Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Είκοσι ένα χρόνια από την ασύλληπτη ειλικρίνεια του Fowler! (24.3.1997)

Είκοσι ένα χρόνια από την ασύλληπτη ειλικρίνεια του Fowler! (24.3.1997)

O Robbie Fowler σαν σήμερα κέρδισε δικαίως πολλά πρωτοσέλιδα για ένα συμβάν που έμελε να μείνει για πάντα στην ιστορία. Σε μία περίοδο που οι αντιδράσεις προς τους διαιτητές έχουν ξεφύγει, με αποτέλεσμα πλέον να εμπίπτουν και πιο εύκολα στον πειθαρχικό έλεγχο του άρχοντα της αναμέτρησης, ο Fowler αποτελεί και σήμερα μία ιστορία άκρως διαφορετική.

Σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Arsenal με τηλεοπτική μετάδοση, με το διακύβευμα να είναι μέγιστο και τη Liverpool να προηγείται με 1-0 χάρη σε γκολ του Stan Collymore, o Fowler βγαίνει τετ α τετ με τον Sheaman και εκ πρώτης όψεως φάνηκε να ανατρέπεται καθαρά. Ο διαιτητής Ashby δείχνει τη βούλα. Η κάμερα πιάνει τον επιθετικό της Liverpool να φωνάζει : «Όχι! Όχι ref! Συγγνώμη Dave!». Ο Robbie προσπάθησε να γλυτώσει όχι μόνο την υπόδειξη της εσχάτης των ποινών αλλά και της αποβολής του Άγγλου τερματοφύλακα της Arsenal.

Ο διαιτητής ὀμως δεν άλλαξε την απόφασή του. Εκ των υστέρων, φάνηκε πως εν τέλει δεν υπήρχε κανένα πέναλτι. Ο Seaman δεν αποβλήθηκε, ο Fowler έχασε το πέναλτι αλλά σκόραρε στην επαναφορά ο McAteer ενώ εν τέλει οι Reds κέρδισαν με 2-1. Ήταν το πρώτο πέναλτι που έπαιρνε η Liverpool τότε μετά από 27 ολόκληρους μήνες.

Σε μία εποχή που η βουτιά πάει σύννεφο από τους ποδοσφαιριστές ακόμη και μακριά από τη μικρή περιοχή, τέτοιες συμπεριφορές καλό είναι να μνημονεύονται.  Διότι δείχνουν πως πραγματικά μπορεί να κερδίζει κάποιος έπαινο για στυμπεριφορά που πληροί «sportsmanship» όπως λένε οι Άγγλοι.

Fowler και Sheaman απόρησαν αμφότεροι με την υπόδειξη της άσπρης βούλας
Fowler και Sheaman απόρησαν αμφότεροι με την υπόδειξη της άσπρης βούλας

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com