Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δεν ασχολείται άλλο με τον Firmino η FA!

Δεν ασχολείται άλλο με τον Firmino η FA!

Νευριασμένος ο Firmino με τον Holgate.

Οριστική δικαίωση για την περίπτωση του Roberto Firmino ήρθε πριν λίγο από την πειθαρχική επιτροπή της FA! H ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας, η οποία κλήθηκε να ερευνήσει την πιθανότητα ρατσιστικής επίθεσης του Βραζιλιάνου παίκτη των Reds κατά του Mason Holgate, παίκτη της Everton, στο Merseyside derby του FA Cup, προέβη σε έρευνα και αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος περαιτέρω δράσης!

Το περιστατικό έγινε τον περασμένο Ιανουάριο και κατά βάση εξαιτίας των ισχυρισμών του Holgate, παρά το γεγονός ότι τόσο ο διαιτητής Bobby Madley όσο και οι παίκτες των δύο ομάδων που βρίσκονταν στη φάση δεν άκουσαν κάτι επιλήψιμο. Έτσι, μετά από επίσημη άνακοίνωσή της, η FA έβαλε τέλος σε όλο αυτό, θεωρόντας πως η καταγγελία του Holgate ήταν «καλή τη πίστει» και χωρίς σκοπό να βλάψει τον Firmino.

O Firmino στην εξέδρα μετά από το σπρώξιμο του Holgate.

Ο Βραζιλιάνος μάλιστα προέβη σε επίσημη επιστολή του προς τον κόσμο, ξεκαθαρίζοντας και αυτό τα πράγματα από το δικό του μέρος:

«Όσο δύσκολο και αν ήταν να μείνω ήσυχος όλον αυτόν τον καιρό, δεδομένης της μεγάλης απειλής που ήταν για εμένα αυτός ο ισχυρισμός, έμεινα για να δείξω ότι σέβομαι την διαδικασία και για να αφήσω να ολοκληρωθεί χωρίς πρόβλημα και διάφανα η έρευνα.

Είναι σημαντικό για το ποδόσφαιρο να πετάξει εκτός τον ρατσισμό και όλες τις μορφές διαχωρισμού. Ώντας κάποιος που τον έζησε από πρώτο χέρι στη ζωή του, ξέρω πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι.

Τώρα που τελείωσε η έρευνα, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είπα λέξη ή παραλλαγή της που να είναι επιλήψημη, όπως ειπώθηκε στα μέσα. Δεν χρησιμοποίησα τίποτα που να υπαινισσόταν φυλετικό θέμα και δεν θα έλεγα ποτέ υβριστικά κάτι σχετικό με το χρώμα του δέρματος ή την κουλτούρα του άλλου. Δεν υπάρχει θέση για αυτό στο ποδόσφαιρο και είμαι στην ευχάριστη θέση να βλέπω μετά από πολλές και ενδελεχείς έρευνες ότι το θέμα έληξε αισίως

Τέλος και η Liverpool με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε τον επαγγελματία Firmino ο οποίος συνεργάστηκε άψογα, όπως και η ομάδα, με τις υποδείξεις της FA και βοήθησε για να φτάσουν σε αίσιο τέλος οι έρευνες.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com