Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Θεέ μου τι LIVERPOOL, θεέ μου τι Salah!

Θεέ μου τι LIVERPOOL, θεέ μου τι Salah!

Μία πραγματικά ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ Liverpool σκόρπισε στους πέντε ανέμους τη Roma (5-2) , είναι πλέον με το ενάμιση πόδι στον τελικό του Κιέβου στις 26 Μαίου και έστειλε εκ νέου μήνυμα πως φέτος δεν αστειεύεται καθόλου στο Champions League ! H ομάδα του Klopp έκανε διαστημική εμφάνιση από το 20ο λεπτό  μέχρι και το 80ο , έπιασε μία από τι κορυφαίες της αποδόσεις στο θεσμό μέσα στον 21ο αιώνα και έσπασε την κακή παράδοση να μην κερδίζει τον πρώτο της ημιτελικό στο Champions League όταν βρέθηκε εκεί. Ο Salah πρωτοστάτησε ξανά, έβαλε δύο καταπληκτικά γκολ, σέρβιρε άλλα δυο προτού αντικατασταθεί ενώ είχε πάρα πολλούς ΠΑΝΑΞΙΟΥΣ συμπαραστάτες. Εξαιρετικός ο Henderson, παντού ο Milner, έκανε τα πάντα ο Firmino, εξαιρετικός ο Mane , καλύτερη εμφάνιση στη σεζόν από τον Wijnaldum ενώ και στην άμυνα δεν υστέρησε κανείς. Μοναδικό πολύ μελανό σημείο του παιχνιδιού ο σοβαρός όπως φαίνεται τραυματισμός του Chamberlain στο γόνατο πριν καν συμπληρωθεί ένα εικοσάλεπτο παιχνιδιού. Το ματς :

Ά Ημίχρονο :

Το πρώτο σουτ στο παιχνίδι άνηκε στη Roma, με τον Strootman να σουτάρει λίγο έξ από την περιοχή  από την ωραία υποδοχή και την πάσα του Dzeko αλλά τον Karius να μπλοκάρει σταθερά μόλις στα 100 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά, ο Salah πάτησε περιοχή και το πλασέ του αγκάλιασε το Alisson. Στο έβδομο λεπτό, ο Chamberlain δοκίμασε από απόσταση το πόδι του αλλά το σουτ κατέληξε ξανά στην αγκαλιά του Alisson. Στο 16ο λεπτό, ο Chamberlain δυστυχώς μοιάζει να χτύπησε άσχημα στο γόνατο σε επιτυχημένο τάκλιν στον Kolarov και ο Wijaldum πήρε τη θέση του. Στο 18ο λεπτό, ένα σουτ δυναμίτης του Kolarov πήρε προς το τέρμα τα χέρια του Karius που όφειλε να χρησιμοποιήσει τις γροθιές του αλλά για καλή του τύχη η μπάλα τράνταξε την οριζόντια δοκό. Στο 28, ο Sadio Mane έχασε κλασικότατη ευκαιρία καθώς ο Firmino τον βλέπει στο χώρο εκείνος ανοίγει τη μπάλα και εξαφανίζει από την εικόνα τον Fazio αλλά στο τετ α τετ με τον Alisson πλάσαρε ψηλά. Αμέσως μετά, πάλι σε κόντρα επίθεση δευτερεύουσα ο Firmino γύρισε στο πέναλτι αλλά ο Mane με το κορμί του προς τα πίσω σημάδεψε απελπιστικά ψηλά. Η Liverpool είχε ανεβάσει στροφές και ο Salah δοκίμασε τον Alisson αλλά ο Βραζιλιάνος απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 35, ο Firmino δοκίμασε με φάλτσο να νικήσει τον Alisson έξω από την περιοχή αλλά δεν τα κατάφερε. Τα κατάφερε όμως ένα λεπτό αργότερα ο ΜΑΓΙΚΟΣ Mo Salah! Με φανταστικό πλασέ μέσα από την περιοχή με το αριστερό σημάδεψε ακριβώς τη συμβολή των δοκών και έφερε έκρηξη στο Anfield! Αυτό που λέμε απλά άπιαστο σουτ χωρίς απάντηση! Αμέσως μετά η κεφαλιά του Lovren από κόρνερ σημάδεψε την οριζόντια δοκό. Η Liverpool είχε μομέντουμ μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και έτρεχε χωρίς σταματημό με κάθε ευκαιρία την ιταλική ομάδα. Ο Wijnaldum τέσταρε και εκείνος τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα στιγμές αργότερα αλλά το σουτ του από αριστερά απέκρουσε ο Alisson. Το γήπεδο είχε κατηφορήσει για τα καλά και η Liverpool έπαιζε τη γάντα με το ποντίκι. Και δικαιώθηκε με το 43ο γκολ του Mo Salah! Ο Van Dijk απομακρύνει, ο Firmino κοντρολάρει και βλέπει εστία , πασάρει τον Salah ο οποίος βλέπει τον Alisson να βγαίνει και σκάβει τη μπάλα όσο πρέπει για να καταλήξει στα δίχτυα για το 2-0 και έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που σκόραρε διπλάσιο αριθμό τερμάτων στην Ευρώπη σε μία σεζόν ενώ έγινε και ο μόλις δεύτερος μετά τον Steven Gerrard που σκόραρε σε πέντε διαδοχικά ευρωπαικά παιχνίδια στα οποία ξεκίνησε βασικός! Όλο το Anfield έφυγε ξανά από τις θέσεις του και λίγο μετά ήρθε το σφύριγμα του ημιχρόνου. Δίκαιο αποτέλεσμα, με τους Reds πραγματικά να πνίγουν τους φιλοξενούμενους μετά το πρώτο εικοσάλεπτο. Σίγουρα στιγμιότυπο της αναμέτρησης, το ειλικρινές «συγγνώμη» του Αιγύπτιου στους οπαδούς της Roma και στα δύο γκολ.

