Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Brewster: «Ξέρω τι θέλω να πετύχω»!

Brewster: «Ξέρω τι θέλω να πετύχω»!

O Brewster για την U23

Λίγο πριν να οριστικοποιήσει τη διαμονή του στους Κόκκινους, ελπίζοντας να του δοθούν οι ευκαιρίες από τον Jurgen Klopp, o Rhian Brewster έδωσε συνέντευξη στον Neil Jones του Goal.com
Παραθέτουμε λοιπόν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από το κείμενο του Neil Jones για να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη για τον μικρό, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Liverpool!

Edgeley Park, Stockport.
Το αρχέτυπο τύπου ‘παλιό σχολείο’ γήπεδο ποδοσφαίρου, κρυμμένο πίσω από δέσμη σπιτιών στριμωγμένα το ένα δίπλα στο άλλο στην καρδιά της κοινότητας.
Έχει δει καλύτερες μέρες φυσικά. Θα μπορούσε να μπει λίγο μπογιά εδώ και εκεί, αλλά και το γρασίδι έχει ξηλωθεί για να ξαναμπεί με την έναρξη της νέας σαιζόν.
«Χρειάζονται περισσότερα» λέει ο φρουρός της πύλης.
Προς το τέλος του γηπέδου το 31st Stockport Beer & Cider Festival βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη!
Πίτες και μπύρες κρατούν τους παρευρισκόμενους ευτυχισμένους, ενώ αργότερα μια τοπική Ska μπάντα θα ανέβει στη σκηνή.
Για δύο λίρες είναι μια χαρά.
«Ένα όπως πρέπει κοινοτικό γεγονός» όπως είπε κάποιος ευτυχισμένος ντόπιος!
Το Goal πάντως βρίσκεται εδώ για άλλο λόγο!
Στην κερκίδα Danny Bergara Stand που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του ανθρώπου που οδήγησε τη μικρή Stockport County σε 4 τελικούς στο Wembley -τη δεκαετία του 90, περιμένει να μας μιλήσει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Αγγλικού ποδοσφαίρου.
Έχει πολλά να μας πει φυσικά.
Ο Rhian Brewster μπορεί να έγινε τον Απρίλιο 18 χρονών και μπορεί να μην έκανε ακόμα εμφάνιση στη βασική ομάδα των Κόκκινων, αλλά μιλά με σκέψη ευγλωττία και ενδιαφέρον καθώς παραχωρεί τη συνέντευξη!
Σίγουρα είναι 18 χρονών;
Ο παίκτης βρίσκεται εδώ για φωτογράφηση μόδας ,συγκεκριμένα της Lyle and Scott, αλλά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μιλά με μεγάλη ωριμότητα για διάφορα θέματα, από τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο, τις μετεγγραφές αλλά και το πόσο δύσκολο είναι για τα ταλέντα στην Αγγλία να καθιερωθούν.
Προφανώς ξεκινάμε με την προσωπική του κατάσταση στο Anfield- θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν είχε αποφασίσει ακόμα για το μέλλον του, για τις ομάδες της Gladbach και της RB Leipzig που ενδιαφέρονται γι αυτόν.
Η Liverpool ήθελε να τον κρατήσει στο roster της, αλλά δεν τον είχε πείσει ακόμα.
«Προς το παρόν θέλω να συνεχίσω να παίζω κανονικά ποδόσφαιρο,επαγγελματικά ,στην πρώτη ομάδα.»
«Αν η ομάδα αυτή θα είναι η Liverpool ή κάποια άλλη, δεν ξέρω, είναι αβέβαιο.» λέει στο Goal.
«Ελπίζω σε 12 μήνες να κάθομαι στην ίδια θέση και να λέω ότι πήρα τη σωστή απόφαση. Θέλω να σκέφτομαι ότι τότε θα αντιδράσω θετικά.»
Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι η απόφαση αυτή δεν εξαρτάται από το χρήμα αλλά από την ευκαιρία.
Η επιθυμία του Brewster να παίξει στην πρώτη ομάδα, σε τόσο μικρή ηλικία είναι ορατή, γιατί λάμπει κάθε φορά που μιλά γι αυτό.
Κι άλλοτε πήρε μια μεγάλη απόφαση ,φεύγοντας από την Chelsea στην ηλικία των 15 χρονών, γιατί ένιωσε ότι πηγαίνοντας στη Liverpool ο δρόμος προς την κορυφή θα ήταν πιο καθαρός.
Είναι έξυπνο αγόρι που ξέρει τι θέλει.
Αλλά με τις ομάδες της Premier League, να βρίσκουν όλο και πιο δύσκολη την υπόθεση της εισροής των ταλέντων τους στην πρώτη ομάδα- εμβληματική η αποτυχία της Chelsea, η Bundesliga φαντάζει όλο και πιο δελεαστική όπως μπορούν να που οι Reece Oxford, Ademola Lookman, Jadon Sancho που αντάλλαξε τη Manchester City για την Dortmund.

