Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Wijnaldum και Can για ρατσιστικές επιθέσεις

Wijnaldum και Can για ρατσιστικές επιθέσεις

Για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί μίλησαν οι Georginio Wijnaldum και Emre Can. Έκαναν φανερή την απέχθεια που έπρεπε να υποστούν.

Ο Ολλανδός μέσος αποκαλύπτει: «Μερικά χρόνια πριν, ήμουν με την Εθνική Ολλανδίας και είχαμε πολλούς έγχρωμους παίκτες. Όταν βγάλαμε με τον Memphis Depay μια selfie και την ανέβασε στο Instagram, τα σχόλια ήταν αηδιαστικά. Επίσης, στην Ολλανδία, υπάρχει μία παράδοση, το Sinterklaas, όπου τα παιδιά παίρνουν δώρα. Εκεί, λοιπόν, ήταν ένας λευκός άντρας πάνω σε ένα άλογο και μαύροι άνθρωποι γύρω του. Μας αποκάλεσε σκλάβους, άποψη που είναι αναχρονιστική».

Ρατσιστική επίθεση έχει δεχθεί ο Wijnaldum.
Ρατσιστική επίθεση έχει δεχθεί ο Wijnaldum.

Ο Emre Can έχει γεννηθεί στην Φρανκφούρτη αλλά οι γονείς του είναι από την Τουρκία. «Η μητέρα μου ως μουσουλμάνα φοράει μαντήλα. Έτσι, σε μια πτήση, ένας πρώην ποδοσφαιριστής, αρνήθηκε να κάνει μια θέση στο πλάι για να κάτσουν μαζί οι γονείς μου. Ήταν ρατσιστικό».

Ρατσισμό έχει βιώσει και ο Can.

Η συζήτηση αυτή έγινε στα πλαίσια της εκδήλωσης «Show Racism The Red Card», όπου πραγματοποιείται πάνω από 20 χρόνια και προσπαθεί να περάσει ένα δυνατό αντιρατσιστικό μήνυμα σε νέους ανθρώπους.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com