Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool – FC Porto (preview)

Liverpool – FC Porto (preview)

porto

Ρίχνοντας… κλεφτές ματιές στην φάση των προημιτελικών, η Liverpool υποδέχεται την Porto στα πλαίσια της (τυπικής κατάπως φαίνεται) ρεβάνς του υπέρ της 5-0. Οι Reds έρχονται με φόρα από τα συνεχόμενα αποτελέσματα και κοιτάζουν να προσφέρουν μία ευχάριστη βραδιά σε όλους όσους πάνε στο Anfield, δίχως να μπει η ομάδα σε περιπέτειες.

Όπως ξεκαθάρισε και ο Jurgen Klopp, ο ίδιος και η ομάδα του σέβονται τόσο πολύ την Porto και τον

Mane
Robertson, Mane και Gini πανηγυρίζουν στο παιχνίδι του Dragao

θεσμό του Champions League συνολικά που δεν πρόκειται να κατεβάσουν τα «δεύτερα», αλλά μία ομάδα ικανή να κερδίσει και για δεύτερο σερί παιχνίδι το σύνολο του Sergio Conceicao. Οι Reds έχουν μόλις δύο απουσίες, αυτές των Gini Wijnaldum και Ben Woodburn, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από ίωση και δεν είναι ακόμα έτοιμοι, όμως πλην αυτών των δύο ίσως να μην αγωνιστέι και ο Mohamed Salah. Με το ντέρμπι του Old Trafford να είναι στον ορίζοντα, ο Αιγύπτιος τοπ σκόρερ της Liverpool σίγουρα θα εκτιμήσει μία ευκαιρία να… γεμίσει μπαταρίες, ώστε να συνεχίσει από κει που σταμάτησε στο παιχνίδι με την Newcastle.

Στην αυριανη αναμέτρηση, οι Reds έχουν μία ιδανική ευκαιρία (αν δεν γίνει κάτι κοσμοϊστορικό) να προκριθούν στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2009. Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Jurgen Klopp έχει και ένα έξτρα… στατιστικό κίνητρο για να μην χάσει. Παραμένει μία από τις 3 αήττητες ομάδες της διοργάνωσης, μαζί με Barcelona και Tottenham, ενώ παραμένει και αήττητη απέναντι στους Δράκους του Πορτογαλικού βορρά, καθώς μετράει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες σε Champions League και Europa League (πάλαι ποτέ UEFA Cup). Mάλιστα, η προηγούμενη φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν, στα προημιτελικά του UEFA του 2000-01 αποτελεί οιωνό τίτλου, καθώς η Liverpool πήγε μέχρι το τέλος του δρόμου, κερδίζοντας το Κύπελλο σε εκείνον τον δραματικό τελικό με την Deportivo Alaves.

Από την άλλη, η ομάδα του Conceicao παίζει μάλλον για την τιμή της και το γόητρό της. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει να περάσει έχοντας μειονέκτημα 5 τερμάτων από το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Αν αναλογιστεί κανείς την κακή παράδοση των Δράκων στα ταξίδια τους στην Αγγλία (10 Η – 2 Ι) και τα προβλήματα τραυματισμών (η σημαντική τετράδα των Alex Telles, Danilo Pereira, Moussa Marega και Tiquinho Soares βρίσκεται στα πιτς), η Liverpool μπορεί να νιώθει… αισιόδοξη σχετικά με τις πιθανότητές της για το 2/2 στο ζευγάρωμα και μία άνετη επικράτηση. Οι Πορτογάλοι παραμένουν μία φύσει μαχητική ομάδα και αν όχι για την πρόκριση, έχουν ταξιδέψει στον Αγγλικό βορρά για ένα «αντίο» με το κεφάλι ψηλά.

Το μόνο που μένει να δούμε λοιπόν, είναι κατά πόσο ο Jurgen Klopp θα δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που τις χρειάζονται, όπως ο Nathaniel Clyne, ώστε να βρουν αγωνιστικό ρυθμό, χωρίς πάντα να χρειαστεί να θυσιάσει το αγαπημένο του παραγωγικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο, στερώντας από την ομάδα την… φόρα της.

Tα υπόλοιπα σε κάτι λιγότερο από 24 ώρες, στο χορτάρι του Anfield!

Μοιραστείτε το!

One thought on “Liverpool – FC Porto (preview)

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com