Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αφού δε σε φοβούνται, ας σε σέβονται. Κι αν δε σε σέβονται;

Αφού δε σε φοβούνται, ας σε σέβονται. Κι αν δε σε σέβονται;

Η Tottenham κατάφερε να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από το Anfield, κάνοντας το 2-2 απέναντι στην Liverpool στην εκπνοή του αγώνα. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που βάσει της εικόνας του αγώνα ήταν και το πιο δίκαιο.

Στο ποδόσφαιρο όμως δεν υπάρχει πάντα δικαιοσύνη, υπάρχουν διάφορα κλισέ όπως «άγραφοι νόμοι», «άγριες ομορφιές», «κόντρα στη ροή του ματς» κοκ, για αυτό και είναι το πιο ωραίο άθλημα.

Δυστυχώς, υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας που λέγεται «ανθρώπινο (?) λάθος». Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρωταγωνιστές μπορεί να είναι κάποιος ή κάποιοι από τους 22 εντός των 4 γραμμών του γηπέδου που μπορεί με ένα λάθος να κρίνουν την έκβαση του παιχνιδιού, υπάρχουν οι δύο άνθρωποι που ελέγχουν την «αγωνιστική σκακιέρα», όπου με μια αλλαγή μπορεί να αλλάξουν θετικά ή αρνητικά τη ροή του παιχνιδιού, αλλά υπάρχουν και οι «άρχοντες του αγώνα» οι οποίοι βοηθούν στην ομαλή (ή μη) διακύμανση του παιχνιδιού.

Η Tottenham κατάφερε να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από το Anfield, κάνοντας το 2-2 απέναντι στην Liverpool στην εκπνοή του αγώνα. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που βάσει της εικόνας του αγώνα ήταν και το πιο δίκαιο.  Στο ποδόσφαιρο όμως δεν υπάρχει πάντα δικαιοσύνη, υπάρχουν διάφορα κλισέ όπως "άγραφοι νόμοι", "άγριες ομορφιές", "κόντρα στη ροή του ματς" κοκ.  Δυστυχώς, υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας που λέγεται "ανθρώπινο (?) λάθος". Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρωταγωνιστές μπορεί να είναι κάποιος ή κάποιοι από τους 22 εντός των 4 γραμμών του γηπέδου που μπορεί με ένα λάθος να κρίνουν την έκβαση του παιχνιδιού, υπάρχουν οι δύο άνθρωποι που ελέγχουν την "αγωνιστική σκακιέρα", όπου με μια αλλαγή μπορεί να αλλάξουν θετικά ή αρνητικά τη ροή του παιχνιδιού, αλλά υπάρχουν και οι "άρχοντες του αγώνα" οι οποίοι βοηθούν στην ομαλή (ή μη) διακύμανση του παιχνιδιού.  Με τελευταίο παράδειγμα τον διαιτητή Jon Moss, τον επόπτη γραμμής Ed Smart και τον τέταρτο Martin Atkinson να μην ξέρουν αν πρέπει να δοθεί το πέναλτι του Karius στον Kane, αλλά και τον Smart να παίρνει πάνω του την -όποια- παράβαση είδε του Van Dijk στην εκπνοή του αγώνα, η Liverpool έχει χάσει φέτος ουκ ολίγους βαθμούς λόγω ελεγχόμενων αποφάσεων, από την πρεμιέρα μάλιστα.
Πόσο σέβονται οι διαιτητές την Liverpool;

Με τελευταίο παράδειγμα τον διαιτητή Jon Moss, τον επόπτη γραμμής Ed Smart και τον τέταρτο Martin Atkinson να μην ξέρουν αν πρέπει να δοθεί το πέναλτι του Karius στον Kane, αλλά και τον Smart να παίρνει πάνω του την -όποια- παράβαση είδε του Van Dijk στην εκπνοή του αγώνα, η Liverpool έχει χάσει φέτος ουκ ολίγους βαθμούς λόγω ελεγχόμενων αποφάσεων, από την πρεμιέρα μάλιστα.

 

Γκολ-οφσάιντ στην εκπνοή απέναντι στην Watford

Ξεκινώντας με την πρεμιέρα απέναντι στην Watford, η Liverpool ισοφαρίζεται με γκολ του Britos, το οποίο ήταν οφσάιντ. Δείτε το 3-3 στο παρακάτω βίντεο.

Στραβοπάτημα της Liverpool απέναντι στην Burnley

Η Liverpool την 16 Σεπτεμβρίου χάνει τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη και το 1-1 απέναντι στην Burnley παραμένει. Στο 86ο λεπτό χάνει τεράστια ευκαιρία με τον Solanke να βρίσκει το δοκάρι στα 2 μέτρα από τη γραμμή του τέρματος, όμως έχει προηγηθεί πέναλτι στον Salah, όπως μπορεί να δει κανείς στο 4:13.

