Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Van Dijk συστήθηκε αρχοντικά με το «καλημέρα»!

Ο Van Dijk συστήθηκε αρχοντικά με το «καλημέρα»!

Van Dijk Liverpool

Ο Virgil Van Dijk δεν κρατιόταν να παίξει για τη Liverpool όπως είχε δηλώσει στη συνέντευξη τύπου πριν το χθεσινό παιχνίδι ο Jurgen Klopp. Μπορεί να είχε κάνει μόλις 3 γεμάτες προπονήσεις ωστόσο ο Γερμανός του έδωσε χθες βράδυ το βάπτισμα του πυρός μπροστά στο κοινό του Anfield.

Δεν είναι εύκολο να κάνεις το ντεμπούτο σου σε ένα παιχνίδι τέτοιας ιδιαιτερότητας έχοντας να διαχειριστείς την ταμπέλα του πιο ακριβού πλέον αμυντικού στον κόσμο. Ο Ολλανδός ωστόσο ξεκίνησε εξαιρετικά τη νέα σελίδα της καριέρας του. Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και αναδείχθηκε και πολυτιμότερος της αναμέτρησης.

Με εξαίρεση μία φάση στο πρώτο ημίχρονο που του ξέφυγε στα αριστερά ο Bolasie χωρίς ωστόσο να απειλήσει μετέπειτα, ο Ολλανδός ήταν κυρίαρχος.  Καθάρισε τους…αιθέρες με 5 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες (περισσότερες από κάθε άλλον στο ματς), είχε 79 επαφές με τη μπάλα (δεύτερος σε όλο το παιχνίδι),  κέρδισε δύο φορές τη μπάλα από μεταβίβαση αντιπάλου (πρώτος για τη Liverpool και εδώ), έκανε τις περισσότερες πάσες από κάθε άλλον στο παιχνίδι (62), έκανε τις περισσότερες μακρινές μεταβιβάσεις από μεριάς Liverpool (4), είχε 2προσπάθειες στο στόχο (ο μοναδικός στο γήπεδο) ενώ πέτυχε και το νικητήριο τέρμα.

Ο Van Dijk μετά το γκολ του μπροστά στην Kop End
Ο Van Dijk μετά το γκολ του μπροστά στην Kop End

Πόσα περισσότερα να κάνει στο πρώτο του ενενηντάλεπτο; Προσωπικά κράτησα δύο στιγμές στο παιχνίδι. Και οι δύο στο πρώτο ημίχρονο. Πιο πριν όμως παραθέτω δύο στοιχεία. Το ένα είναι πως ο Klopp επέμενε για την απόκτηση του VVD επειδή είναι αυτό που οι προπονητές λένε «commanding defender», ένας αμυντικός δηλαδή που διατάζει και κατευθύνει συνεχώς την άμυνα του. Το δεύτερο είναι πως ο ίδιος ο παίκτης στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη μετεγγραφή του συστήθηκε ως «vocal», ως ένας αμυντικός δηλαδή που φωνάζει συνεχώς στους συμπαίκτες του.

Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν, υπάρχουν δύο πλάγια της Everton από αριστερά όπου αν προσέξετε τον Van Dijk κατευθύνει τις θέσεις 2 και τριών παικτών του ενώ μάλιστα στη μία ωρύεται πραγματικά στον Robertson. Δύο φάσεις που επιβεβαιώνουν και τα δύο άνωθι στοιχεία. Ένας τέτοιος αμυντικός έλειπε πάρα μα πάρα πολύ από την καρδιά της κόκκινης άμυνας χώρια των όλων άλλων αρετών που έχει σαν ποδοσφαιριστής και τις οποίες έχουμε αναλύσει σε προγενέστερο χρόνο και ασφαλώς θα απολαύσουμε τα επόμενα χρόνια.

Ο Van Dijk δεν θα βρίσκεται πάντα στις επίκαιρες θέσεις να διορθώνει τα σφάλματα ενδεχομένως όλων των άλλων. Ούτε και ο ίδιος θα τα κάνει όλα τέλεια. Είναι αμυντικός στην ταχύτητα του ποδοσφαίρου εν έτει 2017 αλλά και συμμετέχων στο άθλημα του λάθους. Ωστόσο από την πρώτη του κιόλας παράσταση στο Anfield έδειξε πως μπορεί να είναι ο βράχος πάνω στον οποίο θα χτιστεί η άμυνα της Liverpool. Αν συνεχίσει έτσι, έχω την εντύπωση πως στο άμεσο μέλλον ελάχιστοι θα θυμούνται πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για εκείνον. Η ομάδα μας έχει επενδύσει σε έναν εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό και εκείνος από την πρώτη μέρα μας έδωσε αφορμές να τον χειροκροτήσουμε δυνατά. Και προβλέπω πως θα βαρεθούμε να τον χειροκροτάμε.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com