Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μήπως είχε δίκιο ο Klopp για τον χλοοτάπητα;

Μήπως είχε δίκιο ο Klopp για τον χλοοτάπητα;

Ο Jurgen Klopp  μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο Howthorns δεν ήταν και πολύ ευχαριστημένος με τον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα δήλωσε πως η West Brom στην Championship μπορεί να αγωνίζεται χωρίς να βρέχει καθόλου το τερέν εμφανώς ενοχλημένος. Είχε δίκιο;

Οι κανονισμοί της UEFA δεν αναφέρονται πάντως σε αυτήν ειδικά την κατάσταση ενός γηπέδου, παρά μόνο τονίζουν ότι :

«Η γηπεδούχος ομάδα θα πρέπει να καταβάλλει κάθε λογική προσπάθεια για να εξασφαλίσει ότι ο αγωνιστικός χώρος θα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Για αγωνιστικούς χώρους με φυσικό χλοοτάπητα, το χορτάρι δεν θα πρέπει να υπερβαίνει σε ύψος τα 30 χιλιοστά, ενώ θα πρέπει να έχει παντού το ίδιο ύψος. Το σημείο στο οποίο έχει κοπεί το γρασίδι θα πρέπει να είναι το ίδιο και στους χώρους προπόνησης αλλά και στον αγωνιστικό χώρο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας».
Αν νομίζετε όμως ότι μόνο ο Klopp διαμαρτύρεται ενίοτε για την κατάσταση του χλοοτάπητα- και δεν ήταν η πρώτη του φορά εναντίον της West Brom, τότε κάνετε μεγάλο λάθος!
Στις 20 Φεβρουαρίου του 2018 η Barcelona κατηγόρησε την Chelsea ότι υιοθέτησε τις τακτικές του Mourinho όσο αφορά τον αγωνιστικό χώρο του Stamford Bridge και όλα αυτά πριν τον αγώνα των δύο ομάδων για την φάση των 16 του Champions League!
Βέβαια κατά καιρούς, παίκτες της Barca αλλά και ο Pep Guardiola ως manager της, έχουν κατηγορήσει αντίπαλες ομάδες ότι προσπάθησαν να τους αντιμετωπίσουν με αυτόν τον τρόπο, μη μπορώντας να τους σταματήσουν αλλιώς!
Μάλιστα οι κατηγορίες αυτές ξεκίνησαν να αποδίδονται έντονα από το 2011 και μετά, και όπως καταλαβαίνετε συνεχίζονται ως τις μέρες μας!
Στις 17 Δεκεμβρίου του 2017, ο Gary Neville ως παρουσιαστής του Sky Sports είχε κατηγορήσει τον στεγνό αγωνιστικό χώρο για την άσχημη απόδοση του Paul Pogba στην ήττα- αποκλεισμό της Manchester United με 2-1 από την Bristol City στο Ashton Gate Stadium!
Πέρυσι στις 7 Μαίου του 2017 ο Jurgen Klopp είχε αναφέρει τον κακό αγωνιστικό χώρο του Anfield ως αιτία του ισόπαλου αποτελέσματος των Κόκκινων εναντίον της Southampton.
Όπως όμως θυμάστε πέρυσι δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά μας όσο αφορά τις αναμετρήσεις μας με τους «Άγιους»!
Ας θυμηθούμε επίσης ότι στις 10 Δεκεμβρίου του 2015 και μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα της Liverpool εναντίον της Sion στο Stade de Tourbillon- για αγώνα του Europa League, ο Klopp δικαιολόγησε την αποτυχία των Κόκκινων στο σκοράρισμα στον ξερό και παγωμένο αγωνιστικό χώρο δηλώνοντας ότι : «Τέτοιου είδους γήπεδα είναι για άλλα σπορ».
Την 1η Φεβρουαρίου του 2015 ο Ronny Deila, ως manager της Celtic, και ενώ η ομάδα του είχε κερδίσει σε ημιτελικό του Scottish League Cup την Rangers με 2-0, στο Hampden Park-πρώτη νίκη μάλιστα σε Old Firm ντέρμπι μετά από 3 χρόνια, κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τους υπεύθυνους για τη συντήρηση του χλοοτάπητα, λέγοντας ότι ο στεγνός αγωνιστικός χώρος εμπόδισε το passing game της ομάδας του.
Αν πάμε πιο πίσω στις 23 Οκτωβρίου του 2014 θα δούμε έναν αγριεμένο Roberto Martinez ,manager της Everton, να κατηγορεί τη Lille για τον στεγνό χλοοτάπητα του γηπέδου της- κάτι που αχρήστευσε την επιθετικότητα των Ζαχαρωτών, σε αγώνα του Europa League που έληξε ισόπαλος.
Στις 11 Δεκεμβρίου τέλος του 2013 ο Antonio Conte εμφανώς απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της ομάδας του από τη συνέχεια του Champions Leageue, κατηγόρησε τη Galatasaray ότι ο κύριος λόγος της αποτυχίας των Ιταλών σε εκείνο τον αγώνα ήταν η κατάσταση του χλοοτάπητα!

Αναφέραμε κάποιες- από τις πιο τρανταχτές, περιπτώσεις που ο στεγνός αγωνιστικός χώρος και γενικότερα η κατάσταση του έκρινε κάποιους αγώνες ή ακόμα και τη χρονιά μιας ομάδας.  Οι αγωνιστικοί χώροι και η κατάσταση τους εξυπηρετούν τη γηπεδούχο ομάδα αν και αποτελεί κοινή πρακτική το βρέξιμο του γηπέδου πριν τον αγώνα αλλά και στην ανάπαυλα του α’ ημιχρόνου.Το βρέξιμο ή καλύτερα ελαφρύ πότισμα γίνεται πάντως γιατί, εξασφαλίζει τους παίκτες που αμύνονται κάνοντας τάκλιν, από τραυματισμούς λόγω της έντονης τριβής και επιπλέον δεν επιβαρύνονται τα γόνατα των παικτών από ένα «σκληρό» αγωνιστικό χώρο και άρα αποφεύγονται ακόμα πιο επικίνδυνοι τραυματισμοί. Φυσικά το υγρό γρασίδι προσφέρει λιγότερη αντίσταση στην κύλιση της μπάλας και συνεπώς ευνοεί τις ομάδες που διαθέτουν ταχύτητα στο παιχνίδι τους και οι παίκτες των οποίων μπορούν να δίνουν πάσες με μεγάλη ακρίβεια.

Πυρά του Klopp κατά των Baggies για το τερέν
Πυρά του Klopp κατά των Baggies για το τερέν
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com