Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Χ»αμένη ευκαιρία με recordman Salah!

«Χ»αμένη ευκαιρία με recordman Salah!

O Salah διακρίνεται για ακόμη μια φορά!

Σε ένα παιχνίδι που έδειξε να χάνει το κίνητρό της στο τέλος του, η Liverpool απώλεσε (θυμίζοντας τη Liverpool της αρχής της σεζόν) προβάδισμα δύο τερμάτων και παραχώρησε ένα Χ σαν νίκη στην West Bromwich Albion! O Salah που συνεχίζει να γράφει ιστορία και η τετράδα που παραμένει στα χέρια των Reds. Αναλυτικά:

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται! Πριν καν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο ο Danny Ings εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην περιοχή του Forster, πήρε την μπάλα από τα πόδια του Gini Wijnaldum και με δυνατό σουτ από κοντά έγραψε το 1-0, σκοράροντας μετά από 930 ολόκληρες ημέρες! Το πόσο πολύ σήμαινε αυτό το γκολ για τον Danny μπορείτε να το δει κανείς και από τον πανηγυρισμό του. Ο επιθετικός των Reds έχει περάσει πολλά και ελπίζουμε όλο αυτό να βοηθήσει στην επάνοδό του στο τοπ επίπεδο. Η συνέχεια πάντως του αγώνα, ήταν αντιστρόφως ανάλογη του εκρηκτικού ξεκινήματος. Η Liverpool του έντονου ροτέισον και η West Brom που φέτος είναι γενικότερα υποτονική (και για αυτό άλλωστε κινδυνεύει με τον υποβιβασμό) δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και περιορίστηκαν, για το μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου σε ανούσια πάνω κάτω στον χώρο του κέντρου. Εξαίρεση, το τελευταίο δεκάλεπτο, στο οποίο η Brom ανέβηκε και ο Loris Karius είδε αρκετές φορές την μπάλα να… σφυρίζει δίπλα από την εστία του. Tα απανωτά κόρνερ δεν βρήκαν κάποιο κεφάλι, ευτυχώς για τη Liverpool, και στις φορές που χρειάστηκε να αντιδράσει, ο Karius ήταν εκεί. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε το σκορ στο 0-1 και η σφυρίχτρα της ανάπαυλας ήχησε γλυκά για τους Reds που έβλεπαν τους Baggies να πιέζουν.

Το δεύτερο ημίχρονο είδε την Liverpool πάλι να κάθεται λίγο πιο πίσω από το αναμενώμενο και την West Brom, που καιγόταν για την ισοφάριση ώστε να σώσει την κατηγορία (ή μάλλον να παρατείνει τον υποβιβασμό) να πιέσει και να παίζει σκληρά. Τόσο σκληρά που ο Danny Ings βρέθηκε δυο φορές «θύμα» επικίνδυνου παιξίματος. Τη μία ξεκάθαρο πέναλτι σε εκτός φάσης χτύπημα στην περιοχή του Forster και τη δεύτερη σε αντιαθλητική γροθιά του Hegazi, φάση που θα σοκαριστούμε αν δεν οδηγήσει σε τιμωρία του Αιγύπτιου μετά το τέλος του αγώνα. Η Liverpool πάντως είχε και πάλι την απάντηση και αυτή ήταν γκολ! Λίγο μετά την αλλαγή του Sadio Mane και την είσοδο του Alex Oxlade Chamberlain στον αγωνιστικό χώρο, ο Ox τάισε με εξαιρετική μπαλιά τον Salah, και ο Αιγύπτιος έκανε για άλλη μια φορά το μαγικό τσίμπημα που έχουμε δει να κάνει τόσες και τόσες φορές αυτή τη σεζόν! Το 2-0 ήταν γεγονός και το 31ο γκολ του Mo στην Premier League ισοφαρίζει το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών! Η West Brom πάντως είχε άμεση απάντηση. Ο Jake Livermore, μετά από κερδισμένο από τον Phillips κόρνερ, εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και την απουσία κάποιου αμυντικού μετά από το εξαιρετικό διώξιμο του Karius σε κοντινό σουτ, και έγραψε με δυνατό σουτ το 1-2, φέρνοντας κάποιες ελάχιστες ελπίδες ενόψει του τελευταίου τέταρτου.  Και στο τέλος τις άρπαξε. Μετά από χαζό πούλημα της μπάλας από τον Joe Gomez και φάουλ έξω από την περιοχή για την Brom, o Salomon Rondon εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του (πολύ καλού ως τότε) Loris Karius, την ολιγωρία της άμυνας και έκανε με καρφωτή κεφαλιά το 2-2 για την Brom. Το σκορ δεν άλλαξε και οι Baggies έμειναν ζωντανοί. Παράλληλα, η Liverpool απέχει 5 βαθμούς από το μαθηματικό «κλείδωμα» της τετράδας, με τις 3 αγωνιστικές να σημαίνουν ότι αυτό είναι ξεκάθαρα στα χέρια της, ειδικά αν δεν χάσει στο ντέρμπι της προτελευταίας αγωνιστικής από την Chelsea. Επόμενο παιχνίδι την Τρίτη το βράδυ στο Anfield, με αντίπαλο την Roma για τα ημιτελικά του UEFA Champions League!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com