Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Χωρίς «Δράκους« το «παραμύθι» της Liverpool και έπεται συνέχεια

Χωρίς «Δράκους« το «παραμύθι» της Liverpool και έπεται συνέχεια

Πολλά γκολ και στο Anfield θα ψάξουν οι παίκτες του Klopp

Η Liverpool δεν θα βρει «Δράκους» στο παραμύθι της  υπόθεσης πρόκριση από τη φάση των «16» του Champions League μιας και χθες σκότωσε εκείνους της Porto και μπορεί ήδη να σκέφτεται την επόμενη φάση.  Οι Reds είχαν προηγουμένως αποκλειστεί μόλις μία φορά στον αντίστοιχο γύρο και μάλιστα από την πορτογαλική Benfica το 2006 ωστόσο χθες έκαναν ό,τι ακριβώς έπρεπε ώστε αυτή η εμπειρία να μείνει μία κακή ανάμνηση.

Στην επιστροφή τους μετά από εννέα χρόνια στα νοκ άουτ του θεσμού, οι πεντάκις πρωταθλητές Ευρώπης συστήθηκαν εξαιρετικά στο φίλαθλο κόσμο. Η Liverpool όχι μόνο σκόραρε 5 γκολ σε εκτός έδρας νοκ άουτ ευρωπαική αναμέτρηση, όχι μόνο πέτυχε την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη αγγλικής ομάδας εκτός έδρας στα νοκ άουτ της διοργάνωσης, όχι μόνο εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά κέρδισε πολλά πολλά περισσότερα από τα προαναφερθέντα.

Σίγουρα κάποιοι θα μας πουν «ΟΚ με την Porto παίζατε». Η Porto δεν είναι Barcelona. Αλλά δεν είναι και σάκος του μποξ. Ήττα με 5 γκολ διαφορά στην έδρα της δεν είχε υποστεί ποτέ. Επίσης μιλάμε για μία έδρα που το 2009 αποκλείστηκε από τη Manchester United στον δεύτερο προημιτελικό από μια φωτοβολίδα του Cristiano Ronaldo από τα 35 μέτρα και πριν 2-3 χρόνια έριχνε 3 γκολ στην Bayern του Guardiola και την έκανε να τρέχει στη ρεβάνς. Μία ομάδα δηλαδή με ευρωπαική παράδοση και ασφαλώς όχι έδρα «μπάτε σκύλοι αλέστε».

Make no mistake. Σχεδόν κανείς παίκτης της Liverpool δεν έχει πραγματική εμπειρία τέτοιων αγώνων. Ένα μειονέκτημα σοβαρό σε σχέση με άλλες ομάδες. Αντισταθμίζεται όμως από το τεράστιο κίνητρο. Η ομάδα του Klopp χρειάζεται μία καλή ευρωπαική πορεία για να βεβαιώσει άπαντες πως η πρόοδος της τα τελευταία δύο χρόνια στην Premier League δεν είναι ένα τυχαίο και βραχύχρονο πυροτέχνημα. Και το πρώτο βήμα χθες ήταν ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

Η αμυντική ισορροπία της ομάδας ήταν εξαιρετική. Ο Van Dijk δείχνει απλά φανταστικός μέχρι τώρα στο ρόλο του ηγέτη των υπόλοιπων. Ο Lovren δεν ήταν ποτέ κακός αμυντικός. Δεν αντέχει όμως να είναι πρώτο βιολί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Και με τον VVD δίπλα του πετάει διότι ξέρει πως δεν είναι όλα τα φώτα πάνω του. Χώρια που και αγωνιστικά ο πρώην αμυντικός των Celtic και Southampton μοιάζει να είναι το alter ego του. Ο Robertson πραγματικά έχει πάρει φανέλα βασικού σπίτι του με την καλύτερη του εμφάνιση για το 2018 που έρχεται σε διαδοχή και άλλων πολύ καλών εμφανίσεων. Ο TAA σταθερός και ψύχραιμος για το επίπεδο και την ηλικία του.

Από την άλλη μεριά , βλέπει κανείς πως η απουσία του Coutinho δεν στέρησε από την ομάδα την αστείρευτη αυτοπεποίθησή της πως μπορεί να βγάζει γκολ και  μάλιστα πολλά γκολ μέσα στα παιχνίδια. Αυτή είναι η δύναμη του συνόλου, στην οποία βασίζονται οι ομάδες του Klopp και στην οποία έχω εστιάσει ξανά με γραπτές αναφορές μου. Δύναμη που θα εκτοξευθεί μετά το ξεμπούκωμα του Sadio Mane. O Σενεγαλέζος ήταν και είναι καθοριστικός για την ομάδα μας, όσο και να ωχριά φέτος μπροστά στον Mo Salah. Η χθεσινή του ενέργεια στο τρίτο γκολ δείχνει όχι μόνο ξανά αυτοπεποίθηση αλλά και ανάγκη να μείνει σε όλο τον κόσμο ως πρωταγωνιστής από το χθεσινό ματς.

O Sadio Mane χθες επέστρεψε σε ρόλο πρωταγωνιστή για τη Liverpool
O Sadio Mane χθες επέστρεψε σε ρόλο πρωταγωνιστή για τη Liverpool

Γενικώς όλοι χθες έκαναν σωστά τις δουλειές τους. Δεν εξηγείται άλλως και να επιδιώκαμε άλλη εξήγηση. Οι «Κόκκινοι» εξακολουθούν να είναι μαζί με τις Besiktas και Barcelona οι τρεις αήττητες ομάδες στη διοργάνωση (η μέχρι χθες τέταρτη Paris ηττήθηκε ), έχουν την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση και επίσης έχουν κρατήσει τις περισσότερες καθαρές εστίες. Σε όλα αυτά προσθέστε πως μιλάμε για μία από τις ομάδες που έχουν απομείνει στη διοργάνωση και έχουν πραγματικά έδρα φτιαγμένη για νοκ άουτ παιχνίδια ενώ η επιθετικής τριπλέτα εφόσον παραμείνει υγιής μπορεί να κάνει κομμάτια κάθε αντίπαλο στην καλή της μέρα.

Δεν προτρέπουμε κανέναν να θεωρήσει τη Liverpool ως το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Σε καμία περίπτωση. Το μόνο σίγουρο είναι πως κανένας αντίπαλος δεν πρέπει να φοβίζει. Και πως καμία από τις υπόλοιπες ομάδες που θα είναι στην κληρωτίδα στο Μάρτιο δεν θα ήθελε να βρει απέναντι του το σύνολο του Klopp. Ακόμη και αν απέναντι σε αρκετές από αυτές εκείνο θα είναι το αουτσάιντερ. Έτσι μεγαλουργούσε ανέκαθεν η ομάδα του Anfield. Ειδικά στην Ευρώπη. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Με τις παρασχεθείσες όμως υποσχέσεις μοιάζει εξαιρετικά αμφίρροπος και ανοικτός. Κανείς μας δεν ξέρει που μπορεί να βγάλει..

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com