Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool – Everton (Preview)

Liverpool – Everton (Preview)

Ενώ η φασαρία γύρω από τον Coutinho αυξάνεται, η Liverpool υποδέχεται απόψε στις 21:55 την Everton για τον τρίτο γύρο του FA Cup. Η νικήτρια ομάδα προκρίνεται στην επόμενη φάση, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας οι δύο ομάδες θα παίξουν επαναληπτικό στο Goodison Park.

Οι Reds κρατάνε ένα σερί 16 αγώνων χωρίς ήττα, ενώ οι Toffees μετράνε σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη και δύο σερί ηττών, ωστόσο οι Reds δεν έχουν κανένα περιθώριο υποτίμησης του μεγάλου αντιπάλου της πόλης, σε ένα Merseyside derby ζωής και θανάτου. Εξάλλου, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πρόσφατα για το πρωτάθλημα στο Anfield, με την Everton να κλέβει τον βαθμό της ισοπαλίας με αμφισβητούμενο πέναλτι.

Η Everton αναμένεται να μην αλλάξει πολλά στον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί σήμερα, σε σχέση με τη τελευταία φορά που αγωνίστηκαν στο Anfield. Ο Allardyce δήλωσε ότι είναι ένα παιχνίδι καθαρά γοήτρου και θα το κυνηγήσει, ενώ ο Klopp δηλώνει ότι θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Επίσης, ο Jurgen άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει ντεμπούτο ο Virgil Van Dijk.

Στιγμιότυπο από το παιχνίδι κόντρα στην Everton στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων.
Στιγμιότυπο από το παιχνίδι κόντρα στην Everton στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Αγωνιστικά νέα: Οι Mohamed Salah και Philippe Coutinho είναι εκτός λόγω τραυματισμού (για τον δεύτερο τουλάχιστον αυτή η δικαιολογία ισχύει), ενώ οι Henderson και Moreno συνεχίζουν αποθεραπεία. Για την Everton παραμένουν εκτός οι Baines, Funes Mori και Coleman, ενώ ο Allardyce ενημέρωσε πως απών θα είναι και ο Michael Keane. Ο Barkley βρίσκεται ξανά κοντά στην μετακίνησή του στην Chelsea και θα είναι εκτός, ενώ αμφίβολος είναι και ο Gueye. Δύσκολο να συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Tosun, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετεγγραφή του στην Everton από την Besiktas.

Στατιστικά: – Η Liverpool μετράει δεκαπέντε σερί παιχνίδια χωρίς ήττα από την Everton σε όλες τις διοργανώσεις, που αποτελεί το μεγαλύτερο ρεκόρ χωρίς ήττα στην ιστορία της.

– Αυτή θα είναι η 24η συνάντηση των δύο ομάδων στο FA Cup, με την Liverpool να μετράει 10 νίκες, ενώ 7 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων στον θεσμό το 2012 στον ημιτελικό του Wembley , με την Liverpool να κάνει σπουδαία ανατροπή και να επικρατεί με 2-1. Τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων στην τρίτη φάση του θεσμού στην μακρινή χρονιά 1931/32

– Η LIverpool έχει να αποκλειστεί στον τρίτο γύρο από τον Ιανουάριο του 2011, όταν ηττήθηκε με 1-0 στο Old Trafford από την Manchester United.

– Στην άλλη πλευρά, οι Toffees μετράνε μόλις 1 στις 3 προκρίσεις στον τέταρτο γύρο τα τελευταία τρία χρόνια, με τους αποκλεισμούς να έρχονται από ομάδες της Premier.

Διαιτητής: Robert Madley

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com