Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool – AS Roma (preview)

Liverpool – AS Roma (preview)

Liverpool και AS Roma κοντράρονται στο Anfield στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του UEFA Champions League με φόντο μία πρόκριση στον τελικό της 26ης Μαίου στο Κίεβο. Σέντρα της αναμέτρησης στςις 21.45 ώρα Ελλάδος.

Ώρα ημιτελικών μετά από 10 ολόκληρα χρόνια για τη Liverpool. Τότε αντίπαλος ήταν η Chelsea με πρώτο παιχνίδι πάλι στο Anfield και τώρα οι Ιταλοί. Η ομάδα του Klopp όπως και με τη Manchester City στον προηγούμενο γύρο καλείται να κερδίσει εντός έδρας με ενα σκορ ασφαλείας για τον επαναληπτικό της «Αιώνιας Πόλης» οχτώ βράδια αργότερα.

Ο Jurgen Klopp μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη σημερινή αντίπαλο της ομάδας του και τόνισε πως ξέρει πολύ καλά πόση ποιότητα έχει συνολικά σαν ομάδα. Αναφορικά με τον Mohamed Salah, ο οποίος πήρε το βραβείο του καλύτερου παίκτη της σεζόν στην Αγγλία, δήλωσε πως θα καταλάβει νωρίς πως πλέον οι Ιταλοί δεν είναι συμπαίκτες του! Ο Γερμανός ξεκούρασε τους  Trent Alexander Arnold, Dejan Lovren, Andy Robertson, Oxlaide Chamberlain και Roberto Firmino απέναντι στη West Brom και αναμένεται να τους δούμε πάλι στην ενδεκάδα, η οποία δύσκολα δεν θα είναι εκείνη του πρώτου αγώνα με τη City στα προημιτελικά. Δεν υπολογίζονται οι Clyne, Lallana, Matip και Can.

Από την άλλη μεριά, η Roma έρχεται στα ημιτελικά με φόρα μετά την ιστορική ανατροπή απέναντι στη Barcelona, η οποία την καταξίωσε στα μάτια πολύ κόσμου. Ο Eusebio Di Francesco είναι πρωτάρης σε αυτά τα παιχνίδια ωστόσο ξέρει πως πρέπει να δώσει η ομάδα του ό,τι καλύτερο έχει για να φύγει με κάτι θετικό από το Anfield. Όπως δήλωσε βέβαια και ο Aleksandar Kolarov, δεν πρόκειται εκείνος και οι συμπαίκτες του να εστιάσουν μόνο στον Mo Salah.

Οι Giallorossi ξεκούρασαν παίκτες όπως οι Kolarov, Florenzi, De Rossi, Dzeko στο άνετο 0-3 επί της SPAL το περασμένο Σάββατο και οι οποίοι αναμένεται σίγουρα να επιστρέψουν στην ενδεκάδα. Ο Ιταλός τεχνικός της ομάδας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών πέρα από τους εδώ και πολύ καιρό απόντες Karsdorp και Defrel.

Στατιστικά : – Είναι η έκτη αναμέτρηση στην Ευρώπη ανάμεσα στις δύο ομάδες και η πρώτη μετά το 2002. Στις προηγούμενες πέντε η Liverpool μετρά δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

-Είναι η δέκατη παρουσία της Liverpool στα ημιτελικά και οι Reds μετρούν 7 προκρίσεις σε τελικούς στις προηγούμενες εννέα περιπτώσεις. Είναι μόλις η δεύτερη παρουσία της Roma στα ημιτελικά του θεσμού.

-Η Liverpool δεν έχει κερδίσει το πρώτο παιχνίδι ημιτελικών στις τελευταίες της επτά απόπειρες σε ευρωπαική διοργάνωση. 

-Η Roma έχει κερδίσει μόλις 1 από τα τελευταία 14 εκτός έδρας παιχνίδια της στο Champions League.

-H Roma είναι χωρίς καθαρή εστία επί 26 διαδοχικά παιχνίδια στη διοργάνωση. Το δεύτερο μεγαλύτερο σερί μετά τα 30 παιχνίδια της Celtic μεταξύ 2001-2016. 

-Ο Salah αν σκοράρει , θα γίνει μόλις ο δεύτερος παίκτης μετά το Steven Gerrard που θα έχει σκοράρει σε 5 συνεχόμενες εμφανίσεις στην αρχική ενδεκάδα των «Κόκκινων» στη διοργάνωση. 

Διαιτητής : Felix Brych

Ώρα πρώτου ημιτελικού για Liverpool και Roma
Ώρα πρώτου ημιτελικού για Liverpool και Roma
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com