Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στάση Liberty για τη Liverpool

Στάση Liberty για τη Liverpool

swansea

Στο Liberty Stadium σταμάτησε το αήττητο σερί της Liverpool.  Τρεις μήνες ακριβώς μετά την τελευταία της ήττα στο πρωτάθλημα αλλά και σε όλες τις διοργανώσεις,  η Liverpool γνώρισε ήττα με 1-0 από την ουραγό Swansea και έχασε την ευκαιρία να αυξήσει την διαφορά της από την Tottenham αλλά και φθάσει την Chelsea. Αρκετά μέτρια εμφάνιση από την ομάδα του Klopp που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις τεσσεριε πέντε ευκαιρίες που έφτιαξε. Το ματς :

 

Α Ημίχρονο :

Παιχνίδι χωρίς κανένα ρυθμό είχαμε στο πρώτο εικοσάλεπτο. Η Swansea ευλόγως περίμενε τη Liverpool πίσω από τη σέντρα χωρίς να πάρει το παραμικρό ρίσκο. Η Liverpool από την άλλη άλλαζε με υπομονή τη μπάλα χωρίς να βρίσκει διαδρόμους. Για αυτό και η πρώτη καλή στιγμή ήταν η κεφάλια του Van Dijk από το κόρνερ του Chamberlain στο 22ο λεπτό που πέρασε λίγο άουτ. Το πρεσσινγκ των φιλοξενούμενων ήταν πολύ καλό και ανάγκαζε τους μέσους της Swansea να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά και έτσι δεν υπήρχε σύνδεση μεταξύ κέντρου και επιθετικής γραμμής των γηπεδούχων. Στο 30′ οι Reds έχασαν κλασική ευκαιρία με τον Salah να κινείται οριακά offside στην πλάτη της Άμυνας και να εκτελεί ψηλά με το αριστερό αφού έγινε αποδέκτης καταπληκτικής μακρινής μεταβίβασης του Van Dijk. Στο 33′ ο Chamberlain σούταρε από τα δεξιά αλλά ο Fabianski μπλόκαρε χαμηλά στη γωνία του.  Στο 40′ όμως η Swansea άνοιξε το σκορ στο πρώτο της σουτ στο στόχο. Ο Van Dijk απέκρουσε σε πρώτο χρόνο το κόρνερ ωστόσο η μπάλα έμεινε στην περιοχή,  ο Fernandez έστρωσε τη μπάλα και ο Mawson με πλασέ στην κίνηση δεν άφησε περιθώριο στον Karius για το 1-0. Ο Mane στο 46′ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει καθώς σε κόντρα επίθεση ο Salah σήκωσε τη μπάλα για το Σενεγαλέζο ο οποίος όμως δεν την βρήκε όπως θα ήθελε με πλασέ στην κίνηση και την έστειλε άουτ ενώ γλίστρησε κιόλας στην τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου.

matip

Β Ημίχρονο :

Η Liverpool άρχισε να πιέζει μετά μανίας μην αφήνοντας την Ουαλική ομάδα να πάρει ανάσα και να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Ο Salah στο 54′ απείλησε με σουτ εκτός περιοχής το οποίο πήγε άουτ. Στο 60′ ο Αιγύπτιος πάλι άγγιξε την ισοφάριση αλλά ο Fabianski έδιωξε σε κόρνερ το απευθείας χτύπημα φάουλ του. Οι παίκτες του Klopp μπορεί να μην έφτιαχναν εύκολα φάσεις ήταν όμως πιο κινητικοί στο δεύτερο μέρος. Στο 71′ ο Matip σε μια από τις πολλές προωθήσεις του, γεγονός που καταδεικνύει το βάθος των γραμμών της Swansea, έπιασε καλό σουτ λίγο έξω από την περιοχή  ωστόσο και αυτό κατέληξε άουτ. Στο 77′ ο Danny Ings που πέρασε λίγο νωρίτερα αλλαγή σούταρε μέσα από την περιοχή από πλάγια θέση αλλά ο Fabianski ξανά μπλόκαρε σταθερά. Το σουτ του Gomez μετά την κούρσα του προς την περιοχή επίσης δεν είχε ευτυχή κατάληξη στο 81′.  Ο Can στο 91′ αστόχησε με κακή ισορροπία στο κορμί του ενώ στην τελευταία φάση η Liverpool έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Roberto Firmino έστειλε από κοντά με κεφαλιά την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Fabianski, στο επακόλουθο κόρνερ και με μπροστά τον Karius το γκολ δεν ήρθε και κάπως έτσι το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα μας το παιχνίδι κυπέλλου με τη West Bromich Albion το Σάββατο. YNWA!

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com