Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το όνειρο Aubameyang και η απάντηση Werner

Το όνειρο Aubameyang και η απάντηση Werner

O Pierre Emerick Aubameyang

Ο Pierre Emerick Aubameyang αποτελεί ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα ονόματα στο χώρο της ευρωπαικής ποδοσφαιρικής παραφιλολογίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός τιμωρήθηκε προσφάτως για πειθαρχικό παράπτωμα πριν το παιχνίδι της Μπορούσια στη Σουηβία απέναντι στη Στουτγκάρδη, παρουσιάζεται γενικά «στραβωμένος» στην κίτρινη μεριά της κοιλάδας του Ρουρ και πλέον είναι πολύ πιθανό η ομάδα της Βεστφαλίας να κεφαλαιοποιήσει τη χρηματιστηριακή ποδοσφαιρική του αξία τους επόμενους μήνες. Κάποιες πηγές κάνουν λόγο μάλιστα και για ένα ποσό κοντά στα 65.000.000 ευρώ ώστε υποψήφιος αγοραστής του Αφρικανού να πείσει τη Μπορούσια.

Δύσκολοι καιροί στα κίτρινα για τον Αφρικανό
Δύσκολοι καιροί στα κίτρινα για τον Αφρικανό

Θεωρώ και προσωπικά χώρια από το ρεπορτάζ αναπόδραστο να αποχωρήσει ο Aubameyang center for από το Signal Iduna Park στο άμεσο μέλλον. Και ήδη οι book makers τον προορίζουν ως ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα στις επόμενες δύο μετεγγραφικές περιόδους.  Το όνομα της Liverpool ασφαλώς θα παίξει στα σενάρια. Έπαιξε και το καλοκαίρι άσχετα αν πράγματι δεν προέκυψε κάτι. Και αν θελετε τη γνώμη μου, εύχομαι ολόψυχα να υπάρξει ενδιαφέρον εκ μέρους Liverpool και Klopp.

Έχω ξαναγράψει από το βήμα του liverpool.gr, πως οι Reds χρειάζονται έναν επιθετικό βαρβάτο. Έναν επιθετικό να κοιτάξει στα μάτια τους Aguero, Lukaku, Kane, Morata. Ένα κλασικό εννιάρι που θα φέρει ξανά τον fear factor στους αντιπάλους. Έναν επιθετικό που θα κάνει τη μισή φάση γκολ και την υποψία φάσης 3 βαθμούς ενδεχομένως. Πολλοί θα πείτε πως η ομάδα μας έχει δομηθεί από τον Klopp ώστε να σκοράρει και να παίρνει γκολ από όλους τους μεσοεπιθετικούς της.  Συμφωνούμε απόλυτα. Το ίδιο ισχύει και για τη Manchester City. Θα ήταν όμως η ίδια ομάδα χωρίς τον Κun Aguero; Όχι είναι η δική μου απάντηση. Όχι ήταν και η απάντηση του Guardiola το καλοκαίρι όταν ρωτήθηκε για τους μέσους που έχει η ομάδα του και είχε πει πως όποιους μέσους και να έχει , είναι ευτυχής που έχει στην ομάδα του τον Αργεντινό.

O Klopp πίστεψε πρώτος τον Aubameyang στη Βεστφαλία
O Klopp πίστεψε πρώτος τον Aubameyang στη Βεστφαλία

Το ίδιο ισχύει και στη δική μας περίπτωση. Ο Aubameyang ξέρει τον Klopp. O Klopp εξάλλου τον βοήθησε να γίνει αυτός που είναι δοκιμάζοντάς τον τη πρώτη του χρονιά στο Dortmund στα άκρα και έπειτα αντλώντας το max του εαυτού του, ο παίκτης κάνει θραύση στη θέση του καθαρόαιμου επιθετικού. Ο Aubameyang είναι ο επιθετικός που χρειάζεται η Liverpool και ίσως η Liverpool είναι το επόμενο βήμα που χρειάζεται και ο ίδιος.  Ο Auba θεωρώ δύσκολο να απορρίψει τον Klopp αν δει κλήση στο κινητό του ή ένα μήνυμα που να τον καλεί στο Anfield. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής ο Firmino, αλλά όχι για 10 μήνες στο 9. Λύση που πρέπει να μείνει στο ρόστερ ο Sturridge όπως έχω γράψει πρόσφατα αλλά όχι για να βασιστούν πάνω του οι «Κόκκινοι». Πρότζεκτ ο Solanke που δεν πρέπει να καεί. Αλλά ο Aubameyang είναι το κάτι παραπάνω που ζητά και έχει ανάγκη το σχέδιο του Γερμανού προπονητή στο Anfield.

