Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Inglethorpe: «Η Liverpool πρέπει να κερδίζει τρόπαια και με τη βοήθεια της Ακαδημίας»

Inglethorpe: «Η Liverpool πρέπει να κερδίζει τρόπαια και με τη βοήθεια της Ακαδημίας»

Inglethorpe: "Η Liverpool πρέπει να κερδίζει τρόπαια και με τη βοήθεια της Ακαδημίας"

Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που η Liverpool αποφάσισε να ‘πολεμήσει’ την ‘too much too soon’ κουλτούρα του Αγγλικού ποδοσφαίρου!

O Alex Inglethorpe-διευθυντής της Ακαδημίας, με την υποστήριξη των ιδιοκτητών της ομάδας, αποφάσισε να περιορίσει τους επαγγελματίες στον πρώτο χρόνο συμβολαίου τους στις 40.000 λίρες βασικό μισθό τον χρόνο.
Τα συμβόλαια από τότε βέβαια έχουν ‘ενισχυθεί’ με κίνητρα και μπόνους, όχι μόνο συμμετοχών αλλά για την περίπτωση που οι παίκτες καταφέρουν να μπουν στην πρώτη ομάδα.
Σε μερικούς από τους αντίπαλους των Κόκκινων δίνονται πολύ μεγαλύτεροι μισθοί, σε 17χρονους για παράδειγμα προσφέρονται 10.000 την εβδομάδα.
Ο Inglethorpe όμως πιστεύει ότι η Liverpool αρχίζει και κερδίζει από αυτή τη στρατηγική, που εγγυάται επιτυχία στο μέλλον.

«Για μένα είναι πολύ καλό αυτό που συμβαίνει στην Ακαδημία.» δήλωσε.
«Φυσικά θα το λέγατε αυτό γιατί πρωτοστάτησα στο όλο θέμα αλλά και πάλι θέλετε τα παιδιά να κάνουν τα κατάλληλα βήματα.»
«Στη ζωή έτσι θα έπρεπε να είναι. Όσο πιο σκληρά δουλεύεις, πιο πολλά θα καταφέρεις και φυσικά θα πληρωθείς και περισσότερο. Δεν νομίζω ότι στο ποδόσφαιρο τα πράγματα θα έπρεπε να είναι διαφορετικά.»
«Δεν αισθάνομαι άσχημα όταν προσφέρω επαγγελματικό συμβόλαιο αξίας 40.000 λιρών σε έναν επαγγελματία στον πρώτο του χρόνο.»
«Μπορεί να είναι αξιοσημείωτα λιγότερα απ’ ότι σε άλλες ομάδες, αλλά δεν νομίζω ότι ο άνθρωπος στον δρόμο θα αρχίζει να φωνάζει ‘τι χάλια μισθός για έναν 17χρονο’.».

Η πολιτική βέβαια αποσκοπεί στο να διαφυλάξουν οι μικροί την όρεξη τους για βελτίωση και άνοδο. Οι περισσότεροι ατζέντηδες αλλά και οικογένειες έχουν αγκαλιάσει αυτή την πολιτική για την οποία καταλαβαίνουν ότι στοχεύει μακροπρόθεσμα. Μερικοί πάντως έφυγαν από το δέλεαρ του ξαφνικού πλουτισμού!

«Αν μας κόστισε σε παίκτες; Εξαρτάται πως μετράς τη λέξη κόστος.» πρόσθεσε ο Inglethorpe.
«Αν στην ηλικία των 7 χρονών πηγαίνουν σε άλλη ομάδα, λόγω των χρημάτων τότε δεν τους θέλουμε προφανώς σε αυτή την ομάδα. Είμαι ευτυχισμένος από το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε.Παίρνεις τους παίκτες που θέλεις.»

Στο Kirkby δόθηκε επίσης περισσότερη έμφαση στην ποιότητα παρά στην ποσότητα. Ο Inglethorpe έκοψε τον αριθμό των παικτών σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ από 240 σε 170.
Τον Απρίλιο έγινε άρση του εμπάργκο που είχε επιβληθεί για ένα χρόνο στη Liverpool, όταν είχε βρεθεί ένοχη για παράνομη προσέγγιση έφηβου από τη Stoke City.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν αυτής της περιόδου υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια να βελτιώσουν το Pre- Academy πρόγραμμα της ομάδας που στοχεύει σε μικρούς κάτω των 8 ετών.
Αν είναι επιτυχημένη η απόκτηση μικρών για την Ακαδημία σε αυτό το επίπεδο, τότε δεν χρειάζεται να υπογράψεις παίκτες από αντίπαλες Ακαδημίες.

«Είμαστε κοντά στον αριθμό 170 και σίγουρα αυτή η μείωση υπήρξε ευεργετική.» λέει.
«Η απόκτηση πολύ μικρών παικτών για την Ακαδημία, είναι κάτι που το προσέξαμε και το βελτιώσαμε. Το πρόγραμμα Pre-Academy που το τρέχουν οι Ian Barragan και Steve Gorst βρίσκεται ακριβώς στο επίπεδο που θα ήθελα. Έχει γίνει φανταστική δουλειά με τους παίκτες που έρχονται πλέον σε μας.»
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η ομάδα θα ευεργετηθεί στο μέλλον. Είμαστε στο σωστό σημείο με τους μικρούς που φέραμε και το επίπεδο που έχω δει. Είναι πολύ διαφορετικά απ’ ότι τις προηγούμενες φορές.»

