Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η σύνοψη της Τετάρτης: Coutinho, Goretzka, Can και λοιποί

Η σύνοψη της Τετάρτης: Coutinho, Goretzka, Can και λοιποί

Καλησπέρα και καλή βραδιά. Ο νέος χρόνος μπήκε στις ζωές μας και οι γιορτές φτάνουν στο τέλος, όμως για το μετεγγραφικό παζάρι κι εμάς που καλύπτουμε την δράση του μήνα, τώρα αρχίζει η δουλειά. Και η χθεσινή είδηση ότι ο Coutinho εμμένει στην επιθυμία του να αγωνιστεί στην Barcelona άναψε την φωτιά της μετεγγραφικής περιόδου. Στο εν λόγω άρθρο θα κάνουμε μία σύνοψη των όσων γράφτηκαν σήμερα για Coutinho, Can, Goretzka και Lemar, ενώ υπάρχει χώρος και για τους Ceballos, Alisson και Woodburn.

Η υπόθεση Coutinho

Από την στιγμή που η Melissa Reddy έριξε την είδηση ότι ο Philippe επιμένει να μετακινηθεί στην Βαρκελώνη, έχουν γραφτεί αρκετά. Ο James Pearce αναφέρει ότι η Liverpool συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση, ως ‘κυβερνητικός εκπρόσωπος’ της ομάδας – και δεν έχει άδικο – ενώ ο Paul Joyce έγραψε ότι ο Βραζιλιάνος ίσως δεν φορέσει ξανά τα κόκκινα.

Στην σημερινή μέρα, έχουμε τις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις των Guillem Balague και Chris Bascombe. Ο Ισπανός έγκριτος ανταποκριτής του Sky Sports αναφέρει πως η Liverpool δεν έχει καθορίσει την στάση της στην υπόθεση, ούτε έχει βάλει τιμή στον παίκτη. Ωστόσο, αναμένει πρόταση της καταλανικής ομάδας, ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ (130 εκατομμυρίων λιρών), στις επόμενες μέρες ή ίσως και ώρες, κάτι που θα αποκαλύψει τις προθέσεις της Liverpool. Από την άλλη, ο Bascombe της Telegraph συμπληρώνει ότι η στάση της FSG στην υπόθεση θα καθοριστεί από τον Klopp – και αναφέρει ότι όποιος πιστεύει ότι η FSG θα πράξει χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Jurgen είναι άσχετος.

Τέλος, στην Βαρκελώνη, ο Ernesto Valverde ρωτήθηκε για τον Φίλιππα, σχολιάζοντας: «Καμιά φορά έρχομαι εδώ και μαθαίνω πράγματα που συμβαίνουν – είτε αληθεύουν είτε όχι. Ο Coutinho παίζει για άλλη ομάδα και είναι σπουδαίος παίκτης για εκείνη την ομάδα. Δεν γνωρίζω αν θα αγωνιστεί στην Barcelona στο μέλλον ή όχι. Δεν έχω να πω κάτι. Σέβομαι το γεγονός ότι αγωνίζεται για άλλη ομάδα», την ώρα που στην Ισπανία τα μέσα οργιάζουν για πρόταση 110+40 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει και ο Balague.

Συνεχίζει την δουλειά ο Coutinho.
Πιο μακριά από ποτέ ο Coutinho.

Γνώμη: Αυτή τη στιγμή, ο Coutinho δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην Barcelona, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League και στο πρωτάθλημα έχει διαφορά ασφαλείας από τις διώκτριες της – και ιδίως από την Real. Η ποιότητα του ρόστερ τής αρκεί για να βγάλει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, η Liverpool έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση και χίλιους λόγους να θέλει τον Coutinhο για το υπόλοιπο της χρονιάς. Η λογική λέει ότι η μετεγγραφή θα υλοποιηθεί το καλοκαίρι – είτε υπάρξει συμφωνία τώρα, είτε όχι. Αυτό συμφέρει και τις δύο ομάδες, όπως λέει και ο Jamie Carragher πολύ σωστά.

