Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Το κέντρο θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνο για την ήττα»!

«Το κέντρο θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνο για την ήττα»!

Liverpool εναντίον West Brom

Αν και υπό τις οδηγίες του Jurgen Klopp δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Κόκκινοι έχασαν παίζοντας εναντίον ενός αντιπάλου που δεν θα έπρεπε να τους προβληματίσει καθόλου, εν τούτοις η ήττα αυτή θεωρήθηκε ιδιαίτερα επώδυνη από τους φιλάθλους της ομάδας, αφού συνοδεύτηκε με αποκλεισμό από το θεσμό του Κυπέλλου.

Όπως ήταν αναμενόμενο με το τέλος του αγώνα πολλοί οπαδοί των Κόκκινων δεν δίστασαν να κριτικάρουν χρησιμοποιώντας «σκληρή» γλώσσα ,την άμυνα της ομάδας τους.

Μια ενδιαφέρουσα όμως ανάλυση τακτικής που κυκλοφόρησε στο Youtube από τον Nouman, δείχνει ότι ως,κύριοι υπεύθυνοι για την ήττα θα έπρεπε να χαρακτηρισθούν μόνο δύο κεντρικοί παίκτες της Liverpool, και πιο πολύ μάλιστα ο ένας από αυτούς ο Emre Can!

Η ανάλυση τακτικής του Nouman, δείχνει πλήρη αποδιοργάνωση στο κέντρο ,η οποία άφηνε μεγάλες περιοχές ακάλυπτες, και έδινε έτσι την ευκαιρία στους επιθετικούς της West Brom, να προκαλέσουν τη ζημιά που παρακολουθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα ως το καταλληλότερο παράδειγμα για την ανάδειξη αυτής της ασυνεννοησίας στο κέντρο της Liverpool, θεωρήθηκε το πρώτο γκολ από πλευράς West Brom.

Με τη Liverpool να αφήνει τρεις σε αμυντική επιφυλακή, στις επιθέσεις της, χρειαζόταν το τρίο των Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, και Can για να ανακόπτει τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων.

Ο Gini σε γενικές γραμμές θεωρήθηκε ότι πέτυχε στο ρόλο του, ενώ και ο Oxlade-Chamberlain το πάλεψε, σε αντίθεση με τον Can που υπέφερε.

Πάρτυ στο τερέν του Anfield έστησαν οι παίκτες του Pardew ειδικά στο πρώτο ημίχρονο
Πάρτυ στο τερέν του Anfield έστησαν οι παίκτες του Pardew ειδικά στο πρώτο ημίχρονο

Στην περίπτωση του πρώτου τέρματος λοιπόν της West Brom, ο Can φεύγει μπροστά για να πρεσάρει τον παίκτη που έχει την μπάλα, αφήνοντας μεγάλο κενό, πίσω του και μπροστά από την άμυνα της Liverpool που αμυνόταν σε στενές γραμμές.

Ο Oxlade – Chamberlain, σπεύδει να καλύψει το κενό, αφήνοντας όμως ακάλυπτη τη δεξιά πλευρά της ομάδας του- απ’ ‘όπου προήλθε και το γκολ.

Η έλλειψη της πειθαρχίας μεταξύ των δύο παικτών, πίεσε ιδιαίτερα τα πλάγια της Liverpool, με αποτέλεσμα το 1-3 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το συγκεκριμένο βίντεο αναφέρεται επίσης και στο ρόλο του Alberto Moreno, ο οποίος δέχθηκε σφοδρή κριτική για την απόδοση του και είχε φυσικά ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο.

Όταν όμως στο 2ο ημίχρονο, η Liverpool γύρισε σε 4-4-2 το σχήμα της, έπαιξε πολύ καλύτερα, και μάλιστα έκανε ότι μπορούσε για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Με την είσοδο μάλιστα του James Milner ,o Moreno «ελευθερώθηκε» δημιουργώντας ευκαιρίες ενώ και ο Άγγλος πρόσφερε περισσότερη κάλυψη στους Oxlade-Chamberlain και Can!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com