Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Νικητής της υπόθεσης Van Dijk o Klopp

Νικητής της υπόθεσης Van Dijk o Klopp

Ο Virgil Van Dijk εδώ και κάποιες ώρες αποτελεί τον πλέον ακριβό κεντρικό αμυντικό της ιστορίας του ποδοσφαίρου μετά τα 75.000.000 λίρες που εκταμίευσε η Liverpool για να τον αποκτήσει από τη Southampton ξεπερνώντας έτσι τα 50.000.000 λίρες που έβαλε το καλοκαίρι στα ταμεία της η Tottenham για να παραχωρήσει στη Manchester City τον Kyle Walker.

Ο περισσότερος κόσμος στο νησί αλλά και όχι μόνο στέκεται σε μία προσωπική νίκη του Klopp που έπεισε ακόμη έναν κεντρικότατό του στόχο να έρθει στη Liverpool παρά τον ανταγωνιστό αλλά και την επιθυμία που ακτινοβολεί σε πολλούς παίκτες πλέον ο πρώην προπονητής των Mainz και Dortmund ώστε να γίνουν μέλη του πρότζεκτ του στο μεγάλο λιμάνι του αγγλικού βορά.

Σύμφωνοι. Προσωπικά όμως θα σταθώ σε μία άλλη ανάγνωση της υπόθεσης, την οποία και θεωρώ βαρύτατης σημασίας. Η FSG έδωσε ακόμη μία ξεκάθαρη ένδειξη του πόσο πολύ πιστεύει όχι μόνο την επιλογή της να επενδύσει στο πρόσωπο του Klopp τον Οκτώβριο του 2015 αλλά και στα βήματα προόδου που έχει δείξει η ομάδα επί της ηγεσίας του. Ίσως δεν χαρακτηρίζονται αυτά θεαματικά αλλά κατά τη γνώμη μου η πρόοδος μέχρι όποιο σημείο έχει επέλθει είναι αναντίρρητη.

Ο Van Dijk πήρε εν τέλει τη μετεγγραφή που ήθελε
Ο Van Dijk πήρε εν τέλει τη μετεγγραφή που ήθελε

Οι Αμερικάνοι από το προηγούμενο καλοκαίρι, δηλαδή το καλοκαίρι του 2016, έσπασαν 5 φορές το αποτυχημένο μέχρι τότε ρεκόρ μετεγγραφής του Andy Carroll! Πέντε φορές! Πρώτος ήταν ο Sadio Mane, ακολούθησαν οι Salah και Chamberlain και έπειτα ήρθαν και οι Keita και Van Dijk. Ειδικά για τον Keita, η Liverpool σε μία εντελώς ασυνήθιστη για τα δεδομένα της κίνηση εξασφάλισε την υπογραφή του παίκτη για το επόμενο καλοκαίρι απλώς για να είναι βέβαιη πως ο προπονητής της θα έχει -ακόμη και με κάποια καθυστέρηση- στη διάθεσή του ακριβώς τον χαφ , τον οποίο ζήτησε.

Το ίδιο συνέβη και με τον Van Dijk. O Klopp λοιδορήθηκε επί μήνες επειδή αμέλησε να αποκτήσει κεντρικό αμυντικό. Ήθελε όμως έναν συγκεκριμένο που θεωρούσε πως μπορεί να βελτιώσει πράγματα. Και εν τέλει τον πήρε. Η FSG που δικαίως μέχρι ένα βαθμό έχει επικριθεί από πολλούς φίλους της ομάδας για το πόσο φειδωλή είναι στα transfer fees έσπασε εκ νέου το δικό της ρεκόρ με 80.000.000+ ευρώ για έναν αμυντικό. Επειδή ακριβώς ήταν ο αμυντικός που ήθελε ο προπονητής στον οποίο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη απόλυτης πίστης σε ένα πλάνο, ποιο είναι; Αν αυτό δεν είναι ξεκάθαρη απόδειξη πως η θέση αυτού του ανθρώπου είναι πιο ασφαλής από ποτέ ποιο πράγμα είναι;

Στα αγωνιστικά, ο Van Dijk είναι μία εξαιρετική προσθήκη. Είχα γράψει το Νοέμβριο του 2016 σε στήλη μου στο English Football για τη Southampton του Puel πως ο Van Dijk θα αποχωρήσει για τουλάχιστον 60.000.000. Σε μία εποχή που τα ποσά ξέφυγαν ένας αμυντικός στην καλύτερη ποδοσφαιρική του ηλικία, με εξαιρετική τεχνική, κατέβασμα μπάλας, μοναδική ικανότητα στην over play άμυνα, γκολ στο ψηλό παιχνίδι αλλά και από εκτελέσεις φάουλ (!), ύψος απαραίτητο για την Premier League, βασικός στόπερ της Εθνικής Ολλανδίας και ταχύτητα ικανοποιητική για το ύψος του θα κόστιζε ακριβά και αυτό ήταν στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ. Άλλωστε, το εξαιρετικό ποσοστό επιτυχίας των παικτών που ζήτησε ο Klopp σε Dortmund και Liverpool (μοναδική τρανταχτή αποτυχία που θυμάμαι εγώ είναι ο Immobile στη Borussia) δημιουργεί οιωνούς θετικότατους αρκεί να είναι ο παίκτης γερός. Ας τον καλωσορίσουμε λοιπόν στην πιο ζεστή ποδοσφαιρική οικογένεια του πλανήτη!

Υ.Γ 1 : Δεν δίνω δεκάρα για όσους λένε πως δεν αξίζει τα χρήματα αυτά. Ας σοβαρευτούμε. Ποιος ποδοσφαιριστής αξίζει τα λεφτά του τη σήμερον ημέρα; Κανείς. Έτσι όμως λειτουργεί η αγορά. Το να λέει κάποιος για τη μετεγγραφή αυτή πως απλά δεν αξίζει τα λεφτά της εγώ το αξιολογώ ως αδυναμία αξιολόγησης μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας αγωνιστικά επιλογής που χωρεί μπόλικη κουβέντα . Θα μου πείτε όμως πως όλοι πρέπει να πούμε κάτι για το θέμα.

Υ.Γ  2 : Ώρες ώρες αδυνατώ να βγάλω άκρη με πολλούς ομοιδεάτες μου. Εμ κακώς που ο Klopp που δεν πήρε στόπερ το καλοκαίρι εμ κακός που πήρε αυτόν που ήθελε επιτέλους. Λίγη υπομονή δεν βλάπτει. Όλα θα κριθούν στο χορτάρι.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com