Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ιπτάμενος Van Dijk την Liverpool οδηγεί!

Ιπτάμενος Van Dijk την Liverpool οδηγεί!

Van Dijk Liverpool

Ήταν μοιραίο, όπως φαίνεται. Ο κύριος «ακριβότερη μετεγγραφή αμυντικού», αυτός που περίμεναν όλοι να κράξουν, ο Virgil Van Dijk, εν τέλει ξεκίνησε την απόσβεση του ποσού που δαπανήθηκε κι έστειλε την Liverpool στην επόμενη φάση του FA Cup, επικρατώντας της Everton με 2-1!

Α Ημίχρονο : 

Το πρώτο 20λεπτο είδε τη Liverpool να δίνει τη μπάλα στην Everton και να περιμένει να κλέψει μπάλες. Βέβαια, αρκετοί παίκτες του Klopp ειδικά από τη μέση και μπροστά ήταν κάπως νωχελικοί και φαινόταν να λείπει από τους Reds η ένταση κινήσεων που τους διακρίνει. Ο Klopp επέλεξε 4-2-3-1 με τον Lallana στο ρόλο του επιτελικού μέσου. Η Everton από την αρχή του αγώνα έκανε σαφές πως θα χτυπούσε περισσότερο στα αριστερά της Liverpool με την ταχύτητα του Bolasie. Η πρώτη καλή ομαδική κίνηση των γηπεδούχων ήταν στο 26ο λεπτό με τη σέντρα του Gomez να συναντά το Milner μέσα στην περιοχή αλλά η με τη μία σέντρα αυτού να μη βρίσκει νέο αποδέκτη στην περιοχή. Στον δεύτερο ωραίο ομαδικό συνδυασμό των παικτών της Liverpool, οι Reds κέρδισαν πέναλτι με τον Holgate να κρατά παρατεταμένα τον Lallana και τον Madley να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ο Milner δεν αστόχησε και έγραψε το 1-0 κάνοντας το καλύτερο δώρο στον εαυτό του για τα χθεσινά του γενέθλια. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάτι άλλο αξιοσημείωτο αγωνιστικά εκτός από τη μανούρα του Mason Holgate με τον Firmino.  O Βραζιλιάνος κέρδισε το πλάγιο μετά από πίεση στον αμυντικό της Everton και ο Holgate μόλις η μπάλα και ο Firmino (προστατεύοντας με την πλάτη το πλάγιο υπέρ της Liverpool) βγαίνουν αγωνιστικού χώρου τον σπρώχνει με τα δύο χέρια στις κερκίδες ενώ η μπάλα έχει βγει εκτός αγώνα και σκανδαλωδώς ο αμυντικός της Everton δεν αποβλήθηκε για αυτή την εκτός φάση παράβαση παρότι ο διαιτητής Madley συμβουλεύτηκε και τον τέταρτο διαιτητή. Mάλιστα διέφυγε και του πειθαρχικού ελέγχου γενικότερα με τον άρχοντα της αναμέτρησης να μην τιμωρεί ούτε με κίτρινη κάρτα!

Ο Milner άνοιξε το σκορ για τη Liverpool από την άσπρη βούλα
Ο Milner άνοιξε το σκορ για τη Liverpool από την άσπρη βούλα

Β Ημίχρονο :

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στη Liverpool και τον Joe Gomez που ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι από το κόρνερ του Chamberlain αστόχησε με κεφαλιά από μία θέση και υπό συνθήκες που όφειλε να είχε κάνει το 2-0. Αμέσως μετά ο Lallana βιάστηκε να πλασάρει σε σπριντ με τον Holgate που μπορεί να τον έβγαζε τετ α τετ και πλάσαρε άστοχα. Στο 59 ο Robertson μπήκε απειλητικά από τα αριστερά και η σέντρα σουτ που εξαπέλυσε εξουδετερώθηκε αποτελεσματικά από τον Pickford. Στο 63 ο Van Dijk άγγιξε το ονειρικό ντεμπούτο μπροστά στο Kop αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Pickford. Στο 67 η Everton ισοφάρισε με το πρώτο της σουτ στο στόχο σε όλο το παιχνίδι. Μετά από κόρνερ της Liverpool, οι φιλοξενούμενοι εκδήλωσαν καταπληκτική κόντρα επίθεση και ο Sigurdsson με πλασέ στην κίνηση άφησε άγαλμα τον Karius και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στην συνέχεια η Liverpool έψαξε πεισματικά το γκολ που ενδεχομένως θα της έδινε την πρόκριση και το βρήκε στο 84′ όταν από κόρνερ του Oxlade – Chamberlain ο Van Dijk σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και πρόλαβε τον Pickford για να πετύχει το παρθενικό του τέρμα στην πρώτη του συμμετοχή με τα κόκκινα. Τελικό σκορ 2-1 με τον Virgil να κάνει ονειρικό ντεμπούτο και τους οπαδούς των Reds στα ουράνια από τον τρόπο που ήρθε η πρόκριση επί του μεγάλου αντιπάλου της πόλης, διευρύνοντας το αήττητο σερί στα 16 παιχνίδια επί της Everton! Τα λέμε στον τέταρτο γύρο!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com