Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Coutinho: Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος

Coutinho: Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος

Μια εικόνα από το μέλλον του Coutinho

Μ’αρέσει να μη λέω πολλά. Και ειδικά σε θέματα όπως αυτό του Coutinho. Παρόλα αυτά, θα πω αρκετά, γιατί αυτό «σηκώνει» η αχαριστία.

Δε θέλω να παριστάνω τον προφήτη, μετά Χριστόν, καθώς σε περίπτωση ο Βραζιλιάνος εξακολουθούσε να φοράει τα κόκκινα μέχρι το καλοκαίρι, για μένα το γυαλί έχει ραγίσει και δεν κολλά. Με ή χωρίς αίτημα μεταγραφής.

Το πρόβλημα στην αντιμετώπιση της κατάστασης από τον ίδιο τον παίκτη, δεν είναι η πράξη! Δεν είναι το αν έχει ή αν θα προβεί σε δεύτερο αίτημα μεταγραφής! Είναι η θέλησή του να τινάξει τα πάντα στον αέρα!

Ο Coutinho συμπεριφέρεται σαν να κάνει επικίνδυνο μαρκάρισμα το οποίο δε βρίσκει τον αντίπαλο, αλλά λόγω πρόθεσης, σηκώνει κόκκινη κάρτα!

Και αν το καλοκαίρι δόθηκε «συγχωροχάρτι» στα διάφορα «ναζάκια» του Βραζιλιάνου, αν κάνεις το ίδιο και δεύτερη φορά, στην καλύτερη σε έχουν πιάσει (το λιγότερο) κορόιδο.

Ένα ακόμα δείγμα της αχαριστίας του, είναι το γεγονός ότι επιθυμεί να πάει άμεσα στη Βαρκελώνη ενώ:
1. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League
2. Μπορεί να παίξει τα «ρέστα» του στην διοργάνωση, αγωνιζόμενος με την Liverpool, η οποία ενισχύθηκε με ένα αστρονομικό ποσό σε μια θέση που πονούσε εδώ και χρόνια, άρα διατηρεί το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση «κι όπου τον βγάλει»
3. Για την Barcelona, η υπόθεση La Liga φαίνεται εύκολη ακόμα και χωρίς αυτόν, καθώς διατηρεί διαφορά ασφαλείας από ομάδες που ενδεχομένως θα μπορούσαν να της κάνουν ζημιά
4. Επέστρεψε ο Dembele, επομένως η κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού για τους Καταλανούς είναι πλέον διαθέσιμη
5. Είτε εδώ, είτε εκεί, θα διατηρήσει τη θέση του με την Εθνική Βραζιλίας για το Μουντιάλ
6. Αν η ομάδα δεσμευτεί να τον πουλήσει το καλοκαίρι, ενδεχομένως να έρθει μια ακόμα πιο συμφέρουσα πρόταση οικονομικά, τόσο για τον ίδιο, παίρνοντας ένα ακόμα καλύτερο συμβόλαιο ανάλογα με την πορεία της Βραζιλίας, όσο και για την ομάδα που θα μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα. Ενδεχομένως το τελευταίο να μην τον συμφέρει καθώς δε γνωρίζουμε το «ταβάνι» των Καταλανών.

Δικαίωμα να κάνουν «μπάχαλο» (επιεικώς) τα αποδυτήρια, δεν είχαν ο Dalglish, ο Gerrard, ο Rush και άλλοι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ποδοσφαιριστές που τίμησαν την φανέλα της Liverpool.

Ο Coutinho μετακομίζει στην Βαρκελώνη
Ο Coutinho μετακομίζει στην Βαρκελώνη

Απ’ότι φαίνεται, ο Βραζιλιάνος δεν έχει αναλογιστεί το πού βρισκόταν πριν περίπου μισή ντουζίνα χρόνια, δε θυμάται το ρόλο του στα… αζήτητα της Inter και ξεχνά ότι η τελευταία φορά που φόρεσε περιβραχιόνιο αρχηγού ίσως ήταν στις ακαδημίες της… Αναγέννησης Vasco da Gama ή στον… Κεραυνό Rio de Janeiro.

Επειδή όλα αυτά φαντάζουν μακρινές αναμνήσεις ενός ωραίου παραμυθιού όπου από «ασχημόπαπο» της Inter, κατέληξε «κύκνος» (ή «κορμοράνος») στα κόκκινα του Merseyside, ας θυμηθούμε ορισμένες φράσεις που ειπώθηκαν από τον ίδιο πριν από 12 περίπου μήνες.

«Αντιλαμβάνομαι τί σημαίνει η Liverpool. Μπορώ να αναφέρω τα ονόματα των Dalglish, Rush, Hansen, Souness, Suarez, Gerrard. Είμαι εδώ αρκετά χρόνια, δε νιώθω νέος εδώ, καταλαβαίνω. Το να υπογράψω νέο συμβόλαιο με το σύλλογο, ο στόχος μου είναι να γίνω κάποια στιγμή ένας σαν αυτούς. Είναι θρύλοι. Μπορείς να αντιληφθείς την επιτυχία από την αφοσίωση ή τους τίτλους. Ή και τα δύο. Για να γίνω κι εγώ σαν αυτούς, έχω πολλά να κάνω. Θέλω να κερδίσω τίτλους, έχω πέντε χρόνια συμβόλαιο και μου δίνεται αυτή η ευκαιρία».

Ναι ε; Έλα όμως που είναι κι άλλα…

«Πρέπει να βρεις ένα μέρος να εκφράζεσαι ελεύθερα, να παίζεις χωρίς φόβο, να δίνεις όσα μπορείς. Όταν βρεις αυτό το μέρος, μένεις. Αυτός ο σύλλογος, η Liverpool, σου το παρέχει. Στόχος είναι η επιστροφή στην κορυφή και πιστεύω σε αυτό. Θέλω να είμαι μέρος αυτού».

Ο χρόνος δε γυρίζει σίγουρα πίσω. Και είμαι σίγουρος ότι με τα «ναζάκια» του, κατάφερε να στρέψει 100% και τους τελευταίους υποστηρικτές του.

Στο κάτω-κάτω, ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος!

ΥΓ. Προσπαθώ να καταλάβω πόσο μεγαλύτερο πρόβλημα δημιούργησε ο Sakho για να έχει τέτοιου είδους αντιμετώπιση από τον Jurgen Klopp, ενώ το περασμένο καλοκαίρι, στον Coutinho υπήρξε μια πρωτόγνωρη επιείκεια, λίγες ώρες μάλιστα πριν την πρεμιέρα της Premier League!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com