Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Allez! Allez! Allez!»

«Allez! Allez! Allez!»

Nα περάσει ο επόμενος! Μια Liverpool από άλλες εποχές, άντεξε στην φουρτούνα του πρώτου 45λέπτου και μετέτρεψε ένα φαινομενικά μεγάλο βράδυ σε… πάρτι, κάνοντας το 2/2 απέναντι στην Manchester City και νικώντας με 2-1 και συνολικό σκορ 5-1 την προημιτελική φάση απέναντι στον Guardiola και την πιο ακριβή ομάδα της Ευρώπης!

Το παιχνίδι άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Jurgen Klopp και το βράδυ προμηνυόταν… μακρύ. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Raheem Sterling απώθησε αντικανονικά τον Virgil Van Dijk, αναγκάζοντας τον Ολλανδό να κάνει λάθος μεταβίβαση και να δώσει την μπάλα στους παίκτες της City, κοντά στην περιοχή του Loris Karius. Αυτή κατέληξε στον Gabriel Jesus, ο οποίος από κοντά δεν μπόρεσε να λαθέψει, νίκησε τον Γερμανό και έγραψε το 1-0, κόβωντας από νωρίς τα πόδια στους Reds. Αυτό που ακολούθησε, ήταν βγαλμένο από σκηνή πολιορκίας. Για ένα ολόκληρο ημίχρονο η Manchester City έκλεισε στα καρέ της τη Liverpool, την οποία και σφυροκοπούσε δίχως έλεος. Με κύριο εκφραστή της τον Leroy Sane και εκμεταλλευόμενη την αρρυθμία και το άγχος που έφερε το γρήγορο γκολ στους Reds, oι Πολίτες άγγιξαν πολλές φορές το δεύτερο γκολ, όμως ποτέ δεν το πέτυχαν. Μεγαλύτερη ευκαιρία η οβίδα του Bernard Silva στο 41′, η οποία βρήκε ελάχιστα το κεφάλι του Lovren και τράνταξε το δεξί δοκάρι του Loris Karius. Στο τέλος του ημιχρόνου μάλιστα η τύχη ξαναγέλασε στους Reds, ίσως βέβαια ήταν και… πληρωμένα γραμμάτεια από την φάση του πρώτου γκολ. To διώξιμο του Karius βρήκε πάνω στον James Milner, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Leroy Sane, όμως αυτός καταλογήστηκε (λανθασμένα) ως οφσάιντ, και έτσι το γεγονός ότι στην εξέλιξη της φάσης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, θεωρήθηκε ως μη γενόμενο. Ο εφιάλτης έλαβε τέλος.

celebrations liverpool city

Και κάπου εκεί ξεκίνησε το όνειρο. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Ο Pep Guardiola αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες στην ανάπαυλα, οι Reds ηρέμησαν και αυτόματα όλο το άγχος μεταφέρθηκε στην γαλάζια πλευρά του γηπέδου! Και αυτό φάνηκε στην πρώτη ευκαιρία που δόθηκε στην Liverpool! 57o λεπτό, ο Sadio Mane ξεχύνεται στην αντεπίθεση, χάνει την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή του Ederson και εκεί έρχεται ως από μηχανής θεός ποιος άλλος, ο Salah! Ο Αιγύπτιος θεός του Anfield πήρε την μπάλα, πέρασε τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ της City και έσκαψε μαεστρικά την μπάλα πάνω από τον ανήμπορο Otamendi, γράφοντας έτσι το 1-1 και δίνοντας την ευκαιρία στην κόκκινη κερκίδα να αρχίσει τα πανηγύρια! Η City είχε αρχίσει να αποσυντίθεται. Οι ευκαιρίες γινόντουσαν όλο και λιγότερες, η Liverpool είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση της, είχε κερδίσει το κέντρο (με έναν φανταστικό Gini Wijnaldum – out of all people – να παίζει ένα ζεν και αλάνθαστο β’ μέρος) και στο 77 ήρθε το τελειωτικό χτύπημα από την κορυφή του κόκκινου βέλους, τον Bobby Firmino! Λάθος του Otamendi, σχεδόν αψεγάδειαστο τελείωμα από τον Βραζιλιάνο και στο Etihad ακούγονταν πλέον μόνο «Allez, allez, allez!». H Liverpool είναι στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, επιστρέφει εμφατικά στην ελίτ, εκεί που αξίζει να είναι και την Παρασκευή θα μάθει τον επόμενο αντίπαλό της. Επιπλέον, μετά από τον αποψινό αγώνα και την ήττα-σοκ της Barcelona, παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα της διοργάνωσης, ενώ η σημερινή επικράτηση στο Etihad ήταν το πρώτο Ευρωπαϊκό διπλό έπι συμπατριώτη της μετά από 11 αποτυχημένες προσπάθειες!

Ραντεβού στην κληρωτίδα!

Η Liverpool ξανά στους 16 του UEFA Champions League

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com