Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Liverpool – Fekir και στη μέση ο Aulas!

Liverpool – Fekir και στη μέση ο Aulas!

Liverpool - Fekir και στη μέση ο Aulas!

Μετά τον Fabinho της Monaco, θα περίμενε κανείς η ιστορία με τον Fekir να εξελιχθεί με τον ίδιο τρόπο!
Εξάλλου ο Fekir παίζει στη Lyon,μια καλή ομάδα μεν, αλλά χωρίς τη γοητεία που ασκεί το όνομα της Liverpool, αλλά και η δυναμική της ομάδας των Κόκκινων υπό τις οδηγίες του Jurgen Klopp!
Η Lyon, διαθέτει όμως κάτι που δεν διαθέτουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη! Τον Jean-Michel Aulas, τον ιδιότροπο, πεισματάρη πρόεδρο της!

Ο Aulas έχει τη φήμη του πιο σκληρού διαπραγματευτή στην Ευρώπη και δεν είναι καθόλου τυχαίο- ίσως σε κάποια μελλοντική συνέντευξη ο Michael Edwards να μπορούσε να μας διαφωτίσει κάπως περισσότερο για τον χαρακτήρα του ισχυρού άνδρα της Lyon.

Είναι πλέον 69 χρονών, αλλά δημιούργησε όνομα και περιουσία ως επιχειρηματικό μυαλό, οπότε γνωρίζει πως να διαπραγματευθεί σε προσωπικό επίπεδο! Όταν ανέλαβε τη Lyon το 1987 ,ήταν μια ομάδα χωρίς το πρεστίζ των «καλών¨ομάδων του Γαλλικού πρωταθλήματος.

Το 2002 όμως πήραν τον πρώτο τους τίτλο, στη Γαλλία, και στη συνέχεια άλλους έξι, ενώ έγιναν βασικοί θαμώνες του Champions League, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά μάλιστα το 2010! Όλα αυτά τα κατάφερε, πουλώντας μάλιστα μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του!

Ο Aulas, παραδέχεται ότι η Lyon δεν θα καταφέρνει να κρατά στις τάξεις της τους καλύτερους τους παίκτες με δεδομένο το δέλεαρ του Αγγλικού πρωταθλήματος ή των Ισπανικών ομάδων ή ακόμα και αυτών από τη Γερμανία ή την Ιταλία!

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αφήνει τους παίκτες του να φεύγουν χωρίς σκληρές διαπραγματεύσεις που θα έχουν ως απώτερο σκοπό το καλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος για την ομάδα του!
Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση του Michael Essien το 2005! Η Chelsea τον ήθελε τον παίκτη, πολύ!
Στις 11 Μαίου εκείνης της χρονιάς είχαν κάνει την πρώτη τους προσφορά αξίας 10 εκατομμυρίων λιρών, η οποία απορρίφθηκε κατευθείαν. Στη συνέχεια, ανέβασαν την προσφορά τους στα 16.75 , 18 και 21 εκατομμύρια λίρες!
Το αυτί του Aulas όχι μόνο δεν ίδρωσε, αλλά όταν ο Abramovich τον κάλεσε για να βρεθούν οι δυο τους είχε δηλώσει:«ο Roman Abramovich με κάλεσε για να συναντηθούμε. Κανένα πρόβλημα γιατί θα πάμε για ψάρεμα. Η υπόθεση Essien, έχει κλείσει και θα παραμείνει στη Lyon.» Στις 19 Αυγούστου όμως έκανε πίσω τελικά και επέτρεψε την μετακίνηση του παίκτη στο Λονδίνο!

Οι της Liverpool έχουν «ζήσει» και αυτοί μια παρόμοια εμπειρία με τον Aulas, όταν το καλοκαίρι του 2007 ο Rafa Benitez είχε προσπαθήσει να φέρει τον Florent Malouda στο Anfield. Εκείνη την περίοδο ο Benitez είχε εξοργιστεί με την αργή πρόοδο που σημείωναν με τους Γάλλους οι διαπραγματεύσεις, αν και η οργή του δεν κατευθυνόταν προς τον Aulas, αλλά περισσότερο προς τον Rick Parry και τους Hicks και Gillett!
O Malouda μάλιστα είχε δηλώσει τότε: » O Benitez με έχει καλέσει στο τηλέφωνο αρκετές φορές και είναι ένας καλός προπονητής όπως κι ένας καλός άνθρωπος.» Και πρόσθεσε με σημασία : «Δεν καταφέραμε όμως να βρούμε ένα τρόπο ώστε να συνεργαστούμε.»

Ο Aulas δεν είχε κάνει εύκολη επίσης τη ζωή στη Διοίκηση της Real Madrid, όταν οι Ισπανοί κινήθηκαν για την απόκτηση του Benzema, ενώ θεωρείται ότι βρήκε τον δάσκαλο του στο πρόσωπο του προέδρου της Tottenham, του Daniel Levy, όταν οι Spurs ζήτησαν να αποκτήσουν τον Hugo Lloris. «Είναι πολύ, πολύ δύσκολο» είχε πει τότε ο Aulas. «Στα 25 χρόνια που έχω ως πρόεδρος ομάδας, είναι πολύ σπάνιο αυτό που συμβαίνει.»
«Οι διαπραγματεύσεις με την Διοίκηση της Tottenham είναι οι πιο σκληρές που έχω κάνει αυτά τα 25 χρόνια.»
Και τότε ο Aulas, είχε καταφέρει το σενάριο με τον Lloris να «παίζει» όλο το καλοκαίρι και τελικά να δίνει τη συγκατάθεση του την 1η Σεπτεμβρίου.

Τελευταία θα αναφέρουμε την περίπτωση του Alexandre Lacazette! «Στον Alexandre Lacazette είπαμε ότι θα μπορούσε να φύγει. Είχαμε διαπραγματεύσεις με την Atletico, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε. Τώρα έχουμε μια ωραία προσφορά από την Arsenal. Πιστεύουμε όμως ότι ο παίκτης δεν θα φύγει.» είχε δηλώσει πριν την μετακίνηση του παίκτη στην Arsenal.

Λογικά λοιπόν εφόσον ο Jurgen Klopp θέλει πολύ τον Fekir, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα μακρύ καλοκαίρι γεμάτο σενάρια, διαψεύσεις και φήμες!

Liverpool - Fekir και στη μέση ο Aulas!
Liverpool – Fekir και στη μέση ο Aulas!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com