Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Θέλει το έκτο ή μετά κατάκτηση Atletico ενόψει Αυγούστου η Liverpool!

Θέλει το έκτο ή μετά κατάκτηση Atletico ενόψει Αυγούστου η Liverpool!

Η Liverpool σε έντεκα μέρες από τώρα θα διεκδικήσει στην Ουκρανία το έκτο σπουδαιότερο ευρωπαικό τρόπαιο στην ιστορία της απέναντι στη Real Madrid. Αν τα καταφέρει, θα επισφραγίσει μία σπουδαία σεζόν και θα στείλει το καλύτερο μείνει πως είναι έτοιμη να μείνει στην ελίτ του ευρωπαικού ποδοσφαίρου.

Πέρα όμως από όλα αυτά που είναι ασφαλώς θεμιτά, υπάρχει και άλλο σπουδαίο κίνητρο για τον τελικό αυτό. Εξηγούμαστε. Η ομάδα μας ήταν τον περασμένο Αύγουστο στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων. Με εξαίρεση το πρώτο γκρουπ, τα υπόλοιπα διαμορφώνονται με βάση τη βαθμολογία κάθε ομάδας στο σύστημα της UEFA και τους πόντους που έχει η κάθε μία, σύστημα το οποίο αναδιαμορφώνεται ανά πενταετία και αυξάνεται με βάση νίκες, ισοπαλίες, πορείες και κατακτήσεις τροπαίων.

Στο πρώτο γκρουπ ενόψει του ερχόμενου Αυγούστου έχουν τοποθετηθεί οι πρωταθλήτριες των πρώτων έξι χωρών στην κατάταξη της UEFA δηλαδή οι : Barcelona, Bayern Munich, Manchester City, Juventus, Paris Saint Germain και Lokomotiv Moscow. Οι επόμενες δύο θέσεις που μένουν στο πρώτο γκρουπ είναι για το νικητή του UEFA Champions League και το νικητή του UEFA Europa League. Αν λοιπόν η ομάδα μας κερδίσει τον τελικό, θα είναι του χρόνου στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας δίχως άλλο.

Αν όμως δεν κερδίσει, τα πράγματα έχουν ως εξής : παραμένει βάσει βαθμολογίας στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και η πιθανότητά της να ανέβει στο δεύτερο εξαρτάται από : 1)Την κατάκτηση του Europa League από την Atletico ώστε να πάνε οι Ισπανοί απευθείας στο πρώτο γκρουπ και να ελευθερωθεί θέση στο δεύτερο και 2) Τον αποκλεισμό των Benfica και Basel από τα προκριματικά του Champions League. Με λίγα λόγια, κατακτάμε το έκτο Champions League και ξεμπερδεύουμε!

O Klopp δεν σκέφτεται από τώρα τον τελικό του Champions League.
O Klopp δεν σκέφτεται από τώρα τον τελικό του Champions League.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com