Ακόμη και αν όμως δεν υπάρξει κάτι για τον Γκαμπονέζο, η δεύτερη λύση είναι ξανά στη γενέτειρα του Klopp.  Και είναι μόλις 21 χρονών. Έχω βέβαια προδοθεί στον τίτλο του κειμένου και ασφαλώς μιλώ για τον Timo Werner. Έχοντας παρακολουθήσει στα πρώτα του βήματα στην Στουτγκάρδη μπορώ να πω με ευκολία πως έχει ραγδαία εξέλιξη μέσα σε μόλις 2 χρόνια. Ένα κορμί κατάλληλο να υπηρετήσει το ρόλο που απαιτείται από έναν επιθετικό κορυφαίου επιπέδου το 2017, ικανός να σκοράρει με πολλούς τρόπους, καλός με τη μπάλα στα πόδια και ικανός να μπαινοβγαίνει στην περιοχή. Μη νομίζετε βέβαια πως του λείπει η ταχύτητα αλλά εντάξει δεν είναι και Aubameyang σε αυτό.

O Timo Werner με τη φανέλα της Red Bull Leipzig
O Timo Werner με τη φανέλα της Red Bull Leipzig

Μετά από πολλά χρόνια, η Γερμανία έχει έναν πραγματικό striker και αν δεν συμβεί κάτι άσχημο που το απευχόμεθα, ο Werner θα ηγηθεί της γραμμής των πρωταθλητών κόσμου στα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι. Και εκεί πιθανό να ανέβει κατακόρυφα η αξία του. Για αυτό θα ήταν καλό και να κινηθεί οποιαδήποτε ομάδα τον θέλει νωρίς. Διότι μετά είναι άγνωστο πόσα χρήματα θα απαιτούνται για την υπογραφή του. Θεωρώ αδιανόητο ο Klopp να μην έχει τσεκάρει τον γεννημένο στη Στουτγκάρδη Werner. Το ζήτημα είναι να κάνει κίνηση για να αγοράσει επιθετικό. Τότε, είμαι σχεδόν βέβαιος πως το κείμενο αυτό θα γίνει ξανά επίκαιρο. Δεν κρύβω ότι κρατώ το γούρι μου. Πέρυσι λίγο πριν την άνοιξη και προτού προκύψει από το ρεπορτάζ το γνήσιο ενδιαφέρον για τον Naby Keita, είχα πει στους αγαπημένους μου συνεργάτες εδώ στο liverpool.gr πως αν ο Klopp ψάχνει έναν box to box μέσο που μπορεί να βελτιώσει άμεσα τη Liverpool από το πρωτάθλημα της Bundesliga, αυτός ήταν ο μέσος από τη Γουινέα. Όπερ και έγινε με μία μικρή αναμονή. Ελπίζω αγαπητέ Jurgen να συναντηθούμε πνευματικά για ακόμη μία φορά και στο ζήτημα του striker διότι η λύση είναι ξανά στα αποδυτήρια της Λειψίας.

Επίσης,  δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το πρόσφατο επίτευγμα του Salah να φθάσει τα 15 γκολ και να γίνει ο πρώτος μετά τον Suarez που το έκανε σε μία σεζόν, είναι επίτευγμα για τον Salah και όσους εισηγήθηκαν την απόκτησή του. Όχι όμως επίτευγμα της Liverpool. Αντίθετα, ολέθριο λάθος που δεν φρόντισε να λύσει once and for all για τα επόμενα χρόνια το ζήτημα γκολ από το 9 μετά τη φυγή του Suarez το 2014 και η απόκτηση του νέου ενδεχομένως ειδώλου του Kop πρέπει να είναι -μέχρι να λυθεί- προτεραιότητα στην ατζέντα.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com