Η σημαία πάντως της Ακαδημίας αυτή την περίοδο είναι ο Trent Alexander- Arnold, ο οποίος ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες που είχαν γι αυτόν.
«Όλοι στην Ακαδημία είναι απίστευτα περήφανοι όχι γι αυτά που κατάφερε ο Trent ως τώρα, αλλά για τρόπο που τα κατάφερε και την ταπεινότητα που διατήρησε σε όλη τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού.» λέει ο Inglethorpe.
«Έρχεται ακόμα στο Kirkby και ο τρόπος επικοινωνίας του με τους προπονητές, υπαλλήλους αλλά και τα παιδιά-για τα οποία βρίσκει χρόνο, είναι εξαιρετικός.»
«Έχει πάθος για την πόλη του, και είναι ο σωστός Scouser. Δεν έχει ξεχάσει τις ρίζες του.»
«Σαν ομάδα δεν τα καταφέραμε βέβαια ακόμα. Νομίζω όμως ότι σε λίγα χρόνια θα κερδίσουμε τρόπαια.»
«Η ομάδα αυτή πρέπει να κερδίζει τρόπαια. Για μένα πρέπει να κερδίζει τρόπαια με το χέρι βοηθείας της Ακαδημίας.»
«Θέλουμε η πρώτη ομάδα της Liverpool να έχει 2-3 που ξεκίνησαν από την Ακαδημία και προσθέτουν στην κληρονομιά της ομάδας.»
«Πρέπει να γίνει δουλειά βέβαια. Δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που θα ήθελα να είμαστε, αλλά ακολουθούμε τη σωστή κατεύθυνση.»

Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες που θέλουν να ακολουθήσουν στα χνάρια του Trent Alexander- Arnold.
Curtis Jones, Conor Masterson και Rafa Camacho εμφανίστηκαν στον πάγκο των αναπληρωματικών πέρυσι.
Οι φίλοι Nat Phillips, Liam Millar, Adam Lewis και Herbie Kane προπονήθηκαν κατά περιόδους με την πρώτη ομάδα στο Melwood.

Ο Ben Woodburn θα είναι απελπισμένος να ξεκινήσει αυτή τη χρονιά μετά τις δύο εμφανίσεις που έκανε πέρυσι για την πρώτη ομάδα και το ίδιο θα ελπίζουν και οι Harry Wilson και Sheyi Ojo που επέστρεψαν από τις ομάδες στις οποίες έπαιζαν ως δανεικοί. Ας μην ξεχνάμε επίσης και τον Rhian Brewster!

«Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα την περσινή σαιζόν, οι Curtis και Rafa πήραν ευκαιρίες, αλλά αυτό έγινε με τις απουσίες των Harry Wilson, Ryan Kent και Sheyi Ojo,» λέει ο Inglethorpe.
«Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί δεν σημαίνει ότι αυτοί είναι απαραίτητα οι επόμενοι στη σειρά.»
«Πολλά ταλαντούχα παιδιά επέστρεψαν σε αυτό το κτίριο. Όταν βρίσκεσαι στο Melwood πρέπει να κάνεις ότι καλύτερο για να αφήσεις το σημάδι σου, αν και το να γνωρίζεις ότι δεν είναι σίγουρο ότι τα κατάφερες είναι πολύ σκληρό.»
» Η περίοδος προετοιμασίας είναι πάντα μια μεγάλη ευκαιρία για τους νέους παίκτες και ειδικά μετά από Μουντιάλ ή Euro.»
«Αν όπως ελπίζουμε όλοι οι παίκτες της Liverpool περάσουν στην επόμενη φάση με τις Εθνικές τους, τότε θα αργήσουν να γυρίσουν στην ομάδα και αυτό δίνει μια μεγάλη ευκαιρία στους μικρούς. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον το διάστημα αυτό.»

Όταν ρωτήθηκε για τους δανεικούς- ο Ovie Ejaria ήδη πήγε στους Rangers, απάντησε : «Ο δανεισμός δεν είναι επιστήμη. Και κάποιοι τα πήγαν καλύτερα από άλλους.»
«Ο Harry Wilson ήταν πάντως αυτός που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Έβαλε 7 τέρματα για την Hull και κέρδισε και την συμμετοχή του στην Εθνική Ουαλίας.»
«Ο Harry είναι ένα φανταστικό νέο ταλέντο και είμαι πολύ περήφανος γι αυτόν. Έχει ωριμάσει σε έναν νέο άνδρα και έχουμε μεγάλες ελπίδες γι αυτόν.»

Ο Inglethorpe που ήρθε στην ομάδα από την Tottenham το 2012 πιστεύει ότι με τον Klopp ως manager η δουλειά του γίνεται πιο εύκολη.
«Ο manager έχει συμπεριφερθεί άψογα σε όλους τους νέους παίκτες. Έχει ένα πολύ καλό τρόπο επικοινωνίας με τους νέους. Τους εμπιστεύεται και τους βάζει μέσα στο παιχνίδι.»
«Αν είσαι αρκετά καλός δεν θα κοιτάξει την ηλικία σου. Δεν πιστεύει ότι θα έπρεπε να είσαι αρκετό καιρό τριγύρω, πριν να παίξεις γι αυτόν.»
«Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο γενναιότητας όταν βάζεις έναν μικρό όπως τον Trent σε Τελικό Champions League. Δεν νομίζω ότι οι νέοι παίκτες εδώ γύρω θα μπορούσαν να είχαν καλύτερο ηγέτη από τον Jurgen Klopp.» ολοκλήρωσε.

Inglethorpe: "Η Liverpool πρέπει να κερδίζει τρόπαια και με τη βοήθεια της Ακαδημίας"
Inglethorpe: «Η Liverpool πρέπει να κερδίζει τρόπαια και με τη βοήθεια της Ακαδημίας»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com