Είσαι εδώ
Home > ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ > Μήπως έχουμε ξεκινήσει ήδη να χαιρετάμε τον Coutinho;

Μήπως έχουμε ξεκινήσει ήδη να χαιρετάμε τον Coutinho;

Αφήνει τον Coutinho η FSG;

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2017. Στην συνέντευξη τύπου, ο Jurgen Klopp ρωτιέται ξανά για το αγαπημένο θέμα των δημοσιογράφων. «Θα φύγει ο Coutinho τον Γενάρη;». Ο Klopp γελάει και απαντάει ότι κανένας στην ομάδα με αρμοδιότητες που αγγίζουν το εν λόγω θέμα δεν του έχει πει κάτι τέτοιο. Την ίδια μέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Liverpool, Peter Moore, δηλώνει πως ο Coutinho είναι αφοσιωμένος στην ομάδα. Λίγες ώρες πριν, ο ίδιος ο Coutinho έκανε δηλώσεις στο ίδιο μήκος κύματος, δηλώνοντας αφοσιωμένος στην ομάδα. Όμως κανείς τους δεν παίρνει όρκο για το μέλλον. Και όταν λέμε μέλλον, εννοούμε το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ως liverpool.gr, καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού επιμέναμε πως ο Philippe θα παραμείνει στο Anfield, παρά τις… διαβεβαιώσεις πολλών πως ο Coutinho είχε κλείσει στην Βαρκελώνη, μέρα παρά μέρα. Και δικαιωθήκαμε, διότι γράφαμε «διαβάζοντας» την τακτική της διοίκησης και λόγια από επίσημα χείλη, κοντά στην ομάδα. Κάνοντας το ίδιο και τώρα, πιστοί στην τακτική μας, θα πούμε πως ο Coutinho θα παραμείνει κάτοικος Anfield αφού περάσει ο Γενάρης. Όμως δεν παίρνουμε όρκο για το καλοκαίρι. Ίσα ίσα, αναρωτιόμαστε αν ήρθε η ώρα να τον αποχαιρετήσουμε σιγά σιγά.

Οι πιθανότητες να φύγει ο Βραζιλιάνος το καλοκαίρι, μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο, α λα Luis Suarez, είναι αρκετά μεγάλη πλέον. Από το καλοκαίρι γραφόταν εκ μέρους μας ότι μπορεί η μάχη να κερδήθηκε φέτος, όμως ο πόλεμος είναι άνισος και θα χάσουμε, καθώς δύσκολα θα μείνει ο Φίλιππας μετά από το καλοκαίρι. Στο εν λόγω σενάριο, υπάρχουν δύο σημαντικά θέματα που η Liverpool οφείλει να κερδίσει για να προστατεύσει τον σύλλογο ως επιχείρηση και ως ομάδα. Και μην σας φαίνεται παράξενος ο όρος επιχείρηση, διότι οι σύλλογοι δεν παύουν να είναι ανώνυμες εταιρίες, με έσοδα, έξοδα, φιλάθλους και image. Και ο κόσμος της ομάδας μαζί με το image στον χώρο του ποδοσφαίρου μετράει άπειρα.

Και αν φύγει ο Coutinho, τι γίνεται μετά;
Και αν φύγει ο Coutinho, τι γίνεται μετά;

Πρώτο θέμα είναι το ποσό παραχώρησης του. Βλέποντας τα ποσά με τα οποία πούλησαν τον Neymar και πήραν τον Dembele, ταυτόχρονα με την συνεχή ανοδική πορεία του Philippe και το ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου έχει μία τεράστια ευκαιρία να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τις μετοχές του, όντας νούμερο δύο της Βραζιλίας πίσω από τον Neymar, η Liverpool οφείλει – κι έχει το δικαίωμα – να ζητήσει πολλά περισσότερα από τα 90 εκατομμύρια που πρόσφερε η Barcelona. Τα νούμερα που παίζουν στην αγορά έχουν ξεφύγει εδώ και καιρό, ιδίως για πιτσιρίκια αμφιβόλου αξίας. Εδώ μιλάμε για έναν εγνωσμένης αξίας παίκτη σε εξαιρετική ηλικία (25). Δεν χωρούν τσιγκουνιές.

Δεύτερο θέμα είναι το μετά. Η διοίκηση οφείλει και πρέπει να έχει άμεσα εφαρμόσιμο Plan B, όταν και αν αποχωρήσει ο Βραζιλιάνος άσος. Και λέγοντας Plan B, μιλάμε για μετεγγραφή αναπλήρωσης του κενού, ή ακόμα και μετεγγραφές. Η αναταραχή θα είναι μεγάλη στους κόλπους των οπαδών και χρειάζονται προσθήκες για να ηρεμήσει ο κόσμος, αλλά και η ομάδα. Η ενδεχόμενη απουσία του Coutinho ίσως είναι η μεγαλύτερη κρίση που θα βιώσουμε σε θέμα συνόλου από την αποχώρηση Suarez. Ή μήπως όχι;

Πλέον, το ρόστερ είναι δύο φορές πιο γεμάτο, το ίδιο και οι επιλογές για rotation. Με τον ερχομό του Keita το καλοκαίρι, το κέντρο γεμίζει απίστευτα πολύ. Το σενάριο να έρθει νωρίτερα ο Keita και να αποχωρήσει ο Coutinho τον Γενάρη θα μας άφηνε με μείον δύο χαφ για το πρώτο παιχνίδι των ’16’, καθώς ο Emre Can είναι τιμωρημένος, οπότε κρίνεται ως ασύμφορο για τον σύλλογο. Που θέλω να καταλήξω;

Η ενδεχόμενη αποχώρηση Coutinho θα είναι η μεγαλύτερη απώλεια από εκείνη του Suarez. Όμως η Liverpool δείχνει να έχει φτιάξει ένα σχέδιο διαφυγής από τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό το σενάριο. Θα δεχτεί την απώλεια, αλλά όχι αμαχητί. Και υπάρχουν ήδη αρκετά μαξιλαράκια για να μειωθούν οι κραδασμοί. Ωστόσο, δεν αρκούν μόνο αυτά. Εδώ δεν μιλάμε για το μέλλον ενός παίκτη, αλλά του συλλόγου. Και αυτός οφείλει να συνεχίσει μπροστά, κάνοντας τα σωστά βήματα, είτε με Φίλιππα, είτε χωρίς.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com