Ειδικά η περίπτωση του Sancho επηρεάζει ιδιαίτερα τον Brewster, αν σκεφτούμε ότι είναι κολλητοί, γεννήθηκαν με μια βδομάδα διαφορά, αναδείχθηκαν μαζί στις μικρότερες ομάδες της Εθνικής Αγγλίας ,ήταν μέλη της U17 που κέρδισε πέρυσι το Παγκόσμιο Κύπελλο, και θεωρούνταν και οι δύο προορισμένοι για μεγάλα πράγματα.
«Σίγουρα κοιτάζω τι συνέβη σε ανθρώπους όπως τον Jadon.»
«Αλλά κοιτάζω και τι συνέβη στον Trent Alexander -Arnold » λέει.
«Μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Μπορείς να περιμένεις, να πάρεις την ευκαιρία σου όπως έγινε με τον Trent ή μπορεί να γίνει ότι έγινε με τον Jadon.»
«Νομίζω ότι ίσως να μην πάρω την ευκαιρία μου εδώ, οπότε θα πρέπει να φύγω στο εξωτερικό ίσως. Εξετάζω και τους δύο τρόπους.»
«Θα κάνω ότι είναι καλύτερο για μένα.»
«Ξέρω τι θέλω να κάνω στη ζωή. Ξέρω τι θέλω να πετύχω.»
«Οι άνθρωποι λένε ‘ακολούθησε τα όνειρα σου’ και αυτό θέλω να κάνω. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που θα προσπαθήσουν να σε ρίξουν κάτω.»
«Αυτοί οι άνθρωποι με εμπνέουν.Αν με μισούν γιατί κάνω κάτι καλό, τότε θέλω να γίνω καλύτερος και να παραμείνω σε αυτό το επίπεδο.»
«Το αγαπώ αυτό για να είμαι δίκαιος. Αν υπάρχουν κάποιοι που με κοροιδεύουν για την απόδοση μου, θέλω να παίξω καλύτερα. Θέλω τότε να βάλω τη μπάλα στα δίχτυα και να τους πω ‘τι μπορείτε να μου πείτε τώρα;’ .Αν ένας αμυντικός με κολλάει, θέλω να σκοράρω και να του πω ‘σκάσε’. Με φτιάχνει όλο αυτό άνθρωπε.»!

Όταν ρωτήθηκε για τον Τελικό του Champions League και πως ένιωσε παρακολουθώντας τους Arnold, Firmino, Salah και Mane, λέει : » Συνεχίζω να λειτουργώ(ως παίκτης).»
«Μου αρέσει να βλέπω παιχνίδια και να παρακολουθώ τι χάνω.Με κάνει να θέλω να βρίσκομαι εκεί και εγώ ακόμα περισσότερο.»
«Ακόμα κι όταν τραυματίζεσαι παρακολουθείς τους παίκτες που παίζουν στη θέση σου. Μπορείς να δεις πράγματα που μπορείς να κάνεις, πράγματα που μπορείς να κάνεις καλύτερα. Κάνεις ότι μπορείς για να βρεθείς στην κορυφή, όποιο μικρό πλεονέκτημα μπορείς να αποκτήσεις, πρέπει να το πάρεις.»
«Μερικές φορές η Ακαδημία με καλεί σε αγώνες αλλά είναι κάτι που θα το έκανα και μόνος μου. Μου αρέσει να βλέπω τον Firmino και τους υπόλοιπους.»
«Αν για να γίνεις ο καλύτερος πρέπει να μάθεις από άλλους τότε θα το κάνω.»
«Αν ήθελα να γίνω ο ιδανικός επιθετικός;» λέει και γελάει.
«Οh θα ήμουν ένα μείγμα Firmino, Suarez και Thierry Henry»
«Όταν ήμουν μικρός ο Hnery ήταν το είδωλο μου. Αυτός είναι ο λόγος που ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο.»

Και τι πιστεύει για τον εαυτό του; Ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία του;
«Προφανώς θέλεις να γίνεις ο τέλειος παίκτης, οπότε πρέπει να δουλεύεις συνεχώς. Χρειάζεται λοιπόν να δουλέψω με το αριστερό μου πόδι για να μπορώ να σκοράρω και με τα δύο. Αν χρειάζεται να δώσω έμφαση στην πρώτη μου επαφή με τη μπάλα ή στα φυσικά προσόντα μου τότε θα πρέπει να δουλέψω.»
«Πρέπει να αναπτυχθείς και πνευματικά και από πλευράς τακτικής. Μπορεί να παίξεις για διαφορετικούς προπονητές που θα θέλουν διαφορετικά πράγματα από σένα, οπότε θα πρέπει να προσαρμόζεσαι σε οτιδήποτε. Αν το κάνεις αυτό τότε θα παίξεις.»

Όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του ρατσιστικού επεισοδίου με τη Spartak Moscow και για το αν ένιωσε έκπληξη για το γεγονός ότι η UEFΑ ‘προσπέρασε’ το θέμα απάντησε: «Όχι καθόλου. Εγώ απλά ήθελα να ακούσουν τη φωνή μου. Δεν με εκπλήσσει ο τρόπος που αντέδρασαν και ελπίζω στο μέλλον να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τομέα στο ποδόσφαιρο και να φύγουν τα ‘σκουπίδια’ .»
«Ελπίζω δε στο Μουντιάλ στη Ρωσία να μη συμβεί κάτι παρόμοιο. Νομίζω κάτι συνέβη πρόσφατα στη Γαλλία, αλλά ελπίζω ότι κάτι θα γίνει και θα αλλάξει η κατάσταση για να είμαι ειλικρινής.»
Νιώθει επίσης ευγνώμων για την υποστήριξη της Liverpool όλο αυτόν τον καιρό καθώς και για την ευκαιρία που του έδωσε λόγω του γεγονότος αυτού, ο Jurgen Klopp να παραστεί στο δείπνο του Football Writers’ Association ,λέγοντας : » Είναι ένα πολύ δεμένο club. H ανταπόκριση που βρήκα από όλους δείχνει ότι είναι μια μεγάλη οικογένεια. όλοι στάθηκαν δίπλα μου και κανένας δεν είπε ότι δεν έπρεπε να το κάνω.»
«Ακόμα και οι οπαδοί, πήρα πολλά μηνύματα από αυτούς και το εκτιμώ αληθινά. Ήταν μια κακιά στιγμή αλλά οι άνθρωποι εδώ μου στάθηκαν. Δεν το ξεχνώ αυτό.»

Brewster U23

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com