Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Φάκελος «επίθεση Liverpool», απ’το τρολάρισμα, στο φόβο και τον τρόμο

Φάκελος «επίθεση Liverpool», απ’το τρολάρισμα, στο φόβο και τον τρόμο

Η τριάδα της Liverpool τη σεζόν 2014-2015

Ήταν κάποτε ο Mario Balottelli, o Rickie Lambert και ο Fabio Borini της Liverpool, το καλύτερο επιθετικό «τρίο» στον κόσμο;

Πώς σχετίζεται ο Suarez με τον Coutinho, τί μεσολάβησε μετά τη φυγή του πρώτου και τί δεν πρέπει να συμβεί σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Βραζιλιάνος;

Αλλαγή για την Liverpool, στη θέση του Lambert ο Balotelli.
Αλλαγή για την Liverpool, στη θέση του Lambert ο Balotelli.

Το τρολάρισμα

Αν μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, τότε σας παραθέτουμε τις παρακάτω εικόνες για να βγάλετε συμπέρασμα πριν διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές.

Το "τρίο" της Liverpool σε ένα από τα πολλά τρολαρίσματα
Το «τρίο» της Liverpool σε ένα από τα πολλά τρολαρίσματα

Ναι αγαπητοί συνοπαδοί και αγαπητοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. Από μια ομάδα του βεληνεκούς της Liverpool πέρασε μια τριάδα που δε θα ήταν αποδοτική ούτε σε πρωτάθλημα τριτοκοσμικής χώρας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την προηγούμενη φράση, οποιαδήποτε αναφορά ή σκέψη σε πρωταθλήματα ή πρόσωπα, αποτελεί προϊόν δικής σας φαντασίας κι όχι του αρθρογράφου ή του ιστότοπου.

Επιδόσεις από την τριάδα της Liverpool που σοκάρουν (αρνητικά)
Επιδόσεις από την τριάδα της Liverpool που σοκάρουν (αρνητικά)

Από το 0 στα 888, στο φόβο και τον τρόμο

Μέχρι την 4η Νοεμβρίου 2014, σε 888 λεπτά, το… BBL σκόραρε 0 γκολ σε 32 προσπάθειες, εκ των οποίων οι μισές ήταν στον στόχο, με 45 επαφές εντός περιοχής!

Μέχρι σήμερα, από την αρχή της σεζόν, η επιθετική τετράδα έχει τα παρακάτω στατιστικά:

Salah – 23 εμφανίσεις – 19 γκολ – 6 ασίστ
Firmino – 22 – 12 – 6
Coutinho – 14 – 9 – 6
Mane – 15 – 7 – 5

Μεμονωμένα οι φετινοί παίκτες, σε αντίστοιχα λεπτά με τα 888 της «τριάδας», ο Salah σε 873 λεπτά είχε πετύχει 6 γκολ, ο Firmino σε 831 λεπτά είχε πετύχει 4, ο Coutinho σε 876 λεπτά είχε πετύχει 5, ενώ ο Mane σε 846 λεπτά είχε πετύχει 3 γκολ. Αν δεν είχαμε την καθυστερημένη ενσωμάτωση του Coutinho λόγω της περίφημης ιστορίας με την Barcelona και την αποβολή του Mane στον αγώνα του Etihad απέναντι στην Manchester City, ίσως είχαμε ακόμα καλύτερα νούμερα.

Η διαφορά είναι εμφανής ακόμα κι αν στην εξίσωση είχαμε την τότε τριάδα και μόνο του κάποιον από το φετινό «καρέ».

Το πιο τρομερό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι τρεις παίκτες ήρθαν μετά την μεταγραφή του Luis Suarez στην Barcelona, επομένως αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο σπουδαία γίνεται αυτομάτως η μεταγραφή του Salah ή του Mane πέρυσι, όταν σαν ομάδα είχαμε τέτοια αποκαρδιωτικά νούμερα.

16 εκ. λίρες για το απόλυτο "μηδέν"
16 εκ. λίρες για το απόλυτο «μηδέν»

Το κόστος των μεταγραφών;
Balotelli: 16 εκ. λίρες
Lambert: 4 εκ. λίρες

Ο Fabio Borini αποκτήθηκε το 2012 από την Liverpool και τη σεζόν 2013-2014 ήταν δανεικός στην Sunderland. Σύνολο 20 εκ λίρες.

