Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool – Brighton and Hove Albion (preview)

Liverpool – Brighton and Hove Albion (preview)

Liverpool και Brighton κλείνουν τις υποχρεώσεις τους στη φετινή Premier League με την αναμέτρηση που διεξάγεται στο Anfield για την 38η και τελευταία αγωνιστική. Σέντρα του παιχνιδιού στις 17.00 ώρα Ελλάδας, παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής.

H γηπεδούχος πάει στην αναμέτρηση με μεγαλύτερη άνεση μετά το αποτέλεσμα της Chelsea με τη Huddersfield μεσοβδόμαδα, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους «Κόκκινους» να σφραγίσουν την παρουσία τους στην τετράδα με έναν πόντο ακόμη και αν η Chelsea κερδίσει τη Newcastle. Ακόμη και με ήττα δεν θα χαθεί η τέταρτη θέση εφόσον οι «Μπλε» δεν κερδίσουν στο Tyneside. Για τη φιλοξενούμενη, σε περίπτωση νίκης μπορούν δυνητικά να σκαρφαλώσουν μέχρι και την 10η θέση οπότε το βαθμολογικό κίνητρο δεν εκλείπει ωστόσο με την παραμονή εξασφαλισμένη το άγχος ασφαλώς δεν υπάρχει.

Στα αγωνιστικά, το παιχνίδι αυτό αποτελεί την τελευταία επίσημη «πρόβα» των Reds πριν τον τελικό απέναντι στη Real Madrid σε δύο εβδομάδες από τώρα. Ο Klopp όμως θέλει τη νίκη όχι μόνο για να μην τεθεί η θέση της ομάδας του στη διοργάνωση την επόμενη χρονιά σε κίνδυνο αλλά και για κλείσει με τον τρόπο που της αρμόζει μία ακόμη καλή χρονιά στο πρωτάθλημα. Δεν αναμένεται και για αυτό το λόγο να προβεί σε ιδιαίτερες αλλαγές. Ο Mane είναι εξαιρετικά αμφίβολος με ένα χτύπημα και δύσκολα θα ληφθεί κάποιο ρίσκο με τη συμμετοχή του ενώ μακροχρόνια απόντες οι Can, Matip, Chamberlain και εσχάτως ο Joe Gomez. Επιστρέφει στην αποστολή ο Adam Lallana και πολύ πιθανό να λάβει κάποια λεπτά συμμετοχής.

Ο Chris Hughton από την άλλη κατάφερε να κρατήσει την ομάδα του στην κατηγορία, σε ένα κάθε άλλο παρά εύκολο εγχείρημα και για το λόγο αυτό είναι και ένας από τους έξι υποψήφιους για το βραβείο του προπονητή της σεζόν.  Η ομάδα του είχε και μεσοβδόμαδα εξ’αναβολής παιχνίδι με τη Manchester City αλλά ηττήθηκε με 3-1. Για το αυριανό παιχνίδι, ο προπονητής των Seagulls δεν μπορεί να υπολογίζει στους μακροχρόνια απόντες Brown και Sidwell ενώ ο Murray αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα.

Στατιστικά στοιχεία : – Αήττητη από τον Απρίλιο του 2017 εντός έδρας στο πρωτάθλημα η γηπεδούχος, η οποία είναι και η μόνη αήττητη ομάδα στην έδρα της φέτος.

-Μόλις ένα γκολ έχει δεχθεί στο Anfield η Liverpool φέτος από ομάδες που βρίσκονται στη 10η θέση της βαθμολογίας και κάτω.

-Μόλις τέσσερις νίκες στις τελευταίες 26 αναμετρήσεις με τη Liverpool έχει σε όλες τις διοργανώσεις η Brighton ενώ στα τελευταία 4 παιχνίδια μετράει ισάριθμες ήττες.

-Αν η γηπεδούχος δεν σκοράρει, για πρώτη φορά μετά το Μάρτιο του 2005 θα έχει μείνει άσφαιρη σε τρία διαδοχικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα. 

-Ένα γκολ θέλει ο Mo Salah για να καταφέρει να θέσει νέο ρεκόρ σε σεζόν με 38 παιχνίδια στην Premier League με 32 τέρματα. Ποτέ τη φετινή σεζόν δεν έμεινε χωρίς γκολ σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια.

-Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα από το Νοέμβριο εκτός έδρας παραμένει η φιλοξενούμενη ενώ είναι η δεύτερη ομάδα σε χειρότερη συγκομιδή βαθμών μακριά από το σπίτι της.

Διαιτητής : Kevin Friend

Τελευταίο εγχώριο εμπόδιο φέτος για τη Liverpool είναι η ομάδα της Brighton
Τελευταίο εγχώριο εμπόδιο φέτος για τη Liverpool είναι η ομάδα της Brighton
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com