Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Manchester City – Liverpool (preview)

Manchester City – Liverpool (preview)

Ώρα για πράξη δεύτερη ανάμεσα σε Manchester City και Liverpool για τα προημιτελικά του UEFA Champions League , έξι μόλις μέρες μετά το 3-0 των «Κόκκινων» στο Anfield για το πρώτο παιχνίδι. Σέντρα του αγώνα στις 21.45 ώρα Ελλάδος.

Η Manchester City καλείται να κάνει κάτι που έχει συμβεί λίγες φορές στις ευρωπαικές διοργανώσεις της UEFA. Να αναστρέψει δηλαδή ένα σκορ 3-0 από τον πρώτο γύρο. Και λέμε λίγες φορές διότι στις 126 φορές που ευρωπαικό νοκ άουτ παιχνίδι πήγε στον επαναληπτικό με σκορ 3-0 υπέρ του φιλοξενούμενου στο δεύτερο παιχνίδι, μόλις 9 φορές είχαμε ανατροπή για την πρόκριση. Στατιστικός οιωνός υπέρ της Liverpool.

H ομάδα του Pep Guardiola προέρχεται από δεύτερη διαδοχική ήττα σε λίγες μέρες καθώς δεν στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια το περασμένο Σάββατο καθώς ηττήθηκε από τη United με 2-3 στο Etihad. Oι Citizens ήταν πολύ ανώτεροι στο πρώτο μέρος, προηγούνταν με 2-0 στο 30ο λεπτό ωστόσο χάρη κυρίως στην αστοχία του Sterling δεν βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 4 ή 5 τέρματα. Στο δεύτερο μέρος, η United έκανε σε 2 λεπτά το σκορ 2-2 και η City μπλόκαρε και εν τέλει ηττήθηκε.

Ο Pep Guardiola δήλωσε πως η Liverpool μπορεί να επωφεληθεί από αυτό το αποτέλεσμα ωστόσο η ομάδα του θα προσπαθήσει για την ανατροπή δίνοντας όσα έχει. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν θα αλλάξει πολλά σε τακτική καθώς όπως δήλωσε ο Καταλανός προπονητής τα γενόμενα στο Anfield δεν θα μπερδέψουν τον προσανατολισμό του.

Από την άλλη μεριά, ο Jurgen Klopp είδε την ομάδα του να φεύγει με 0-0 από το Goodison Park, σε μία αναμέτρηση που δεν έκαιγε βαθμολογικά την ομάδα του. Υπήρξαν αλλαγές και ξεκουράστηκαν παίκτες όπως ο Chamberlain και ο Firmino (μπήκαν αλλαγή για κάποια λεπτά) ενώ Milner και Mane πήραν κάποια λεπτά πολύτιμες ανάσες. Ο Γερμανός τεχνικός στη συνέντευξη τύπου φάνηκε πολύ προσγειώμενος και στάθηκε στην ανάγκη να δει από τους παίκτες του ξανά μία εμφάνιση γεμάτη ενέργεια, πάθος και τακτική προσήλωση ενώ υπερασπίστηκε τη φανταστική στα μάτια του City για τα τελευταία δύο της ανεπιτυχή αποτέλεσματα συμπληρώνοντας πως και η εμφάνιση της ομάδας του έκανε την ήττα των «Πολιτών» στο πρώτο παιχνίδι να μοιάζει φυσιολογική.

Στα αγωνιστικά νέα, ο Pep Guardiola είναι ενισχυμένος από την επιστροφή του Kun Aguero, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο derby του Manchester και πήρε μέρος κανονικότατα στη χθεσινή προπόνηση. Αμφίβολος ο Danilo που αγωνίστηκε σε όλο το ματς του Σαββάτου αλλά χθες δεν εθεάθη στην προπόνηση, αμφίβολος και ο Stones που πριν το derby ένιωσε ενοχλήσεις και ούτε εκείνος προπονήθηκε χθες. Λογικά στα αριστερά της άμυνας θα συνεχίσει ο Fabian Delph. Για τη Liverpool, υπάρχουν τρία  ερωτηματικά με την κατάσταση ασφαλώς του Mohamed Salah να καίει τον κόσμο. Η συμμετοχή του Αιγύπτιου θα αποφασιστεί αύριο το απόγευμα όπως την ύστατη στιγμή θα αποφασιστεί και η συμμετοχή των Robertson και Moreno. Ωστόσο και οι τρεις παίκτες πήραν μέρος στη χθεσινή προπόνηση όπως και ο Ben Woodburn. Ο Klopp δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Henderson που συμπλήρωσε κάρτες και τη θέση του στο ρόλο του αμυντικού χαφ θα καλύψει,  όπως και στο Goodison Park, o Gini Wijnaldum. Σίγουρα απόντες επίσης οι Can, Lallana, Matip, Gomez.

Ώρα ανατροπής ή επισφράγισης για Manchester City και Liverpool
Ώρα ανατροπής ή επισφράγισης για Manchester City και Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com