Ο Luis Suarez πουλήθηκε εκείνο το καλοκαίρι 65 εκ. λίρες, ενώ η Liverpool σπατάλησε εκείνο το καλοκαίρι 117 εκ. λίρες, τα οποία μοιράστηκαν ως εξής:

Emre Can: 10 εκ. λίρες
Divock Origi: 10 εκ. λίρες
Alberto Moreno: 12 εκ. λίρες
Lazar Markovic: 20 εκ. λίρες
Dejan Lovren: 20 εκ. λίρες
Adam Lallana: 25 εκ. λίρες

Εξαιρώντας τον Lazar Markovic, όλοι οι υπόλοιποι ανήκουν μέχρι και σήμερα -δικαίως ή αδίκως- στο ρόστερ της ομάδας, με τον Origi να βρίσκεται στην Γερμανική Wolfsburg ως δανεικός.

Ο Jamie Carragher «σταυρώνει» την τριάδα

Δεν είναι όμως μόνο το απίστευτο τρολάρισμα, αρχικά από τη διοίκηση και τον προπονητή στο θέμα των μεταγραφών επιθετικά, ούτε τα όσα διαβάζαμε εκείνο το διάστημα στα Social Media, ούτε τα όσα ακούγαμε γύρω-γύρω από τους οπαδούς άλλων ομάδων, αλλά αυτά που έγραφαν άτομα που έχουν καθημερινή τριβή με το σύλλογο, όπως ο δημοσιογράφος Paul Joyce και ο θρύλος της ομάδας μας, Jamie Carragher.

Χαρακτηριστικά, την 4η Νοεμβρίου 2014, ο παλαίμαχος αμυντικός της Liverpool είχε πει στο Sky Sports μεταξύ άλλων…

Τα μεμονωμένα λάθη πληρώνονται ακριβά, καθώς Borini, Lambert και Balotelli αδυνατούν να καλύψουν το κενό του Luis Suarez.

Αρχικά, τα είχε βάλει με τον Alberto Moreno λόγω ενός λάθους κατά την προσπάθεια απομάκρυνης της μπάλας, ένα λάθος που έφερε την ήττα από την Newcastle στο St. Jame’s Park.

Στη συνέχεια, στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα μετρούσε μόλις 13 τέρματα σε 10 αγωνιστικές, τονίζοντας ότι είναι μεγάλο πρόβλημα το επιθετικό κομμάτι, καθώς η ομάδα είχε 0 γκολ σε 45 επαφές από 3 επιθετικούς, την ώρα που ο Sergio Aguero είχε μόνος του 90 επαφές στην αντίπαλη περιοχή!

Τόνισε ότι όλοι πρέπει να ξεχάσουν τον Suarez και να κοιτάξουν το «τώρα», αυτό που είχε τότε η ομάδα.

Για τον Carragher, ο Suarez ήταν παρελθόν και έπρεπε να κοιτάξουν όλοι μπροστά
Για τον Carragher, ο Suarez ήταν παρελθόν και έπρεπε να κοιτάξουν όλοι μπροστά

Επίσης, υπενθύμισε τα λόγια του τότε προπονητή της Liverpool, Brendan Rodgers, ο οποίος δήλωνε την προηγούμενη σεζόν στις συνεντεύξεις τύπου κατά καιρούς, ότι η ξέφρενη πορεία της ομάδας προς το πρωτάθλημα δεν ήταν προϊόν του «one-man team», κάτι που παιχνίδι με παιχνίδι κατά τη σεζόν 2014-2015, μπορούσες να διαπιστώσεις ότι τελικά δεν ίσχυε και πως τελικά η Liverpool της σεζόν 2013-2014 ήταν «one-man team». Και στάθηκε στο ότι οι ίδιοι οι αριθμοί λένε την αλήθεια.

Σε εκείνες τις δηλώσεις, αναφέρθηκε και στο θέμα της άμυνας το οποίο δεν είναι της παρούσης.

Ο Joyce για το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015

Ο δημοσιογράφος Paul Joyse τον Ιούνιο του 2015, αναφέρθηκε στο ότι η Liverpool τον Αύγουστο του 2014 ζητούσε περί τα 15 εκ. λίρες για την παραχώρηση του Borini, αλλά αυτό το ποσό προφανώς δεν θα το έπαιρνε ποτέ.

Σχετικά με τον Lambert, αποκάλυψε ότι η Liverpool επιθυμούσε τον Γενάρη του 2015 να τον πουλήσει στην Aston Villa αλλά ο παίκτης ήθελε να παραμείνει.

Φυσικά, η ομάδα ήθελε να ξεφορτωθεί και τον Balotelli, ο οποίος ζητούσε και αυτός να παραμείνει.

Τόνισε πως η απώλεια του Luis Suarez ήταν τόσο μεγάλη που στην πραγματικότητα -υπερβολή ή όχι- μπορεί να αντικατασταθεί μόνο με παίκτη επιπέδου Lionel Messi ή Cristiano Ronaldo!

