Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Porto – Liverpool (preiew)

Porto – Liverpool (preiew)

Η στιγμή που περίμεναν Porto και Liverpool έφθασε! Ώρα για δράση στη φάση των «16» του UEFA Champions League με τους Πορτογάλους να υποδέχονται τους «Κόκκινους» στo Estadio Dragao του Oporto. Σέντρα του αγώνα κλασικά στις 21.45 ώρα Ελλάδος.

Οι πρωτοπόροι της Liga Sagres στην Πορτογαλία προέρχονται από τρεις διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με τελευταία την απόδραση με 0-4 από την έδρα της Chaves. H Porto έχει μόλις 3 ήττες τη φετινή σεζόν με τη μία μάλιστα να μην είναι σε κανονικό 90λεπτο αλλά στα πέναλτι. Οι γηπεδούχοι έχουν να χάσουν σε κανονικό 90λεπτο από τον Οκτώβριο και την ήττα τους από τη Red Bull Leipzig.  Υποδέχονται τη Liverpool ξανά μετά τη φάση των ομίλων το 2007 όταν η αντίστοιχη αναμέτρηση είχε λήξει ισόπαλη με 1-1 και σίγουρα ο Sergio Conceicao πιστεύει ακόμη και σε νίκη όπως δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου αρκεί οι ποδοσφαιριστές του να εκτελέσουν σωστά το σχέδιο.

Από την άλλη μεριά, η Liverpool μετά από 9 χρόνια επιστρέφει στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης. Τελευταία της παράσταση ήταν το ανεπανάληπτο 4-4 απέναντι στην Chelsea τον Απρίλιο του 2009 για τη φάση των προημιτελικών που έδωσε τότε την πρόκριση στους Λονδρέζους. Ο Jurgen Klopp ξέρει πως το εγχείρημα της ομάδας του μόνο εύκολο δεν θα είναι και μίλησε με κολακευτικά λόγια για το σύνολο των γηπεδούχων, αναφερόμενος όχι μόνο στην εμπειρία της Porto στη διοργάνωση αλλά και στο ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Ωστόσο και εκείνος έχει το δικό του σχέδιο ώστε οι παίκτες του να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης.

Στο Dragao δοκιμάζεται η Liverpool στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του UCL
Στο Dragao δοκιμάζεται η Liverpool στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του UCL

Αγωνιστικά νέα : Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Felipe, αμφίβολος ο παρτενέρ του Marcano. Σίγουρα εκτός ο Danilo λόγω τραυματισμού (βασικός αμυντικός μέσος) ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί και η παρουσία του Aboubakar , βασικού επιθετικού των Πορτογάλων. Από μεριάς Liverpool τιμωρημένος ο Emre Can, καλές πιθανότητες επιστροφής στα δεξιά για τον Gomez, επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Henderson.

Στατιστικά στοιχεία : – Δεύτερη καλύτερη επίθεση των ομίλων ήταν η Liverpool. 

-Oι Reds μετρούν μόλις μία ήττα σε εκτός έδρας ευρωπαικά παιχνίδια υπό τον Klopp (συμπεριλαμβανομένου και του Europa League)

-Aήττητη σε 4 παιχνίδια απέναντι στην Porto είναι η Liverpool.

-Oι φιλοξενούμενοι παραμένουν μία από τις τέσσερις ομάδες που είναι αήττητες στη διοργάνωση.

-Η Porto σκόραρε τα περισσότερα γκολ από στημένες φάσεις στους ομίλους (8).

Μοιραστείτε το!

One thought on “Porto – Liverpool (preiew)

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com