Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μηδέν στο πηλίκο για Everton και Liverpool!

Μηδέν στο πηλίκο για Everton και Liverpool!

Everton και Liverpool μοιράστηκαν βαθμούς αλλά όχι και ιδιαίτερες εντυπώσεις με το 231ο Merseyside derby να μένει στο τελείως άχρωμο και άγευστο 0-0. Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν πως δεν θύμισε καθόλου ντέρμπι της πόλης αναφορικά με την ένταση και το πάθος καθώς δεν υπήρξε ούτε μία  κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του διαιτητή Michael Oliver. Η Everton στο τέλος του παιχνιδιού άγγιξε δύο φορές να «κλέψει» το παιχνίδι αλλά σε ένα ματς με τρεις πολύ καλές στιγμές εκατέρωθεν μάλλον απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα κρίνεται η ισοπαλία. Στα θετικά νέα για τη Liverpool πως δεν έχασε κάποιον παίκτη τραυματία με δύο ακόμη προβλήματα να προστίθενται στη λίστα ενόψει Manchester City μετά τα προβλήματα των Robertson και Moreno. Το ματς :

 

Α Ημίχρονο :

Η Liverpool ξεκίνησε στη σύνθεσή της με 5 αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Manchester City και τον Mohamed Salah εκτός αποστολής όπως και τον Robertson , οι οποίοι πιθανό να προλάβουν το παιχνίδι της Τρίτης. Ωστόσο, η Liverpool έχασε και τον Alberto Moreno με μυικό πρόβλημα στην προθέρμανση και τη θέση του στον πάγκο πήρε ο Camacho. Στα υπόλοιπα νέα της ενδεκάδας, ο Ings ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός μετά το Everton – Liverpool στις 8/10/2015, που ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Brendan Rodgers ενώ ο Nathaniel Clyne ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός φέτος ως δεξιός  back στο 4-3-3 που παρέταξε ο Klopp με τον Klavan στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο πρώτο σουτ του αγώνα στο 9ο λεπτό, ο Wijnaldum σούταρε ψηλά άουτ και ενώ η βροχή συνόδευε τους 22 ποδοσφαιριστές από την αρχή του αγώνα. Στο 12ο λεπτό, οι Reds είχαν καλή στιγμή με τον Solanke να παίρνει την κεφαλιά από τον Keane στη σέντρα του Milner αλλά να σημαδεύει άουτ. Στο 13ο λεπτό το γυριστό σουτ του Tosun από το ημικύκλιο της περιοχής ήταν πολύ άστοχο και δεν απείλησε τον Karius. Στο 16, η Liverpool θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ. Ο Clyne σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα κόλλησε στην περιοχή από την αποτυχημένη απομάκρυνση του Coleman με το γόνατο και ο Solanke πλάσαρε με τη μία αλλά είδε τον Pickford να του λέει  όχι με απόκρουση στο κέντρο της εστίας του. Στο 23, η Everton είχε τη δική κλασική στιγμή με τον Bolasie να κάνει τρομερό σουτ εκτός περιοχής και τον Karius να του στερεί τη χαρά με εξαιρετική επέμβαση. Ο Milner ήταν ο επόμενος που απείλησε να σκοράρει με πολύ καλό σουτ εντός περιοχής, για το οποίο όμως είχε απάντηση ο Pickford στο 29. Ο Άγγλος διεθνής τερματοφύλακας διάβασε σωστά και το απευθείας χτύπημα φάουλ του Van Dijk στο 35 και μπλόκαρε χαμηλά στη γωνία του. Επόμενη προσπάθεια για τους φιλοξενούμενους ήταν το σουτ του Mane έξω από την περιοχή που πήγε ψηλά άουτ στο 43. Ο Oliver δεν κρατήσε καθόλου καθυστερήσεις σε ένα ημίχρονο που είχε καλό ρυθμό στο πρώτο τέταρτο αλλά μετά είδε τη Liverpool να κυκλοφορεί τη μπάλα ψάχνοντας λύσεις χωρίς να καταφέρνει να σκοράρει στις 3-4 καλές  στιγμές που δημιούργησε.

O Karius έσωσε εντυπωσιακά τη Liverpool στο πρώτο ημίχρονο
O Karius έσωσε εντυπωσιακά τη Liverpool στο πρώτο ημίχρονο

Β Ημίχρονο : 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Everton να παραμένει οπισθοχωρημένη για τα καλά και τη Liverpool να προσπαθεί να βρει λύσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. H αλλαγή του Allaryce νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο να βγάλει τον Rooney και να περάσει εντός αγωνιστικού χώρου τον Idrissa Gueye καυέστησε σαφές πως ρώτη του έγνοια ήταν να μην τρέξει και δημιουργήσει απειλές η Liverpool. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ρυθμό και φάσεις ενώ ήταν και πολύ άνευρο καθώς Merseyside derby χωρίς κίτρινη κάρτα σε 60-65 λεπτά αγώνα είχαμε πολλά χρόνια να δούμε!  Λίγο πριν το 70ο λεπτό, ο Klopp ξεκούρασε τον πολύ καλό και σήμερα Milner που δημιουργικά κίνησε τα περισσότερα νήματα για τους Reds με τον Chamberlain να περνά στη θέση του και αμέσως να δημιουργεί την καλύτερη στιγμή στο δεύτερο μέρος με σουτ λίγο έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο πάνω από την οριζόντια δοκό του Pickford. Επόμενος που πήρε ανάσες ήταν ο Sadio Mane , ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Roberto Firmino για το τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού. Στο 77ο λεπτό, η Everton θύμισε πως παίζει και εκείνη στο δεύτερο μέρος και η πολύ επικίνδυνη σέντρα του Baines δεν βρήκε τον Tosun και ο κίνδυνος πέρασε για την άμυνα της ομάδας του Klopp. Στην καλύτερη στιγμή του δευτέρου μέρους, πρωταγωνιστής ήταν εκ νέου ο Τούρκος επιθετικός που συνάντησε τη σέντρα του Walcott αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο έξω από τον αριστερό στύλο του Karius και αμέσως μετά η Everton έφτιαξε ένα καλή φάση αλλά ο Calvert Lewin πλάσαρε άουτ από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή. Η Liverpool στο τέλος έμοιαζε να μένει με πολύ λιγότερη ενέργεια και κυρίως έμοιαζε πρόθυμη πρωτίστως να διαφυλάξει τα νότα της. To 0-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα και πλέον η ομάδα μας στρέφει την προσοχή της στον σπουδαίο επαναληπτικό με την Manchester City την ερχόμενη Τρίτη. YNWA!

Συνθέσεις :

Everton: Pickford; Coleman, Jagielka, Keane, Baines; Rooney (57 Gueye), Davies (79 Βaningime), Schneiderlin; Bolasie (61 Calvert Lewin) , Walcott, Tosun

Liverpool: Karius; Lovren, Van Dijk, Klavan; Clyne, Wijnaldum, Henderson, Milner (68 Milner), Ings(89 Trent Alexander Arnold) Solanke, Mane(74 Firmino)

Ο Klavan επανήλθε στη δράση για τους Reds σήμερα στο Goodison Park
Ο Klavan επανήλθε στη δράση για τους Reds σήμερα στο Goodison Park
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com