Επιβεβαίωση ενδιαφέροντος Bayern για Goretzka

Ο αθλητικός διευθυντής της Bayern, Hasan Salihamidzic, μιλώντας στον επίσημο λογαριασμό της Bayern στο Twitter, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ομάδας του για τον στόχο της Liverpool, Leon Goretzka. «Είναι παίκτης της Schalke και το σεβόμαστε αυτό, όμως είναι και Γερμανός διεθνής και μας ενδιαφέρει» δήλωσε. Χθες, ο ατζέντης του Goretzka δήλωνε πως ο πελάτης του δεν έχει αποφασίσει ακόμα τον επόμενο προορισμό του και θα ενημερώσει πρώτα την Schalke όταν αποφασίσει, ενώ υπήρχαν φήμες για συμφωνία με την Bayern.

Δεδομένα: Ο Goretzka δεν έχει αποφασίσει ακόμα, ωστόσο δεν θα παραμείνει στην Schalke, επομένως όλα είναι ανοιχτά. Η Bayern εξέφρασε ενδιαφέρον, άρα δεν υπάρχει συμφωνία.

Γνώμη: Η Bayern έχει το προβάδισμα σε περιπτώσεις παικτών από το εγχώριο πρωτάθλημα. Ωστόσο είναι μία θέση στην οποία είναι πλήρης και ο Leon έχει αμφιβολίες για την βαυαρική ομάδα. Από την άλλη, η Liverpool φέρεται να ενδιαφέρεται για τον παίκτη κι έχει δυνατά χαρτιά, ωστόσο δεν είναι μόνη της. Θα μας βασανίσει για μέρες αυτό το θέμα. Ή ίσως και όχι.

Ο Leon Goretzka με την φανέλα της Schalke.

Δεν φεύγει τον Ιανουάριο ο Can

Σύμφωνα με το Sky Germany, ο Emre Can δεν θα αποχωρήσει από την Liverpool τον Ιανουάριο και θα αγωνιστεί στους Reds μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επίσης, αναμένουν επιστροφή στο τραπέζι για τις δύο πλευρές για την ανανέωση του συμβολαίου του, με την υπόθεση να κολλάει στην ρήτρα που επιθυμεί ο παίκτης και ο εκπρόσωπός του.

Γνώμη: Θέληση υπάρχει. Απλά ανανεώστε τον.

Από τους τελευταίους πανηγυρισμούς του Can με τα κόκκινα;
Ο Can πανηγυρίζει με τα κόκκινα

Lemar και Ceballos για αντί – Coutinho

Τα ονόματα των Lemar και Ceballos γράφτηκαν σήμερα ως πιθανοί αντικαταστάτες του Philippe σε περίπτωση που αποχωρήσει από την Liverpool. Οι πηγές είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας και δεν αξίζουν αναφοράς.

Γνώμη: Ο Kloppo ξέρει τι θέλει για αντί – Coutinho στο παζάρι (μιας και αντί – Coutinho στο γήπεδο δεν υπάρχει διαθέσιμος). Και αυτός λέγεται Thomas Lemar. Για την συνέχεια, βλέπε Keita και VVD. Δεν αλλάζει ρότα ο Klopp.

Sunderland καλεί Woodburn;

Ο Ben Woodburn βρέθηκε στον πάγκο την Δευτέρα, χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής. Πλέον φαντάζει αρκετά πιθανό να αποζητήσει χρόνο συμμετοχής αλλού, με την Sunderland να είναι σοβαρός υποψήφιος. Όπως αναφέρει η Northern Echo, έγκυρη εφημερίδα σε θέματα Sunderland, ο Chris Coleman έχει ζητήσει ενίσχυση στο μετεγγραφικό παζάρι και μία από τις πρώτες αφίξεις αναμένεται να είναι ο Woodburn.

Γνώμη: Πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Εθνικής Ουαλίας ο Coleman. Θέλετε άλλο;

Alisson αντί Mignolet;

Η ιταλική φυλλάδα La Gazzetta dello Sport γράφει ότι η Liverpool πιθανότατα θα ψάξει για αντικαταστάτη του Simon Mignolet στην αγορά, με τον Alisson να μπαίνει στο στόχαστρο. Μάλιστα, αναφέρει ότι και η Paris Saint Germain ενδιαφέρεται για τον Βραζιλιάνο διεθνή πορτιέρο.

Γνώμη: Δεν θα υπάρξει προσθήκη στον άσο το προσεχές μετεγγραφικό παζάρι.

Αυτή ήταν μία γύρα στα σημερινά ρεπορτάζ. Μείνετε συντονισμένοι στο liverpool.gr για ό,τι νεότερο προκύψει.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com