Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η διαστημική άμυνα της Liverpool και ο μάγος Klopp!

Η διαστημική άμυνα της Liverpool και ο μάγος Klopp!

H ελκυστική Liverpool του Klopp

Γίνεται η άμυνα να έχει παίξει πρωταρχικό ρόλο σε ένα παιχνίδι στο οποίο είχες την κατοχή της μπάλας κι εντέλει το κέρδισες με 0-5; Ναι, γίνεται!!! Ακόμα κι αν είσαι η Liverpool!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Η Porto μπήκε στο match έχοντας στο μυαλό της περισσότερο να κρατήσει το μηδέν παρά να πιέσει για να πετύχει κάποιο goal που θα μπορούσε να της δώσει προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση. Από τη μεριά της η Liverpool στο πρώτο 20λεπτο παρουσιάστηκε επιφυλακτική, με τα γνωστά προβλήματα στην ανάπτυξη που οφείλονται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη δημιουργικότητας και θάρρους από την πλευρά των χαφ. Πολύ συχνά η μπάλα γυρνούσε στους κεντρικούς αμυντικούς και αυτοί αναγκαζόντουσαν να κάνουν παιχνίδι από πίσω. Κάπως έτσι για άλλο ένα match το τελευταίο διάστημα ένα centre back της Liverpool (ο Van Dijk στην περίπτωσή μας) βγαίνει πρώτο στο ποσοστό κατοχής της μπάλας – πράγμα που δεν συμβαίνει σε καμία από τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης!! Έχω τη βεβαιότητα ότι αυτή η ανισορροπία θα διορθωθεί το καλοκαίρι με την έλευση του Naby Keita. Το παιδί από τη Γουινέα είναι αυτό που λείπει για να δέσει το φαγητό που ετοιμάζει εδώ και περίπου δυόμιση χρόνια ο Jürgen Klopp!

Η άμυνα της Liverpool βελτιώθηκε επί Klopp
Η άμυνα της Liverpool βελτιώθηκε επί Klopp

Από το 20ο λεπτό και μετά είδαμε άλλο match! Από τη στιγμή που έγινε σαφές ότι η Porto δεν ενδιαφέρεται να ανοιχτεί για να διεκδικήσει τη νίκη – κίνηση που θα μας έδινε χώρους, επιστρατεύσαμε το περίφημο gegenpressing, το οποίο μάλιστα χθες παρουσιάστηκε στην πιο τέλεια μορφή του από την ημέρα που ήρθε ο Γερμανός τεχνικός στην ομάδα! Όλοι μα όλοι οι παίκτες μας έπαιξαν λυσσασμένη επιθετική άμυνα, με πρώτο και καλύτερο τον σπουδαιότερο αμυντικό της Premier League, της Ευρώπης και του Κόσμου όλου, τον Μέγα Roberto Firmino!!! Ok, υπερβάλω, αλλά τα credits πρέπει να δοθούν στον απίθανο Bobby που κάνει πραγματικά τα πάντα για την ομάδα και η αξία του δεν έχει αναγνωριστεί όσο θα έπρεπε.. Ο Βραζιλιάνος είχε δηλώσει στη συνέντευξη τύπου πριν το match ότι θα κάνουν τους παίκτες της Porto να υποφέρουν και τήρησε την υπόσχεσή του! Χθες έπεσε 8 φορές για τάκλιν και κέρδισε τα 4 από αυτά! Συνολικά η ομάδα μας, σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο είχε την κατοχή της μπάλας και κέρδιζε 0-2 από το 29′, πραγματοποίησε 45 τάκλιν εκ των οποίων τα 28 ήταν επιτυχημένα! Τέσσερις παίκτες μας είχαν 2 κερδισμένα τάκλιν (Gini, Lovren, Hendo, Salah), οι Van Dijk και Mane είχαν 3, ενώ οι Firmino, Trent και James είχαν 4! Αυτό λοιπόν ήταν το βασικό κλειδί της επιτυχίας. Όχι μόνο δεν κλειστήκαμε ή χαλαρώσαμε μετά το 0-2 (όπως κακώς είχαμε κάνει στη Σεβίλλη) αλλά συνεχίσαμε να παίζουμε παθιασμένη επιθετική άμυνα μέχρι το τέλος του αγώνα! Δεν αφήσαμε το παραμικρό περιθώριο στους αντιπάλους μας να σκεφτούν ότι υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Η Porto είναι μία πραγματικά καλοδουλεμένη ομάδα με μερικούς εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και όμως παραδόθηκε και ηττήθηκε με το βαρύ 0-5.

Αυτό που σαφώς θέλουμε να δούμε από τους παίκτες της Liverpool είναι να δείχνουν το ίδιο πάθος, την ίδια θέληση και την ίδια συγκέντρωση στον στόχο, σε όλα τα παιχνίδια – και όχι μόνο στα »μεγάλα». Τα »μικρά» παιχνίδια δίνουν και αυτά τους ίδιους βαθμούς! Ας ελπίσουμε η χθεσινή απολύτως πειστική εμφάνιση να επαναληφθεί στη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και του Champions League, έτσι ώστε η ομάδα μας να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται.

Είναι γνωστό ότι η Liverpool εδώ και 20 περίπου χρόνια δεν βρίσκεται στην elite της Ευρώπης και έχει πάψει να αποτελεί ελκυστικό προορισμό για τους έτοιμους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές.

Είναι αναγκασμένη να λειτουργεί ως ένας σύλλογος δεύτερης κατηγορίας, να φέρνει δηλαδή ταλαντούχους παίκτες που έχουν potential εξέλιξης. Και σαν να μην φτάνει αυτό, όταν τελικά κάποιοι από αυτούς όντως εξελιχθούν, ζητούν να φύγουν για μία ομάδα που διεκδικεί και κατακτά τίτλους. Όταν π.χ. η διοίκηση μεσούσης της περιόδου επιλέγει να πουλήσει τον γνωστό Βραζιλιάνο που φορούσε το 10, δεν μπορείς να φέρεις στη θέση του τον Hazard ή τον De Bruyne έτσι ώστε να παραμείνεις στο ίδιο επίπεδο στην Premier League τουλάχιστον – είσαι αναγκασμένος είτε να αγοράσεις κάποιον με potential που δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να εγκλιματιστεί, είτε να μείνεις με το κενό (όπως συνέβη στην περίπτωσή μας). Με αυτές τις συνθήκες λοιπόν είναι πάρα πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε προπονητή να καταφέρει να χτίσει έναν σταθερό κορμό που ΚΑΙ θα έχει υψηλού επιπέδου παίκτες ΚΑΙ ταυτόχρονα θα γουστάρουν πραγματικά να παίζουν για αυτή τη φανέλα. Αν όμως υπάρχει ένας προπονητής που έχει πιθανότητες να ανεβάσει επίπεδο τη Liverpool, αυτός είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει (ξέρω υπάρχετε και τέτοιοι), είναι ο Jürgen Klopp! Ο Γερμανός πείθει ποδοσφαιριστές τους οποίουν διεκδικούν ομάδες με περισσότερες περγαμηνές, να έρθουν σε εμάς! Keita, Chamberlain, Van Dijk επέλεξαν την ομάδα μας – και η λίστα είναι σίγουρο ότι θα μεγαλώσει στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ας στηρίξουμε λοιπόν τον Klopp με τα λάθη του (ναι άνθρωπος είναι και αυτός – θα κάνει και λάθη) και ας αφήσουμε τα Klopp Out και τις μαργαρίτες μάντολες…

You’ll Never Walk Alone

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com