Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Salah the Record-breaker, τέταρτη θέση και φύγαμε για Champions League!

Salah the Record-breaker, τέταρτη θέση και φύγαμε για Champions League!

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο Αιγύπτιος.

Η Liverpool έπαιξε ένα ώριμο, ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο, κατάφερε να κερδίσει με 4-0 την Brighton στο Anfield και γίνεται η μοναδική ομάδα στην τετράδα που το κάστρο-γηπεδο της δεν «αλώθηκε».

Στην έναρξη του πρώτου ημιχρόνου, μόλις στο 1′, η Liverpool κέρδισε κόρνερ χωρίς όμως να πετύχει κάτι παραπάνω. Σουτ του Roberto Firmino στο 6′ αλλά βρίσκει στα σώματα των αμυντικών της Brighton. Ακολουθεί δυνατό σουτ του Jordan Henderson στο 7′ το οποίο περνά απευθείας αουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό πήγε να κλέψει ο Solanke, ομως μπλοκάρει ο Ryan. Η Liverpool κυκλοφορεί την μπάλα. Στο 18′ δεν δίνεται πέναλτι στον Salah, ενώ στο 19′ ο Mane χάνει ένα τετ-α-τετ μετά από τρομερή πάσα του Solanke. Στο 26′ ο Salah σπάει το πολυπόθητο ρεκόρ! Μετά από μία εξαιρετική συνεργασία Arnold-Solanke, ο τελευταίος δίνει στον Mo και ο «Αιγύπτιος Θεός» σκοράρει 32ο γκολ του σε 38 παιχνίδια πρωταθλήματος σε μια σεζόν και κάνει το 1-0! Στο 29′ ο Firmino σουτάρει αλλά το σουτ του περνάει άουτ. Η ομάδα συνεχίζει να πιέζει. Απίστευτη ευκαιρία στο 30′. Πάσα του Firmino στον Mane, εκείνος δίνει μια αδύναμη πάσα στον Salah, ο οποίος δεν θα μπορέσει να κάνει δυνατά το σουτ και να σημειώσει το 2-0. Στο 35′ πάσα του Firmino στον Mane, εκείνος δίνει στο Wijnaldum, ο τελευταίος σουτάρει αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Ryan. Δευτερόλεπτα αργότερα, συνεργάζεται ο Salah με τον Solanke, εξαιρετικό τακουνάκι του τελευταίου, η μπάλα στον Firmino, όμως το σουτ του τελευταίου βγαίνει αουτ. Η Brighton έκανε μία φάση στο 36′ με σουτ του March το οποίο πήγε πάνω στον Karius. 40′ και ο Lovren κάνει το 2-0! Ο Robertson κάνει σέντρα από τα αριστερά και ο Κροάτης με ένα δυνατό πάτημα και καλό άλμα, «καρφώνει» με κεφαλιά τα δίχτυα της Brighton. Οι 1′ καθυστερήσεις δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα. Η Liverpool στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστική και η ατμόσφαιρα του Anfield στο πρώτο μέρος ήταν πραγματικά φανταστική.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με την ομάδα μας να πιέζει και πάλι. Στο 49′ ο Firmino κάνει σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ryan αποκρούει. Σουτ του Wijnaldum, πάνω στον Solanke, η μπάλα βρίσκεται στα πόδια του van Dijk και το σουτ του πηγαίνει πάνω στον τερματοφύλακα στο 50′. Γκολ και για τον Solanke στο 53′! Πάσα από τον Salah και το No.29 της ομάδας κάνει ένα δυνατό σουτ το οποίο χτυπάει πρώτα στο κάθετο δοκάρι και μπαίνει μέσα. Διπλή αλλαγή για την Brighton στο 57′. Εκτός oι Locardia και Kayal μέσα οι Murray και Gross. Στο 58′ ο Firmino χάνει τετ-α-τετ μετά από πάσα του Salah, με τον Ryan να διώχνει σε κόρνερ. Στο 63′ ο Salah πέφτει στην περιοχή, ο κόσμος διαμαρτύρεται για πέναλτι αλλά ο Friend δεν καταλογίζει κάτι. Τελευταία αλλαγή για την Brighton στο 71′. Βγαίνει ο Duffy και μπαίνει ο Goldson. Στο 73′ βγαίνει καταχειροκροτούμενος ο Mane με τους φιλάθλους να στέκονται όρθιοι και μπαίνει ο Adam Lallana. Φτάνουμε αισίως στο 80′ με την ομάδα να έχει τον έλεγχο του ρυθμού. Στο 83′ βγαίνουν Salah και Firmino με το κοινό να τους αποθεώνει και μπαίνουν Woodburn και Ings. Στο 85′ ο Robertson κάνει το 4-0! Ο Ings κάνει σέντρα από τα αριστερά, ο Dunk απομακρύνει, αλλά η μπάλα πηγαίνει στα πόδια του Σκωτσέζου. Σούταρε δυνατά και η μπάλα βρέθηκε στα δίχτυα της Brighton. 2′ καθυστερήσεις και η ομάδα ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Το τέλος έρχεται, η τέταρτη θέση εξασφαλίζεται και η Liverpool θα βρίσκεται στο Champions League και του χρόνου!

Η στιγμή που ο Salah σπάει το ρεκόρ.
Η στιγμή που ο Salah σπάει το ρεκόρ.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com