Είσαι εδώ
Home > ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ > Η μη δημοφιλής περίπτωση του Xherdan Shaqiri!

Η μη δημοφιλής περίπτωση του Xherdan Shaqiri!

Το ενδιαφέρον για Shaqiri,δυσκόλεψε τη μεταγραφή Fekir.

Είναι αλήθεια!
Η περίπτωση να αποκτηθεί ο Xherdan Shaqiri από τη Liverpool δεν αντιμετωπίζεται με ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών της!
Βέβαια δύο είναι τα ονόματα που ακούστηκαν τελευταία σε μια προσπάθεια της τεχνικής ηγεσίας να προσθέσει βάθος στην ομάδα, αυτά των Shaqiri και Moses Simon της Gent!
Κανένα από τα δύο ονόματα δεν θεωρείται όνομα βιτρίνας για τη Liverpool, και αυτό δείχνει τη μεγάλη διαφορά στο επίπεδο της ομάδας σε σχέση με 2-3 χρόνια πριν!
Και οι δύο παίκτες όμως -με τις απολύτως λογικές τιμές-αμοιβές συμβολαίων, στα χρόνια του πληθωρισμού που ζούμε στο ποδόσφαιρο θα έπρεπε να θεωρηθούν ως ικανές προσθήκες που θα βοηθούσαν σημαντικά το roster της Liverpool να τα βγάλει πέρα σε μια δύσκολη χρονιά, όπως η περσινή!
Ας θυμηθούμε ότι όταν είδαμε -χωρίς ανάσα είναι η αλήθεια, τον Mo Salah να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο στον τελικό του Champions League, στη θέση του μπήκε ο Adam Lallana, ένας παίκτης που μόλις είχε συμπληρώσει δύο εβδομάδες από την επάνοδο του λόγω τραυματισμού, και ο οποίος είχε παίξει σε μόλις 12 αγώνες της Premier League για τη σαιζόν 2017/18!
Είναι σίγουρο ότι παρ’ όλο το ταλέντο και τη δύναμη πυρός που κατέχουν στη διάθεση τους οι 3 της Liverpool μπροστά, δεν είχαμε στη διάθεση μας κάποιον παίκτη που θα μπορούσε να αντικαταστήσει- ξεκουράσει έναν από τους τρεις, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τη φυγή του Coutinho.
Θυμάστε επίσης από άρθρα που είχαν κυκλοφορήσει στις αρχές Μαίου ότι ο Salah δεν προπονούνταν στο 100% των δυνατοτήτων του προς το τέλος της σαιζόν αλλά πολύ λιγότερο για το φόβο και μόνο του τραυματισμού.
Θεωρητικά λοιπόν αν η Liverpool μπορούσε να βάλει κάποιον άλλο αντί του Lallana, ο οποίος παρουσιάστηκε δικαιολογημένα ανέτοιμος, στη θέση του Salah, θα μπορούσε να κυνηγήσει το αποτέλεσμα απέναντι στη Real Madrid.
Γι ‘αυτό και η περίπτωση των δύο παικτών που αναφέρθηκαν ως πιθανές μετεγγραφές στη Liverpool έχουν τη σημασία τους.
Και μάλιστα από τους δύο, ιδανική θεωρείται ίσως η περίπτωση του Shaqiri!
O Simon είναι βέβαια πιο μικρός στην ηλικία, αλλά παίζει σε πιο «αδύνατο» Ευρωπαικό πρωτάθλημα!
Ο επιθετικός μάλιστα της Liverpool,Taiwo Awoniyi, ο οποίος δόθηκε δανεικός πέρυσι στη Mouscron και έπαιξε στο Βελγικό πρωτάθλημα, τα πήγε καλύτερα από τον Simon, σημειώνοντας 10 τέρματα και δίνοντας 7 assists σε 31 αγώνες σε σχέση με τα 6 τέρματα και 3 assists του Simon σε 33 αγώνες!
Αν μάλιστα υποθέσουμε ότι η Championship είναι ισοδύναμη με το Βελγικό πρωτάθλημα τότε ακόμα και ο Harry Wilson τα πήγε πολύ καλύτερα στη Hull σε σχέση με τον Simon!
Υπάρχει πάντως μια ειδοποιός διαφορά του τελευταίου που τον κάνει να ξεχωρίζει!
Είναι ταχύτατος και αυτό μπορεί και να αποτελέσει το κύριο κριτήριο της απόκτησης του.
Ο Simon είναι 22 χρονών και η Liverpool μπορεί να τον αποκτήσει με 10 εκατομμύρια λίρες!
Η περίπτωση όμως του Shaqiri, μπορεί να θεωρηθεί πιο δελεαστική, αν ο Ελβετός θελήσει να έρθει σε μια κορυφαία ομάδα όπως η Liverpool σε ρόλο back up του Salah ή του Mane!
Τον θέλουν επίσης οι Everton και Leicester, ομάδες που μπορούν βέβαια να του εγγυηθούν θέση βασικού!
Ο Shaqiri πέρυσι σημείωσε 8 τέρματα και είχε 7 assists με τη Stoke, στατιστικά που στέκονται μάλλον καλά απέναντι σε αυτά των 10 γκολ και 7 assists του Mane στην Premier League.
Κι ας μην ξεχνάμε ότι ο Ελβετός έπαιζε με την Stoke!
Δεν ξέρουμε βέβαια τα σχέδια του Klopp ούτε τις σκέψεις που κάνει αυτές τις μέρες ο Shaqiri, αν και έχοντας προσπαθήσει και παλιότερα να τον αποκτήσουμε, ο ίδιος μπορεί να θεωρεί ότι το σύμπαν κάνει ότι μπορεί για να τον στείλει στο Anfield!
Σίγουρα πάντως δεν θεωρείται δημοφιλής η απόκτηση του Shaqiri, συγκρινόμενη με αυτήν του Dembele ή του Pulisic,αλλά και πάλι ο μεν πρώτος δεν απέδειξε και πολλά στην Barcelona-λόγω τραυματισμού, ενώ ο δεύτερος και η παρέα του δείχνουν να «κάνουν θόρυβο» για το πόσο του αρέσει το περιβάλλον στη Dortmund!
Επιπλέον ποιος από τους δύο θα δεχόταν να παίξει το ρόλο του αντικαταστάτη σε μία επίθεση σαν και αυτή των Κόκκινων?
Είναι πολύ πιθανό βέβαια η Liverpool μετά τον Fabinho να αποκτήσει και τον Fekir, καλύπτοντας έτσι το κενό που άφησε πέρυσι τα Χριστούγεννα στην ομάδα ο Coutinho!
Σύμφωνα πάντως με κάποιους οπαδούς, θα ήταν προτιμότερο η Liverpool,που δεν έχει την πολυτέλεια των Manchester City και PSG να πάρει τον Shaqiri -ενός αρκετά έμπειρου παίκτη που έχει παίξει σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα ,και να δαπανήσει στρατηγικά το υπόλοιπο κεφάλαιο που έχει διατεθεί για την ενίσχυση του roster της για την απόκτηση ενός εκ των Alisson ή Oblak!

Το παρόν άρθρο βασίσθηκε σε αντίστοιχο του Scott Swanson, του AtoptheKop και το οποίο δημοσιεύθηκε στο site του thisisanfield.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com