Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > O Klopp ρισκάρει που δεν ενισχύει την ομάδα του

O Klopp ρισκάρει που δεν ενισχύει την ομάδα του

Καμία δικαιολογία δεν αναζήτησε ο Jurgen Klopp

Γράφει ο Jamie McLaughlin

H Liverpool βρίσκεται σε μία φανταστική κατάσταση τους τελευταίους μήνες και βρίσκεται σε εξαιρετικές συνθήκες για να τερματίσει στους 4 πρώτους της Premier League, παρά την απογοητευτική ήττα της Δευτέρας απέναντι στη Swansea. Όμως δεν φαίνεται ότι ο Jurgen Klopp διατίθεται να αγοράσει κάποιον παίκτη παρά το γεγονός ότι έχασε τον μάγο του, Philippe Coutinho, νωρίτερα αυτον τον μήνα.

Με ομάδες όπως η Manchester City, η Arsenal, η Chelsea, οι Spurs και η United να κοιτάζουν να ενισχυθούν για το δυναμικό τέλος της σεζόν, η Liverpool φαίνεται ικανοποιημένη με το ρόστερ που έχει ώστε να τελειώσουν τη σεζόν.

Ο Klopp έκανε μία απόκτηση κλειδή με τον Virgil Van Dijk για το μέλλον την ομάδα, αλλά τα λεφτά που δόθηκαν υποψίασαν τον κόσμο ότι ίσως να ξοδέυτηκαν μόνο και μόνο επειδή φεύγει ο Philippe Coutinho έναντι ενός τεράστιου ποσού και τελικά λίγες ημέρες μετά οι φόβοι τους βγήκαν αληθινοί.

Το να αφήνεις έναν τέτοιο παίκτη να φύγει στα μέσα της σεζόν είχε πολλούς να πιστεύουν ότι η Liverpool έχει εναλλακτική λύση ήδη έτοιμη, αλλά με λίγες ημέρες να απομένουν στο μεταγραφικό παράθυρο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Φαίνεται ότι ο Klopp και η Liverpool παίρνουν ένα τεράστιο ρίσκο με το να μην προσθέτουν κάποιον ποιοτικό παίκτη και η ήττα από την τελευταία Swansea έδειξε κάποιες από τις αδυναμίες της.

Η Liverpool αντιμετώπισε άλλη μία ομάδα που αμύνθηκε πολύ πίσω και υπάρχουν και άλλοι αντίπαλοι στην Premier με την ίδια τακτική. Η απουσία του Coutinho σε τέτοια παιχνίδια θα είναι μεγάλη απώλεια για τη Liverpool καθώς μπορεί να δώσει αυτήν την βαθιά μπαλιά που θα ανοίξει την άμυνα στα δύο και θα κερδίσει το παιχνίδι για την ομάδα σου.

Αλλά η Liverpool δεν διαθέτει πια τον Coutinho και το κέντρο φαινόταν ότι δεν είχε την δημιουργικότητα που χρειαζόταν, με τον Wijnaldum και τον Can να έχουν έλλειμα ιδεών και την επιστροφή του Jordan Henderson σύντομα να μην προσφέρει και πολλά περισσότερα από θέμα δημιουργικότητας.

H μεταγραφή Coutinho δημιουργεί έλλειμα δημιουργικότητας στον άξονα

Η επίθεση της Liverpool είναι γνωστή και χιλιοτραγουδισμένη, αλλά ο Roberto Firmino παίζει τεράστιο ρόλο με το πως συνδυάζεται με τους Salah, Mane και Ox επιθετικά και θα ήταν σοβαρό ζήτημα μία ενδεχόμενη απουσία του, παρά την επιστροφή του Lallana από τραυματισμό. Ο Dom Solanke και ο Danny Ings είναι οι μόνες επιλογές ουσιαστικά για να καλύψουν τον Firmino, καθώς η καριέρα του Sturridge φαίνεται τελειωμένη στη Liverpool.

O Τερματοφύλακας είναι άλλη μία μεγάλη ανησυχία και τώρα ο Klopp έχει ουσιαστικά πεισ τον Simon Mignolet ότι δεν είναι αρκετά καλός, καθώς κάνει τον Loris Karius το #1 του, όμως κανείς από τους δύο δεν φαίνεται αρκετά καλός για τη Liverpool.

Όταν βλέπεις τους αντιπάλους της Liverpool, η ομάδα του Klopp δεν φαίνεται τόσο δυνατή και όταν παρατηρείς τον πάγκο στο παιχνίδι με τη Swansea, δεν μπορείς να βρεις παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού και να οδηγήσουν σε ανατροπή.

Νομίζω πως ο Klopp παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο με το να βασιστεί στο υπάρχον ρόστερ μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς η Liverpool είναι σε μεγάλη μάχη για την τετράδα και είναι ζωτικό για τις φιλοδοξίες τους, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο Champions League ή το FA Cup.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com