Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ήταν ένας Αιγύπτιος, ένας Βραζιλιάνος και ένας Σενεγαλέζος…

Ήταν ένας Αιγύπτιος, ένας Βραζιλιάνος και ένας Σενεγαλέζος…

H τριάδα Mane/Salah/Firmino

Όλοι κάνουν λόγο για την τριάδα φωτιά της Liverpool. Ο Mohamed Salah, o Roberto Firmino και ο Sadio Mané έχουν κάνει τον ποδοσφαιρικό κόσμο να «παραμιλά» με τα κατορθώματά τους και αυτό φαίνεται σε δηλώσεις πρώην ή μη συναδέλφων τους.

Η μαγική τριάδα της Liverpool.

Το τρίο έχει σκοράρει 66 από τα 103 γκολ για λογαριασμό της Liverpool και ο Pablo Zabaleta, όπου το Σάββατο τους είδε από πρώτο χέρι, είπε: «Είναι μια ομάδα με ένταση. Πηγαίνουν συνεχώς μπροστά και έχουν ποιότητα στην επίθεση. Είναι ευθείς και δημιουργούν ευκαιρίες, βάζοντας έτσι γκολ».

Ο Emre Can δήλωσε μετά τη νίκη του συλλόγου εναντίον της West Ham το Σάββατο: «Είναι απίστευτο. Οι τρεις μπροστά μπορούν να σκοράρουν σε κάθε παιχνίδι, ανά πάσα στιγμή. Είναι εκπληκτικό το πόσο καλοί είναι. Το έκαναν πάλι. Είμαστε πάντα χαρούμενοι, αν μπορούν να σκοράρουν και να κερδίζουμε».

Ο, συνυφασμένος με το όνομα και την πρόσφατη ιστορία της Liverpool, Steven Gerrard εκθειάζει τους τρεις επιθετικούς μετά τη νίκη της ομάδος με την Porto: «Αυτό που μπορώ να πω για τις συγκρίσεις μεταξύ Luis Suarez και της τωρινής ομάδας είναι ότι υπάρχει μια καλύτερη χημεία τώρα. Με τον Mané έχεις τον ρυθμό και την ακρίβεια, με τον Firmino διαθέτεις την πρώτη επαφή και το κράτημα της μπάλας και με τον Salah εξασφαλίζεις τα γκολ. Η χημεία είναι εξαιρετική. Δεν υπάρχει αχαριστία στην ομάδα, κανείς δεν είναι εγωιστής. Όλοι πασάρουν σε όλους. Αν κάποιος βρίσκεται σε καλύτερη θέση, τον ψάχνουν. Κι όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση γιατί ξέρουν ότι θα πετύχουν πολλά τέρματα».

Ο Κροάτης Dejan Lovren δήλωσε μετά το 4-0 επί της Arsenal τον Αύγουστο: «Είμαι παίκτης της Liverpool και φυσικά για μένα είναι οι καλύτεροι. Προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην Arsenal. Μπορείς να δεις τη διαφορά που κάνουν αυτοί οι τρεις παίκτες. Είναι απίστευτοι. Θα είναι αρκετά δύσκολο ως αμυντικός να αντιμετωπίσεις αυτούς τους τρεις. Είναι κορυφαίοι παίκτες. Έχουν ρυθμό και εξαιρετική ποιότητα. Είμαι τυχερός που δεν χρειάζεται να τους αντιμετωπίζω πολύ συχνά στις προπονήσεις».

Ο Shaka Hislop, μετά την πώληση του Philippe Coutinho στην Barcelona τον Ιανουάριο: «Το να χάνεις τον Coutinho είναι ένα πλήγμα. Επίσης, μειώνονται κατά πολύ οι επιλογές του Jürgen Klopp. Αυτό δείχνει ότι δεν θα αντέξουν την ασυνέπεια και τους τραυματισμούς. Αλλά μπορούν να το αντιμετωπίσουν».

