά, σίγουρα θα πρέπει να αποτελέσει ευχάριστο πονοκέφαλο στον Gareth Southgate η χρησιμοποίησή του ή οχι στον αγώνα με την Κολομβία.

Sadio Mane (Σενεγάλη) : Στον τελευταίο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρέθηκε ο άσος των Reds, Sadio Mane. Ως αντιπάλους είχε τις Κολομβία, Πολωνία και Ιαπωνία. Ο Sadio αγωνίστηκε και στα 3 παιχνίδια ως βασικός και σκόραρε μια φορά κόντρα στην Ιαπωνία στην ισοπαλία με 2-2. Η Σενεγάλη ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ, καθώς επικράτησε με 1-2 της Πολωνίας, ωστόσο στη συνέχεια γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό στο σύνολο των κιτρίνων καρτών, καθώς ισοβάθμισε στους 4 πόντους με την Ιαπωνία. Ο Mane ψηφίστηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα με την Ιαπωνία, όμως σίγουρα αυτός αγώνας θα του αφήσει μια πικρή γέυση, λόγω του γεγονότος, ότι αν και η χώρα του προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, ισοφαρίστηκε και στις δύο και δεν κατάφερε τελικά να προκριθεί εις βάρος της Ιαπωνίας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους παίκτες μας, που συνεχίζουν στη διοργάνωση. 

Σκόραρε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Mo Salah.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com