Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Και το όνομα αυτού Marko Arnautovic!

Και το όνομα αυτού Marko Arnautovic!

Μίλησε για το παιχνίδι της West Ham με την Liverpool ο Arnautovic.

O Marko Arnautovic είναι ό,τι κοντινότερο υπάρχει στο Zlatan Ibrahimovic. Ποδοσφαιρικό ταλέντο μπόλικο (σίγουρα όχι όσο έχει ο Σουηδός βέβαια), προσωπικότητα, εμπνεύσεις, κορμί που σε κάνει να νομίζεις ότι μπορεί να μην καταφέρνει να ντριμπλάρει ούτε κώνο αλλά σε αφήνει κουτό ενίοτε, ποδοσφαιρικός και μη εγωισμός αλλά και σε κάποιες στιγμές λιγότερο μυαλό από όσο θα φανταζόμουν. Αυτός είναι ο επιθετικός της West Ham.

Και αυτός ενδεχομένως να ήταν ένας σέντερ φορ που θα πλαισίωνε ιδανικά το επιθετικό κάδρο της Liverpool του Klopp. Δώστε βάση στο ρήμα διότι έχει μεγάλη σημασία. Εξηγούμαι. Αν ένας επιθετικός από όλη την Premier League θα ταίριαζε 100% στο ποδόσφαιρο του Klopp, αυτός θα ήταν μάλλον ο Kun Aguero. Και η Liverpool αν δεν συμβεί κάτι δραματικό δεν θα τον αποκτήσει. Προσπάθησε όταν έφυγε ο Torres αλλά η Atletico δεν ήταν πρόθυμη ακόμη να τον αποχωριστεί. Εάν υπάρχει μετά τον Αργεντινό ένας επιθετικός στην Αγγλία που ενδεχομένως να άξιζε το ρίσκο, είναι κατ’εμέ ο Αυστριακός.

Όσοι με διαβάζετε τακτικά, ξέρετε πως παραμένω εδώ και πολλούς μήνες θερμός υποστηρικτής της απόκτησης ενός σέντερ φορ το καλοκαίρι. Όχι απαραίτητα βασικού. Αλλά σίγουρα θεωρώ πως είναι μια θέση που χρήζει ενίσχυσης.

Το παιχνίδι με την Everton δεν είναι για πολλά συμπεράσματα αλλά αξίζει να σημειωθεί το εξής. Και ο Ings και ο Solanke είναι παίκτες με καλά στοιχεία. Ειδικά ο δεύτερος σε 2-3 χρόνια, αν μείνει γερός και πάρει χρόνο (είτε στη δική μας ομάδα είτε αλλού ως δανεικός) , θα είναι ανάρπαστος διότι πληροί τα κουτάκια του σύγχρονου στράικερ. Ο πρώτος δυστυχώς πλήρωσε την ατυχία του και δεν θα φθάσει εκεί που ενδεχομένως να μπορούσε να φθάσει. Ελλείψει Firmino και Salah, η Liverpool είχε δύο φρέσκους φορ αλλά κανέναν game changer. Ακόμη τουλάχιστον.

Και εδώ έρχεται ο Arnautovic. Ένας παίκτης με τόσο ταλέντο που πραγματικά είναι να απορείς γιατί παίζει στη West Ham. Επειδή όμως σχεδόν τα πάντα εξηγούνται στο ποδόσφαιρο έχει κι αυτό εξήγηση. Ο κύριος λόγος μάλλον είναι ότι δεν πειθαρχεί για να κάνει το βήμα παραπάνω. Ωστόσο παραμένει ένας παίκτης που μπορεί να παίξει μόνος του στο «9» χωρίς να είναι επιθετικός focal point (δηλαδή επιθετικός που δεν επιλέγει ο Klopp ποτέ), μπορεί να παίξει στα πλάγια, πιέζει, δημιουργεί και έχει τις εκλάμψεις που κρίνουν παιχνίδια.

Γνώμη μου είναι πως θα ήταν εξαιρετική επιλογή για να συμπληρώσει το Firmino.
Στο κάτω κάτω ίσως ένας προπονητής σαν τον Klopp του λείπει για να τον πάει στο κορυφαίο επίπεδο. Το έχει κάνει με πολλούς ο Γερμανός εξάλλου . Πλην των άλλων είναι και μια λύση που θα κόστιζε σχετικά καλά χρήματα αλλά όχι τρελά. Και ξέρει και σε ποιο πρωτάθλημα βρίσκεται.

Παρότι δεν ξέρω και αμφιβάλλω κατά πόσο θα αποκτηθεί επιθετικός από τη Liverpool το καλοκαίρι, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη σκέψη που κάνω εδώ και μήνες βλέποντας από πολύ κοντά έναν παίκτη που είχα δει και στη Βέρντερ Βρέμης. Ο Firmino πολύ δύσκολα δεν θα είναι βασικός και του χρόνου οπότε αν αποκτηθεί παίκτης, θα είναι μάλλον για συμπλήρωμα. Εξ’ού και το πλαισίωνε που έγραψα πιο πάνω. Ωστόσο εγώ προσωπικά θα ήθελα πολύ τον… τρελό-Μάρκο στο Anfield.

Επιμέλεια: Νίκος Γεωργόπουλος

Ο Marko Arnautovic με την φανέλα της Stoke City.
Ο Marko Arnautovic με την φανέλα της Stoke City.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com