Ο Andy Gray μετά το 2-0 εναντίον της Southampton: «Προφανώς και δεν θα πάρουν το πρωτάθλημα αλλά βρίσκονται στο Champions League. Εάν μπορούν να αμυνθούν καλά, με τους τρεις μπροστά μπορούν να πάρουν ακόμη και να έρθουν πρώτοι στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωση. Έχουν μια καλή κλήρωση με την Porto και αυτό μπορεί να τους πάει στους «8». Μπορούν να πάνε μακριά στην διοργάνωση».

Ο John Barnes μετά τη νίκη του Φεβρουαρίου με την Porto: «Προφανώς και μπορούν να κερδίσουν το Champions League, αλλά όσο προχωράμε στα τελικά στάδια έχουν να αντιμετωπίσουν ομάδες όπως Manchester City, Barcelona, Bayern Munich, Real Madrid, PSG, οπότε δεν μπορούν να παρασυρθούν. Αλλά μου αρέσει να τους βλέπω να παίζουν με αυτές τις ομάδες, σε ένα ανοιχτό και επιθετικό παιχνίδι όπου θα τους επιτραπούν οι αντεπιθέσεις. Η Liverpool είναι η καλύτερη ομάδα στις αντεπιθέσεις στο νησί, ίσως και σε όλη την Ευρώπη. Η Manchester City μπορεί να έχει το passing game, αλλά όσον αφορά τον ρυθμό, την επίθεση και την αντεπίθεση, η Liverpool είναι η καλύτερη στην Ευρώπη σε αυτό».

Ο Daniel Agger μετά τη νίκη επί της Southampton: «Είμαι τυχερός που δεν χρειάζεται να τους αντιμετωπίσω! Κάθε φορά που η μπάλα πηγαίνει μπροστά είναι επικίνδυνα. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να ξέρει ότι αν δεχθεί ένα ή δύο γκολ, μπορεί να μπει πάλι στο παιχνίδι».

Ο Wayne Rooney μετά την ισοπαλία με την Tottenham με σκορ 2-2: «Πιστεύω ότι είναι πολύ επικίνδυνοι. Ο Firmino  παλεύει να ανακτήσει την κατοχή και έχει πολύ ρυθμό. Όσο καλοί κι αν είναι, o Salah τους πάει σε άλλο επίπεδο. Ο Alex Ferguson συνήθιζε να μας αφήνει να επιτεθούμε όπως θέλουμε, αλλά αν ήσουν στην πτέρυγα, θα έπρεπε να παρέμενες εκεί. Είχαμε καλή συνεργασία διότι εγώ και ο Tevez μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερη δουλειά αμυντικά, από ότι ο Christiano».

O Jamie Carragher μετά το 4-3 επί της City: «O Firmino είναι από τους πιο υποτιμημένους παίκτες της Premier League. Επαινείται από τον Klopp, αλλά δεν τον κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες. Έχει 17 γκολ αυτή τη σεζόν. Ναι, έχεις τον Mané και τον Salah αλλά το κράτημα της μπάλας από τον Firmino,τον κάνει έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος. Είναι ένας κορυφαίος παίκτης. Σχετικά με τον Salah, δεν θυμάμαι να είχε κάποιος άλλος παίκτης καλύτερο ξεκίνημα από αυτόν ως μετεγγραφή. O Luis Suarez ίσως να ήταν καλύτερη μετεγγραφή, στα τελευταία 4 ή 5 χρόνια, αλλά δεν είχε κάνει τέτοια αρχή».

Τέλος ο Steve Sidwell μετά το ματς με την Porto: «Φυσικά και είναι η καλύτερη τριάδα στην Ευρώπη. Τα στατιστικά δεν ψεύδονται. Σκόραραν τα περισσότερα γκολ στους ομίλους του Champions League που αυτό είναι ρεκόρ. Ήρθε και η νίκη με 5-0. Σιγά σιγά αφήνουν το στίγμα τους, λέγοντας: [Ακούστε, να μας προσέχετε]».

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com