Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Manchester Utd-Liverpool (preview)

Manchester Utd-Liverpool (preview)

Στο Θέατρο των Ονείρων η Manchester Utd υποδέχεται την Liverpool στην “μητέρα των μαχών” στο Νησί και σε ένα από τα πιο κλασικά ντέρμπι της Ευρώπης και όχι μόνο.

Καμία από τις δυο δεν προλαβαίνει την πρωτοπόρο Manchester City που προελαύνει και είναι σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια για την σαιζόν 2017/18 αλλά εκτός από το γόητρο η έκβαση του σημερινού ντέρμπι ίσως κρίνει και εν πολλοίς την 2η θέση.

Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” με αρκετή δόση τύχης , αφού το 3ο και νικητήριο γκολ που πέτυχαν απέναντι στην Crystal Palace ήλθε από μια λόμπα του Matic στις καθυστερήσεις του αγώνα , απέδρασαν από το Λονδίνο με 3-2 έχοντας στις …αποσκευές τους το απόλυτο των βαθμών.

Έτσι έχουν “χτίσει” ένα μικρό αλλά σημαντικό αήττητο σερί στο τελευταίο “καρέ” των αγώνων τους , σε όλες τις διοργανώσεις, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία την οποία απέσπασαν στο Σάντσεθ Πιθχουάν από την Σεβίλλη (0-0) στο πρώτο μεταξύ τους ματς στα νοκ άουτ του Champions League.

Ωστόσο με την ομάδα της Ανδαλουσίας και την “πονηρή” ρεβάνς θα αρχίσουν να ασχολούνται από το Σάββατο το βράδυ αφού πρώτα προέχει η Liverpool.

Η Man Utd έχει μετατρέψει σε “φρούριο” την έδρα της αφού μέσα στο Old Trafford φέτος έχει χάσει στην κατηγορία μόλις ένα ματς στα 14 αλλά ήταν αυτό που δεν…έπρεπε από την άσπονδη συμπολίτισσα της Manchester City ( 2-1) στις αρχές Δεκέμβρη.

Από εκεί και πέρα αξίζει να αναφερθεί πως τις δυο ισοπαλίες τις παραχώρησε back to back στα τέλη Δεκεμβρίου σε Burnley (2-2) και Southampton (0-0).

Από τότε αριθμεί μπροστά στο κοινό της “3 στα 3” σε νίκες με πιο πρόσφατο μάλιστα το 2-1 απέναντι στην Chelcea με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Lukaku που πέτυχε το 99ο τέρμα του στην Πρέμιερ Λιγκ ενώ είχε και την ασίστ τον Lingard που σκόραρε το νικητήριο.

Στα αγωνιστικά, ο Mourinho θα περιμένει τον Martial ο οποίος δίνεται ως αμφίβολος ενώ σίγουρα εκτός δράσης είναι οι: Ibrahimovic, Jones, Fellaini, Blind και ο Herrera.

Ο Πορτογάλος τεχνικός που αρέσκεται στις εκπλήξεις αναφορικά στον καταρτισμό της 11άδας του στα ντέρμπι αναμένεται να παρατάξει το “4-2-3-1” με τον σούπερ φορμαρισμένο De Gea κάτω από τα δοκάρια και τους: Valencia, Young, Smalling και Bailly στα μετόπισθεν.

Στην μεσαία γραμμή λογικά θα δούμε δίπλα στον Matic τον Rookie McTominay και τον Pogba σε πιο ελεύθερο ρόλο ενώ ο Alexis Sanchez, και ο Lingard ή ο Άντονι Μαρσιάλ θα πλαισιώνουν τα πλευρά του Λουκάκου στο “9”.

Η Λίβερπουλ μεσοβδόμαδα πανηγύρισε και τυπικά την πρόκριση της στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά από το 2009.

Η αλήθεια είναι πως δεν ενθουσίασε στο 0-0 που παραχώρησε μεσοβδόμαδα στην Porto στο κατάμεστο Anfield αλλά υπάρχει άλλοθι αφού οι παίκτες παρουσιάστηκαν εν πολλοίς χαλαροί εξαιτίας του 5-0 από το πρώτο παιχνιδιού και με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα που επέλεξε ο Jurgen Klopp.

Ωστόσο οι Reds με 5/7 νίκες στα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις , με εφτά 2ιπλά στις δέκα πιο πρόσφατες “εξόδους” τους και με μόλις μια ήττα στα τελευταία 20 ματς παντού είναι ξεκάθαρο πως βρίσκονται σε εξαιρετικό φεγγάρι.

Αιχμή του δόρατος είναι βέβαια ο Salah ο οποίος είχε βρει δίχτυα ήδη 24 φορές στο φετινό πρωτάθλημα εκ των οποίων μάλιστα τα 11 στα 13 πιο πρόσφατα εκτός έδρας ματς της Liverpool.

Ξεκάθαρα απόντα δεν έχει ο Γερμανός τεχνικός αλλά πολλά ερωτηματικά αφού οι: Henderson, Robertson, Clyne και ο Ολλανδός μέσος Wijnaldum είναι αμφίβολοι και η συμμετοχή τους θα κριθεί την ύστατη ώρα.

Έτσι στο “4-3-3” ο Κλοπ αναμένεται να παρατάξει τους: Karius, Alexander-Arnold, Robertson, Matip και τον van Djik στα μετόπισθεν ενώ στην μεσαία γραμμή η τριπλέτα θα απαρτίζεται από τους: Can, Henderson και τον Chamberlein ενώ η κλασική τριάδα μπροστά από τους: Mane, Salah και τον Firmino.

Προϊστορία: Το συγκεκριμένο θα είναι το 170ο μεταξύ τους ντέρμπι με την Manchester Utd να αριθμεί 67 νίκες και την Liverpool 55. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως τα 4 τελευταία μεταξύ τους ντέρμπι σε όλες τις διοργανώσεις έχουν λήξει ισόπαλα και τα 6 με λίγα γκολ.

πηγή: betweend.gr

Manchester Utd-Liverpool (preview)
Manchester Utd-Liverpool (preview)
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com