Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Simon Mignolet είναι ένας δυνατός άνθρωπος που νιώθει τιμή για το περιβραχιόνιο

Ο Simon Mignolet είναι ένας δυνατός άνθρωπος που νιώθει τιμή για το περιβραχιόνιο

Μία καριέρα που άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς ήταν αυτή του Simon Mignolet στην Liverpool. Η απόκρουση του πέναλτι την πρώτη αγωνιστική απέναντι στην Stoke City τον έχρισε ήρωα της αναμέτρησης. Όλοι έλεγαν ότι η Liverpool βρήκε τερματοφύλακα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν η ίδια.

Το αποτέλεσμα ήταν την χρονιά 2014-15 να χάσει την θέση του από τον Brad Jones, σε εκείνο το παιχνίδι με την Burnley στην Boxing Day, όπου βγήκε άρον άρον. Μία σκοτεινή περίοδος, κατά την οποία χρειάστηκε βοήθεια ψυχολόγου για να την ξεπεράσει, όπως αποκαλύπτει στην ECHO – και τον ευχαριστεί. Πάλεψε με τον κακό εαυτό του και πλέον, μιλάμε για έναν παίκτη που μετράει 150 συμμετοχές στην Premier League με την Liverpool και στα παιχνίδια με West Ham και Brighton πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η μεγαλύτερη τιμή, λέει ο ίδιος, καθώς κοιτάζει πίσω στους προκατόχους του περιβραχιονίου.

«Όλοι έχουν γνώμη και τα κοινωνικά μέσα βοηθάνε στην έκφρασή τους. Πρέπει να το αποδεχτείς, ιδίως όταν παίζεις σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Liverpool. Πιστεύω πως οι τερματοφύλακες πρέπει να είναι πιο χοντρόπετσοι, ιδίως σήμερα» λέει για την κριτική. Και δεν κρατάει κακία. Ίσα ίσα, εμβαθύνει περισσότερο στις δύσκολες στιγμές του και την συνεργασία του με τον Steve Peters, κορυφαίο ψυχολόγο αθλητών. Και δείχνει πως τα κατάφερε.

O Mignolet ἠταν αρχηγός στο Bet 365 Stadium

«Δούλεψα με τον Steve όταν ήταν στον σύλλογο. Με βοήθησε πολύ, ιδίως μετά από εκείνο το παιχνίδι με την Burnley, στο να σκέφτομαι πιο καθαρά. Το εφάρμοσα κατά γράμμα. Δεν χρειάστηκε να τον ξαναδώ από τότε. Πλέον, εμμένω στην ρουτίνα μου και στα όσα έμαθα από τις συνεδρίες μας. Πιστεύω πως είμαι αρκετά σοφός πλέον για να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου. Έχω ήδη πάρα πολλή στήριξη από την οικογένεια και τους φίλους μου. Στις δύσκολες στιγμές επιστρέφεις σε αυτούς».

Και όλο αυτό έβγαινε προς τα έξω. Φαινόταν και στο γήπεδο. Είχε περισσότερη αυτοπεποίθηση πια και παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να φτάσει στα 4,5 χρόνια παρουσίας του στην Liverpool. Το είδε και ο Klopp αυτό, που όχι μόνο δεν τον πέταξε ξανά από την θέση του νούμερο ένα, αλλά στα παιχνίδια με West Ham και Brighton, του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ένεκα των απουσιών Hendo και Millie. Και αυτή την εμπιστοσύνη νιώθει και ο Simon εκ μέρους του προπονητή.

«Δύο παιχνίδια και δύο νίκες ως αρχηγός, οπότε ίσως μας έφερα τύχη!» λέει εύθυμα. «Είναι μεγάλη τιμή, ιδίως όταν κοιτάζεις πίσω στα ονόματα που το έχουν φορέσει πριν από σένα. Σημαίνει πολλά για μένα το ότι ο προπονητής μου έδειξε έτσι την στήριξή του. Με εμπιστεύεται» αναφέρει, και τονίζει την διαφορά του Simon τότε με τον Simon τώρα.

«Όσο μεγαλώνεις, γίνεται όλο και πιο φυσικό να προετοιμάζεσαι για τα παιχνίδια. Όταν ήμουν νεότερος, έβλεπα κάθε παιχνίδι σαν να παίζαμε με την Everton και γινόμουν νευρικός. Πλέον, δεν αγχώνομαι για διάφορες καταστάσεις, γιατί έχω βρεθεί στο ίδιο σημείο» 

Η συνέντευξη κλείνει με τα εξής λόγια:

»Πρέπει να είσαι πάντα στα καλύτερα σου στην Premier League επειδή δεν μπορείς να κρυφτείς. Πάντα γίνεται πιο γρήγορο το παιχνίδι, οπότε πρέπει να συνεχίσεις να μαθαίνεις. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και πρέπει να κρατήσεις τον ρυθμό».

Δυνατές κουβέντες από τον Simon, σε μία εξαιρετική συνέντευξη. Και από προσωπική γνώση – ναι, εκείνη η επίσκεψη στο Hilton, τι άλλο; – μπορώ να πω πως ισχύουν όλα τα παραπάνω. Simon Mignolet. What a lad!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com