 

Η Newcastle ισοφαρίζει με γκολ-οφσάιντ

Την 1η μέρα του Οκτώβρη, οι Reds αντιμετωπίζουν την Newcastle στο St Jame’s Park και ισοφαρίζονται με γκολ που είναι οριακά οφσάιντ. Η φάση στο 1:50 του βίντεο.

Πέναλτι στην Everton λόγω… χιονόπτωσης

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το απίστευτο πέναλτι που κερδίζει η Everton την 10η του Δεκέμβρη στο Anfield; Αν δεν το θυμάστε, υπάρχει στο 5:41

 

Ρεσιτάλ Moss και 2-2 η Tottenham

Δε θα πούμε κάτι για αυτό το παιχνίδι, το μελάνι που έχει χυθεί δεν έχει ακόμα στεγνώσει, επομένως απολαύστε το βίντεο με πολλή δύναμη κι ακόμα μεγαλύτερη ψυχραιμία. Κι αν δείτε ολόκληρο το ματς, μετρήστε πόσα μαρκαρίσματα των παικτών των Spurs σηκώνουν κίτρινη κάρτα και πόσα οφσάιντ χαρίστηκαν στον Harry Kane.

 

Bonus

Και μια απόφαση από το FA Cup, ενδεικτικό της «μεταχείρισης» που λαμβάνει η Liverpool. Ο Holgate «στέλνει» τον Firmino στο κοινό αλλά αντί της κόκκινης κάρτας, κοντεύουμε να του ζητήσουμε και συγγνώμη.

 

Οι παραπάνω φάσεις επηρεάζουν καθαρά το τελικό αποτέλεσμα. Το πέναλτι του γίνεται στον Salah στο εντός έδρας ματς με την Burnley, θα μπορούσε να είχε καταλήξει άουτ ή να το είχε βγάλει ο τερματοφύλακας, παρόλα αυτά είναι μια φάση στο 86ο λεπτό που σηκώνει συζήτηση και θα μπορούσε να κρίνει το αποτέλεσμα, όμως όταν ένα πέναλτι είναι μη γενόμενη φάση λόγω λανθασμένης απόφασης, το αποτέλεσμα αλλάζει.

 

Το «ταμείο» για την ομάδα από αυτή την αντιμετώπιση

Οι φάσεις δεν είναι λίγες, οι βαθμοί που έχουν χαθεί φτάνουν τους 10. Αν εξαιρέσουμε ότι πλην του αγώνα με την Newcastle και του αγώνα με την Everton, όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια έχουν φάσεις που γίνονται μετά το 85ο λεπτό, αν και οι δύο ομάδες σκοράρουν δύο αντικανονικά γκολ.

Είναι φάσεις που σήκωσαν τεράστια συζήτηση. Όπως επίσης μεγάλη συζήτηση σήκωσε και το γκολ του Dominic Solanke απέναντι στην West Brom. Ένα γκολ-χέρι που θεωρήθηκε από πολλούς ακούσιο, αλλά δεν το περιλαμβάνουμε στη λίστα καθώς είναι μια τόσο δύσκολη και -κυρίως περίεργη- φάση, που αν γινόταν κατά της ομάδας μας θα συμφωνούσαμε κατά 90% με την απόφαση του διαιτητή.

Εξαιρώντας τα δύο ματς που αναφέραμε παραπάνω, όπου η… καφενειακή δικαιολογία «μεγάλη ομάδα είσαι, ρίξε τους τρια γκολ μετά να τελειώνεις» πάει περίπατο, θα μπορούσε στα υπόλοιπα παιχνίδια, στα λεπτά που απομένουν κάποια ομάδα να ισοφαρίσει εφόσον η Liverpool προηγείται και δεν αδικείται; Μόνο η Burnley (αν υποθέσουμε ότι γίνεται το 2-1 στο πέναλτι που δε δίνεται), καθώς το πέναλτι της Tottenham και η ισοφάριση της Watford έρχονται στο 93ο λεπτό όπου θεωρητικά λιγοστεύει επικίνδυνα ο χρόνος. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, αλλά το περιθώριο της μη-αντίδρασης στις παραπάνω κακές διαιτητικές αποφάσεις, είναι κατά της Liverpool.

 

Το δικό μας συμπέρασμα

Το θέμα του σεβασμού προς την ομάδα είναι κάτι που τον τελευταίο καιρό γίνεται ολοένα και περισσότερο αντικείμενο κουβέντας.

Κι αφού δε σε φοβούνται, ας σε σέβονται. Τί γίνεται όμως όταν δε σε σέβονται;

Το σίγουρο είναι ότι η διοργανώτρια αρχή πρέπει να σκεφτεί αν η ποιότητα της διαιτησίας είναι ανάλογη του προϊόντος που πουλάει τόσο ακριβά παγκοσμίως.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com