O Salah ήταν ξανά ο απόλυτος πρωταγωνιστής απέναντι στη Roma στο πρώτο ημίχρονο
O Salah ήταν ξανά ο απόλυτος πρωταγωνιστής απέναντι στη Roma στο πρώτο ημίχρονο

 

Β Ημίχρονο :

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε επίσης με τον πολύ καλό ρυθμό που μας άφησε το πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη σπουδαία φάση του δεύτερου ημιχρόνου έγινε γκολ μπροστά στο Kop! Ο Salah πάλι κινήθηκε στο χώρο ακάλυπτος , μπήκε από τα δεξιά και γύρισε στο Mane , ο οποίος αυτή τη φορά δε λάθεψε και πέτυχε το 18ο τέρμα στη φετινή σεζόν και το Anfield βρισκόταν σε ντελίριο ενθουσιασμού! Στο 60ο λεπτό, ο Firmino ζήτησε πέναλτι χωρίς να κερδίσει κάτι και η μπάλα στρώθηκε στο Robertson που σούταρε επικίνδυνα αλλά κόντραρε ο Fazio. Oι «Κόκκινοι» πραγματικά είχαν πιάσει από το λαιμό τους Ιταλούς και δεν τους άφηναν με το gegenpressing τους να πάρουν ανάσα! Και ήρθε και τέταρτο γκολ! o Van Dijk σηκώνει για τον Trent, εκείνος παίζει με τη μία τον Salah , εκείνος μπαίνει πάλι από δεξιά και σερβίρει δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο αυτή τη φορά για τον Firmino ώστε οι τρεις τους να φθάσουν τα 89 γκολ! Αλλά έγιναν 90! Ο Firmino με σκαστή κεφαλιά έκανε το 5-0 από κόρνερ στα δεξιά και η Roma έμοιαζε απλά να μην ξέρει που πατά, που βρίσκεται και τι συμβαίνει. Στο 71ο λεπτό, ο Schik πίεσε τον Lovren και έβαλε κόντρα αλλά ευτυχώς για τον Κροάτη η μπάλα πήγε λίγο άουτ. Ο Schik απείλησε ξανά στο 73ο λεπτό με κεφαλιά που μπλόκαρε σταθερά ο Karius.  Στο 80ο λεπτό, ο Dzeko πέτυχε το γκολ της τιμής για τους Gialorossi εκμεταλλευόμενος το κακό πάτημα του Lovren στο γέμισμα του Nainggolan και πλάσαρε τον Karius για το 5-1 σε ένα διάστημα που οι παίκτες του Klopp φάνηκαν να χαλαρώνουν αρκετά. Ο Βόσνιος δοκίμασε ξανά δύο λεπτά αργότερα αλλά αυτή τη φορά το σουτ ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Karius. Η Roma όμως κατάφερε να μειώσει και άλλο με πέναλτι του Perotti στο 85 αφού η μπάλα στο σουτ του Nainggolan φάνηκε να κοντράρει στο χέρι του Milner χωρίς βέβαια να είναι διαφωτιστικά όλα τα ριπλέι. Έτσι κάπως τελείωσε το παιχνίδι και η ομάδα μας απέκτησε σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού σε οχτώ βράδια στο Olimpico! YNWA!

 

Liverpool : Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Oxlade-Chamberlain (16 Wijnaldum), Henderson, Milner, Salah (74 Ings), Firmino (90 Klavan), Mane

Roma : Alisson, Fazio, Manolas, Juan Jesus ( 67 Perotti), Florenzi, De Rossi (67 Gonalons), Strootman, Kolarov, Under (Schik), Nainggolan, Dzeko

Salah και Mane έκαναν σμπαράλια την ιταλική άμυνα και σκόραραν για τη Liverpool
Salah και Mane έκαναν σμπαράλια την ιταλική άμυνα και σκόραραν για τη Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com