Στο διάστημα μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2014 και 16 Μαρτίου 2015, η Liverpool ήταν αήττητη στο πρωτάθλημα με 10 νίκες και 3 ιστοπαλίες. Από 22 Μαρτίου, μέχρι και 24 Μαΐου, η Liverpool έδωσε 9 αγώνες με απολογισμό 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, εκ των οποίων ήταν το 4-1 με την Arsenal στο Emirates, το 1-3 με την Crystal Palace στο Anfield και το άκρως ντροπιαστικό 6-1 με την Stoke City!

Η βαρύτερη ήττα της ομάδας στην ιστορία της Premier League
Η βαρύτερη ήττα της ομάδας στην ιστορία της Premier League

Όλα αυτά γράφτηκαν από τον Joyce λίγο πριν την παραχώρηση του Raheem Sterling στην Manchester City, προβλέποντας ότι ο 20χρονος τότε Άγγλος θα αποχωρήσει λόγω αυξημένης προσφοράς από την ομάδα του Manchester, αλλά και ότι το να χάνει η Liverpool τους καλύτερους παίκτες της, αποτελεί μεγάλη ντροπή.

Αναφέρθηκε στην πολιτική της FSG για τις μεταγραφές, αν θα πρέπει να αλλάξει τακτική επιλέγοντας την εμπειρία αντί των «ελπιδοφόρων», αναφέροντας το όνομα του Carlos Bacca και του νεοαποκτηθέντος τότε James Milner, καθώς δεν ήταν σίγουρος για το πώς θα κινηθεί η ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι.

Οι απολύσεις των Colin Pascoe και Mike Marsh από το τεχνικό τιμ εξέπληξαν τον Joyce καθώς φαινόταν ότι κάτι προσπαθεί να αλλάξει εντός της ομάδας, χωρίς να φαίνεται να υπάρχει κάποιο σχέδιο.

Οι τελευταίες μεταγραφές του Rodgers

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2015, λίγους μήνες πριν την απόλυση του Brendan Rodgers και την έλευση του Jurgen Klopp, αποκτήθηκαν οι παρακάτω παίκτες για την επίθεση.

Danny Ings: 6,5 εκ. λίρες
Roberto Firmino: 21,3 εκ. λίρες
Christian Benteke: 32,5 εκ. λίρες

Οι παίκτες που σήκωσαν το βάρος της επίθεσης τη σεζόν 2015-2016
Οι παίκτες που σήκωσαν το βάρος της επίθεσης τη σεζόν 2015-2016

Για την ιστορία, εκείνο το καλοκαίρι ο Raheem Sterling πουλήθηκε στην Manchester City έναντι 44 εκ. λιρών, ενώ από την «τριάδα», ο Rickie Lambert μας χαιρέτισε έναντι 3 εκ. λιρών και ο Fabio Borini για 8 εκ. λίρες, ενώ ο Mario Balotelli δόθηκε αρχικά δανεικός για ένα χρόνο στην Milan και αποχώρησε ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2016 για την Nice.

To στοίχημα Coutinho για την Liverpool

Και φτάνουμε στο «σήμερα», τρια χρόνια μετά υπάρχουν πάνω-κάτω τα ίδια προβλήματα αμυντικά, τα οποία θα πρέπει πλέον να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη από τον Jurgen Klopp, αλλά επιθετικά η διαφορά είναι εμφανής, με παίκτες που προκαλούν πραγματικό τρόμο και όχι γέλιο ή χλευασμό, με παίκτες που διαθέτουν ταχύτητα και έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να επιτύχει -επιθετικά τουλάχιστον- η ομάδα τους στόχους της.

Μεγάλο στοίχημα για τον Klopp αποτελεί σίγουρα η περίπτωση Coutinho, η οποία θυμίζει την περίπτωση Suarez και ελπίζουμε η FSG να έχει μάθει από τα λάθη της και να μη χτίσει παλάτια στην άμμο με τα έσοδα από ενδεχόμενη παραχώρηση του Βραζιλιάνου.

Και όπως ανέφερε ο Paul Joyce, «…το να χάνει η Liverpool τους καλύτερους παίκτες της, αποτελεί μεγάλη ντροπή», ας ελπίσουμε ότι στην FSG είναι πλέον υπέρμαχοι της λογικής του Paul Joyce και θα κάνουν πράξη την επιθυμία του Emre Can να παραμείνει. Ας σκεφτούν ότι το καλοκαίρι οι Virgil Van Dijk και Alex Oxlade-Chamberlain ήθελαν να έρθουν στην Liverpool απορρίπτοντας προτάσεις από ανταγωνιστές, κάτι που πριν 2-3 χρόνια δε θα γινόταν.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com