Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Lampard: « Manager της χρονιάς ο Jurgen Klopp »

Lampard: « Manager της χρονιάς ο Jurgen Klopp »

Στον Jurgen Klopp θα πρέπει να απονεμηθεί ο τίτλος του manager της χρονιάς, αν η Liverpool κερδίσει το 6ο της τρόπαιο στο Champions League,  ίσως μαζί με τον Pep Guardiola, σύμφωνα με  τον Frank Lampard. Ο πρώην αρχηγός της Chelsea, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Klopp, στην Evening Standard, ενώ ξεχώρισε ως τρίτο καλύτερο προπονητή στην Αγγλία, γι’ αυτή τη σαιζόν τον Sean Dyche της Burnley.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Lampard, σαφώς και δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την City, καθώς και ο ρυθμός και το στυλ που είχε η ομάδα του Guardiola-ο οποίος έσπασε αρκετά ρεκόρ, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αν όμως ο Klopp κερδίσει το Champions League τότε θα μιλάμε για κατόρθωμα ίσης ή μεγαλύτερης αξίας , αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι η Liverpool δεν ξόδεψε τις εκατοντάδες των εκατομμυρίων που ξόδεψαν οι δύο ομάδες του Manchester.

Βέβαια αν το δούμε από πλευράς επίδρασης που οφείλει να έχει ένας manager στους παίκτες του, τότε και οι δύο θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο Klopp έχει κάνει όμως μια πραγματικά εντυπωσιακή δουλειά στη Liverpool.
O Lampard παρακολουθεί στενά εδώ και καιρό την δουλειά του Klopp και δηλώνει ότι έχει «αγαπήσει» το χάρισμα που έχει να αποφεύγει με χιούμορ τις ερωτήσεις- παγίδες των MME, και ότι είναι πολύ αναζωογονητικό να βλέπεις έναν manager να συμπεριφέρεται έτσι. Πιστεύει επίσης ότι είναι φοβερός στο ατομικό management και ότι στο σημείο αυτό, αυτός και ο Pep μοιάζουν πολύ, αφού έχουν βελτιώσει αρκετούς παίκτες οι δυο τους.
Θεωρεί ότι το καλύτερο στοιχείο του χαρακτήρα του Jurgen είναι ο τρόπος με τον οποίο προσελκύει τους παίκτες να έρθουν στην ομάδα του. Και αυτό γιατί αυτό που τον ενδιαφέρει είναι μόνο αν οι παίκτες αυτοί ταιριάζουν με τα στοιχεία που θέλει να δώσει στην ομάδα του, συνεπώς στους παίκτες που προσλαμβάνει δίνει υπεύθυνους ρόλους.
Και μόνο γι’ αυτό σύμφωνα με τον Lampard, στον Klopp θα πρέπει να αποδοθούν εύσημα αφού η ομάδα του δεν ξόδεψε στις μεταγραφές όσα δαπάνησαν άλλες ομάδες. «Μπορεί να πλήρωσαν πολλά για τον Van Dijk αλλά ήταν μια κίνηση που έγινε την απόλυτα τέλεια περίοδο -που χρειάζονταν τον παίκτη, και εξάλλου η μεταγραφή του Ολλανδού καλύφθηκε από το κεφάλαιο της πώλησης του Coutinho» σχολίασε επίσης για τις προσθαφαιρέσεις του Ιανουαρίου.
Για τον Βραζιλιάνο, ο Lampard θεωρεί ότι καλά έκανε και τον πούλησε η Liverpool αφού το ποσό που δαπανήθηκε από την Barcelona, ήταν υπερβολικά μεγάλο για να αγνοηθεί κατά κύριο λόγο. Από την άλλη όμως η πληθώρα πολύ καλών παικτών στο κέντρο της Liverpool εξαφάνισε γρήγορα την ανάμνηση του Coutinho. Ο Lampard πιστεύει ότι ο Jurgen περίμενε την κίνηση της Barcelona και πως τίποτα δεν είναι τυχαίο για τον Γερμανό τεχνικό ο οποίος βαδίζει πάντα έχοντας συγκεκριμένα πλάνα στο μυαλό του.

Τέλος για τον αγώνα της Τετάρτης στο Olimpico δεν πιστεύει ότι Roma θα καταφέρει να επαναλάβει τον άθλο εναντίον της Barcelona, αφού επιθετικά η Liverpool είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και έχουν την ικανότητα να σκοράρουν περισσότερες από μια φορά εναντίον των Ιταλών. Το γεγονός μάλιστα ότι με την πίεση του χρόνου, η Roma θα αναγκαστεί να κινηθεί επιθετικά, αυτό ταιριάζει τέλεια στο παιχνίδι της Liverpool. Εξάλλου σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό της Chelsea, οι παίκτες της Roma θεωρητικά είναι αδύνατο να έχουν ξεχάσει για το τι είναι ικανή να κάνει η επίθεση της Liverpool!

Eπιμέλεια : Φάνης Φλώρος 

Ενυπωσιασμένος με τον Klopp δηλώνει ο Lampard
Ενυπωσιασμένος με τον Klopp δηλώνει ο Lampard
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com