Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Liverpool επέστρεψε τελικό και πάει Κίεβο!

Η Liverpool επέστρεψε τελικό και πάει Κίεβο!

Η Liverpool θα βρεθεί στον τρίτο τελικό UEFA Champions League της ιστορίας της στον 21ο αιώνα και πρώτο μετά το 2007 στην Αθήνα καθώς μετά το τελικό 4-2 απέναντι στη Roma σφράγισε τη θέση της στον τελικό της ουκρανικής πρωτεύουσας απέναντι στη Real με συλλογικό σκορ 7-6. Οι Reds σκόραραν δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά τελείωσαν την υπόθεση πρόκριση ωστόσο έχασαν το αήττητο διοργάνωση και ηττήθηκαν πρώτη φορά από τη Roma σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ήταν και η δεύτερη αναμέτρηση εξαιρετική όπως η πρώτη και παρότι η ομάδα μας δεν έπιασε το ίδιο υψηλή απόδοση έκανε όσα έπρεπε για να φύγει ευχαριστημένος από το Olimpico. Το ματς :

A Ημίχρονο :

Η πρώτη καλή στιγμή  στο παιχνίδι ήταν η οβίδα του Florenzi στο 5′, η οποία πέρασε άουτ. Στην πρώτη ουσιαστική στιγμή της στο ματς, η Liverpool άνοιξε το σκορ καθώς ο Firmino έκλεψε στη μεσαία γραμμή και τρέχοντας στην κόντρα έδωσε στo Mane που απο πλάγια θέση πλάσαρε τον Alisson με το αριστερό για το 0-1 στο ένατο Liverpool ! Ο Salah σούταρε στην ακκαλιά του Alisson και στο 15′ η Roma ισοφάρισε με τυχερό αυτογκόλ του Milner μετά από από απομάκρυνση του Lovren που βρήκε στο κεφάλι του Άγγλου μέσου. Στο 23′, ο Alisson απέκρουσε ενστικτωδώς το πλασέ του Mane μετά από την εξαιρετική κούρσα του Robertson και από το κόρνερ ενώ απομακρύνθηκε η μπάλα και επανήλθε στην περιοχή ο Dzeko με λανθασμένη κεφάλια προς τα πίσω έδωσε την ευκαιρία στον Wijnaldum με κεφάλια να νικήσει τον Alisson για το πρώτο του γκολ εκτός έδρας με τη φανέλα της Liverpool αλλά και γενικότερα από τότε που έφυγε από την Ολλανδία και την PSV. Η Roma στο 35′ απείλησε ξανά από σπόντα καθώς το σουτ του El Sharaawy κόντραρε στον Milner ξανά μια κατέληξε στον αριστερό στύλο του Karius. Το Olimpico μετά το δεύτερο γκολ των Reds σίγησε και το σουτ του Florenzi στο 42′ πήγε άουτ και δεν το βοήθησε να αναθαρρήσει. Δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιοσημείωτο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και το σκορ έμεινε στο 1-2.

Β Ημίχρονο :

Στο 50′,  ο Dzeko υποδείχθηκε λανθασμένα οφσάιντ σε μια φάση που στη συνέχεια ανατράπηκε από τον Karius. Στο 52′, ο Dzeko σκόραρε στο ριμπάουντ της απόκρουσης του Karius από το πλασέ του El Sharaawy μέσα από την περιοχή. Στο 56′, ο Kolarov σημάδεψε στο δεύτερο δοκάρι τον Dzeko αλλά η κεφάλια του Βοσνίος πήγε άουτ. Στο 60′, ο Nainggolan με εκπληκτική μπάλα βρήκε τον Cenzig στην πλάτη της αμυνας και εκείνος την τσίμπησε προς το τέρμα αλλά ο Karius μπλόκαρε. Στο 63′, ο Trent έδιωξε ασταθώς τη σέντρα του Cenzig στο δεύτερο δοκάρι και εκείνη κόντραρε στον Schick και η μπάλα στρώθηκε στον El Sharaawy ο οποίος σούταρε και η μπάλα από κόντρα στο χέρι του Arnold πήγε κόρνερ. Ο Skomina ωστόσο δεν υπέδειξε πέναλτι. Στο 66′, ο  De Rossi έσκαψε για τον Dzeko,  ο οποίος σημάδεψε άουτ από αριστερά μέσα στην περιοχή. Στο 68′ ο Dzeko αστόχησε εκ νέου από σέντρα του Cenzig. Στο 69′, ο Salah έκοψε έξυπνα για τον Firmino που σούταρε από δεξιά αλλά ο Alisson έδιωξε. Στο 71′ ο Dzeko προσπάθησε να γίνει  δημιουργός και έστρωσε στο Gonalons αλλά ο Γάλλος σούταρε απελπιστικά άουτ. Στο 78′ η μπάλα κατέληξε στον Schick που πλάσαρε ωραία έξω από την περιοχή  αλλά η μπάλα πήγε άουτ. Ο πρώην επιθετικός της Manchester City έκανε ένα ακόμη σουτ στο 80′ μετά από το κόρνερ του Nainggolan αλλά και αυτό πήγε άουτ. Οι Ιταλοί σημαδευαν συνεχώς τον Βοσνίο και στο 82′ δοκίμασε ξανά την τύχη του αλλά ο Karius δήλωσε παρών για να καθαρίσει μια και καλή τη φάση ο Karius. Στο 86′ ο Nainggolan έπιασε καταπληκτικό σουτ για το 3-2 και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Karius να αντιδράσει. Η Liverpool Εντωμεταξύ είχε γύρισε σε 3-5-2 μετά την είσοδο του Klavan. Στην Τελευταία φάση του αγώνα ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε χέρι του Klavan και ο Nainggolan έκανε το 4-2 αλλά δεν υπήρχε χρόνος για να αυξηθεί το άγχος. Έκτοτε δεν άλλαξε κάτι και τώρα οι Reds επικεντρωνονται από αύριο,  αφού κοπάσουν τα πανηγύρια, στο παιχνίδι με την Chelsea την Κυριακή όπου μπορεί και μαθηματικά να σφραγίσει την τετράδα στην Premier League. YNWA!

Η Liverpool επέστρεψε σε έναν σπουδαίο ευρωπαικ΄τελικό μετά από 11 χρόνια
Η Liverpool επέστρεψε σε έναν σπουδαίο ευρωπαικ΄τελικό μετά από 11 χρόνια
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com